Biergist

Biergist bovengistend

Bestel

Universele bovengist die het best tot zijn recht komt bij amberkleurige en donkere bieren. Snelle vergisting met weinig restsuiker. Vorming van fruitige esters.

Sedimentatie : middelmatige tot hoog
Einddensiteit : laag
Gistingstemperatuur : 18 - 22°C
Gebruiksdosis : 3 - 6 g / 10 liter
Verpakking : 6g, 100g en 500g

Biergist Blanche

Bestel

Bovengist speciaal inzetbaar bij witbieren. Vorming van vele kruidige aroma´s.

Sedimentatie : laag

Einddensiteit : laag

Gistingstemperatuur : 18 - 24°C

Gebruiksdosis :5 - 8 g / 10 l

Verpakking : 12, 100 en 500g

Biergist Lager

Bestel

Ondergist voor een neutrale vergisting met vorming van weinig of geen zwavelcomponenten.

Sedimentatie : hoog
Einddensiteit : middelmatig
Gistingstemperatuur : 10 - 15°C
Gebruiksdosis: 3-6 gram/10 Liter
Verpakking : 12g, 100g en 500g

Biergist gedroogd SAFALE K-97 11,5 gram

Bestel

Duitse bovengist, geselecteerd voor zijn compacte gisthoed tijdens de vergisting. Geschikt voor het brouwen van ales met weinig esters en Belgische witbieren. De lage eindvergistingsgraad zorgt voor een lange volle smaak.

  • sedimentatie: laag
  • vergistingstemperatuur: 12-25°C (53.6-77°F) bij voorkeur 15-20°C (59-68°F)
  • gebruiksdosis: 5-8 g/10 l
  • verpakking: 11,5 g

 

Biergist gedroogd SAFALE S-04

Bestel

Bekende Engelse Ale-gist die kan worden gebruikt voor alle bovengistende bieren. Zorg voor een snelle vergisting (binnen 2 - 3 dagen 1008 - 1012 of 2 - 3° Plato) en vormt een compact sediment op het einde van de vergisting hetgeen de klaring verbetert.

Sedimentatie: hoog
Einddensiteit: middelmatig
Gistingstemperatuur : 18 - 24°C., gebruiksdosis : 5 - 8 g / 10 l

Biergist gedroogd SAFALE US-05(56)

Bestel

De bekendste giststam in Amerika, nu tevens beschikbaar als gebruiksklare droge gist. Voor evenwichtige bieren met weinig diacetyl en een zuivere, frisse afdronk.

Sedimentatie: laag tot middelmatig.
Einddensiteit: middelmatig.
Aangeraden dosis: 5 - 8 g / 10 l.
Gistingstemperatuur: 15 - 24°C.

Biergist gedroogd SAFBREW S-33

Bestel

Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles. Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma, geschikt voor speciaalbieren, witbieren, abdijbieren,…..

Sedimentatie: middelmatig
Einddensiteit: hoog
Gistingstemperatuur : 15 - 24°C
Aangeraden dosis : 50 - 80 g/hl
Kan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5g / hl

Biergist gedroogd SAFBREW T-58

Bestel

Bovengist voor bouwen van saison-bieren en speciaalbieren
Zorgt voor een peper - en kruidig aroma

Sedimentatie: middelmatig
Einddensiteit: hoog
Gistingstemperatuur : 18 - 24°C
Aangeraden dosis : 50 - 80 g / hl
Kan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5g / hl

Biergist gedroogd SAFLAGER S-23

Bestel

De eerste Saccharomyces Carlsbergensis in gedroogde vorm voor echte Pils-type bieren ! Stam afkomstig uit het Duitse Berlijn. Is een veel gebruikte gist in West-Europese brouwerijen. Levert fruitige en esterrijke Pilsbieren.

Sedimentatie: hoog
Einddensiteit: middelmatig
Ook geschikt voor sterkere bieren tot 22° Plato
Gistingstemperatuur  : 9 - 15 °C (ideaal = 12°C)
Gebruiksdosis : 8 - 12 g / 10 l bij temperaturen onder 12°C dosis verhogen tot 20-30g / 10 l

Biergist gedroogd SAFLAGER W34/70

Bestel

Deze bekende giststam van Weihenstephan uit Duitsland wordt wereldwijd gebruikt in de brouwindustrie. Dankzij zijn technologische eigenschappen is dit één van de meest gebruikte giststammen geworden voor het brouwen van lagerbieren. Produceert de beste smaken van een lagerbier indien vergisting bij 10° - 14°C, maar produceert tevens zeer goede bieren bij kamertemperatuur.

  • Sedimentatie: hoog
  • Einddensiteit: middelmatig
  • Gistingstemperatuur: ideaal bij 10 - 14°C
  • Gebruiksdosis : 8 - 12 g / 10 l
    Bij temperaturen onder 12°C dosis verhogen tot 20-30g / 10 liter

Biergist gedroogd SAFBREW WB-06

Bestel

Speciaal geselecteerde gist voor tarwebieren. Produceert subtiele esterige en fenolische smaken typisch voor tarwebier.

  • Sedimentatie: laag
  • Einddensiteit: hoog
  • Aangeraden dosis: 5 - 8 g / 10 liter
  • Gistingstemperatuur: 15 - 24°C.

Biergist gedroogd SAFLAGER S-189, 11.5 gram

Bestel

Oorspronkelijk uit de Zwitserse brouwerij Hürlimann en tevens uit Weihenstephan. Vrij neutrale smaakontwikkeling. Wordt gebruikt bij talrijke lagers en pilsbieren.

Sedimentatie: hoog
Einddensiteit: middelmatig
Gistingstemperatuur: 9 - 15°C (ideaal = 12°C)
Gebruiksdosis : 8 - 12 g / 10 l. Bij temperaturen onder 12°C dosis verhogen tot 20-30g / 10 liter
Verpakking : 11,5g

Biergist gedroogd, Safbrew F-2 20 gram

Bestel
Profiel: speciaal geselecteerd voor de hergisting op fles en in het vat. Deze gist assimileert heel weinig maltotriose, maar assimileert basissuikers (glucose, fructose, sacharose, maltose). De gist wordt gekenmerkt door een neutraal aromatisch profiel, met behoud van het karakter van het basisbier. Safbrew F-2 is bestand tegen hoge alcoholgehaltes (> 10% vol) en verzekert alle gewenste eigenschappen van hergisting:
  • Langere houdbaarheid bier door eliminatie van zuurstof
  • Zorgt voor ronde smaak en rijpe aroma's
  • Carbonatie
  • Plakt op de bodem van flessen/vaten en vormt een mooie nevel bij suspensie
  • Gebruiksdosis: 2 tot 7 g per HL 

Vergistingstemperatuur: 15-25°C
Sedimentatie: hoog
Einddichtheid: nvt
Speciaal voor hergisting op fles/vat

Biergist gedroogd, Safbrew Abbaye 11,5 gram

Bestel
Bovengist aanbevolen voor het brouwen van abdijbieren, bekend om hun hoge alcoholpercentage. De vergisting verloopt zeer snel en onthult subtiele en evenwichtige aroma's. Ook geschikt voor hergisting in de fles.

  • Uitvlokking: hoog
  • Einddensiteit: hoog
  • Vergistingstemperatuur: 15-25°C
Aanbevolen dosis:
  • bij hoofdvergisting: 50-80 g/hl
  • bij hergisting op fles: 2,5-5 g/hl

Biergist WYEAST, Activator, Ale gisten

Bestel

Smack pack XL ACTIVATOR: Bedoeld voor de grotere hobbybrouwer of voor de kleine microbrouwerij: directe enting mogelijk tot 20 l wort. Bevat 3,5 x méér gistcellen! Steriel verpakt, in speciale “smackpack”. Inhoud: 125 ml inclusief voedingsbodem. Lange houdbaarheid: 6 maanden na productiedatum. Ideaal voor grotere brouwsels en voor hen die willen vermijden om een giststarter te maken.

ALE- gisten
ALE-bieren zijn rijk en karaktervol met een fruitig aroma en smaak. Elke soort heeft zijn specifieke unieke eigenschappen, welke kunnen worden benadrukt of geminimaliseerd, al naargelang het gebruikte recept en vergistingstemperatuur.

Biergist WYEAST Activator, Lager gisten

Bestel
 

LAGER-gisten
Lager-bieren zijn lichter en droger dan ales met een verfrissende afdronk. Over het algemeen produceert een lagergist behoorlijke hoeveelheden zwavel gedurende de koele vergisting, die verdwijnt gedurende veroudering. Een belangrijk profiel voor grote pilsbieren.

Biergist WYEAST Activator, Tarwebiergisten

Bestel
 
TARWEBIER / WITBIER -gisten
Onnoemelijk veel aroma’s en smaken zijn afkomstig van een grote verscheidenheid aan tarwebiergisten. Sterke fruitesters en aroma’s zijn dominant. Deze eigenschappen worden versterkt bij hogere vergistingtemperaturen.

Biergist WYEAST Activator, Belgische bieren

Bestel
 

Biergist gedroogd Mauribrew 12.5 gram

Bestel
Dosis: 25 – 50 g per 1 hl (5 tot 10 x 106 levende cellen per ml)

Gebruik: rehydrateer de gist door het in 5 tot 10x zijn volume aan water (37 – 40°C) te strooien. 15 minuten wachten (maximaal 30 minuten) en dan de temperatuur aanpassen alvorens het wort eraan toe te voegen. Temperatuursverschil tussen gist en wort maximaal 5°C. Beste resultaat met wort aan 15°C of hoger.

Biergist Muntons Premium Gold, 6 gram

Bestel
Een goed gebalanceerde ale-gist voor 100 % moutrecepten. Makkelijker gebruik bestaat niet

Lallemand biergist, gedroogd 11 gram

Bestel

Mangrove Jack craft series

Bestel
20150416_1894567011552ff45bddb82_000_20160510202706
After years of development, our range of premium dried yeast strains are now available!

Each yeast has been chosen after rigorous testing and trailing, ensuring only the best pure yeast strains for each beer style have been included in the range.

Craft Series Yeasts have been propagated and dried using state of the art manufacturing facilities to ensure optimum sterility, superior shelf stability and ease of use. This breakthrough now gives the brewer the ability to brew a wide range of craft beer styles, previously requiring liquid yeast.

You can be assured that with Mangrove Jack's Craft Series Yeast, you will get consistent, top quality results with each brew.