Food Chemicals

Aardappelzetmeel, 500 gram

Bestel
 
Bestel
 
Acai Powder is obtained from the fruit pulp of the Acai Palm.
Bestel
 
synthetische zoetstof met een 200 maal sterkere zoetkracht dan normaal suiker. Het wordt in de markt verkocht met onder andere de namen Sunett en Sweet One.
Bestel

Agar Agar, 100 gram

Bestel
 
Bestel
 
Natuurlijk polysaccharide, gewonnen uit zeewier, gebruikt als verdikkingsmiddel en emulgator.
Bestel
 
Rode kleurstof. Zeer goed oplosbaar in water. Wordt gebruikt is snoep en vleesproducten.
Bestel
 
C.I. Food Red 9, Acid Red 27, Azorubin S, or C.I. 16185,  a dark red to purple azo dye used as a food dye and to color cosmetics
Bestel
 

Anethol is een terpeen, een natuurlijk aroma dat vooral in de etherische olie van anijszaad voorkomt.
Het is één van de natuurlijke bewaarmiddelen waarvoor geen E-classificatie vereist is.

Appelpectine, 100 gram (Foodgrade)

Bestel
 

Appelzuur, 250gram

Bestel
 
Bestel
 
Synoniem: Acaciagom, E414
Wordt oa gebruikt als verdikkingsmiddel of emulgator in voeding en cosmetica

Ascorbinezuur, 250gram (Vitamine C, E300)

Bestel
 

Brilliant Blauw FCF, kleurstof, E133, 250 gram

Bestel
 
Bestel
 

Gum base is a food ingredient consisting of a mixture of insoluble components such as purified elastomers, plasticizers, texturizers, emulsifiers and softeners.  Gum base is the chewing gum ingredient that provides the chewable properties, texture and flavor release.

Requires citric acid & glycerin

Bestel
 

Zoals bij veel vluchtige esters ervaren de meeste mensen de geur ervan als prettig. In de smaakstoffen-industrie wordt het gebruikt voor zoutig-fruitige smaken/geuren van bijvoorbeeld ananas.Een groot aantal vruchten vormen een natuurlijke herkomst van de stof. Bijvoorbeeld: appel, banaan, bessen, peer, pruimen en aardbei.

Calcium Citraat, 100 gram

Bestel
 

Calcium Formiaat (E238), 1 kg

Bestel
 

Calcium Lignosulfonaat (E565), 1kg

Bestel
 
Bestel
 

Deze was wordt gebruikt als glansmiddel, als coating en als basis voor kauwgom.

Canthaxanthine E161g, 10 gram

Bestel
 

Caroteen (E161b), 250 gram

Bestel
 

Citroenzuur, 1kg

Bestel
 
Bestel

Citruspectine (E440), 100 gram (Foodgrade)

Bestel

Ethyl Lactaat, 50ml

Bestel
 

D(-)Fructose (levulose) 250 gr

Bestel
 

Gluconzuur (E574), 1 Liter

Bestel
 
50% oplossing in water

Glucose, 1kg

Bestel
 

Glycerolmonostearaat 40-55%, 250 gram

Bestel
 

Glyceroltriacetaat (E1518), 500ml (Triacetine)

Bestel
 
In de voedingsmiddelenindustrie mag glyceroltriacetaat gebruikt worden als weekmaker in kauwgom en als draagstof; dit is als oplosmiddel om geconcentreerde aroma's te verdunnen voordat die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd.

Guarana poeder, 100 gram

Bestel
 

Guarkernmeel (E412), 100 gram (Guargom)

Bestel
 
Geleermiddel, verdikkingsmiddel in voedingsmiddelen.

Inuline HT, 250 gram

Bestel
 
Kan gebruikt worden als vet- en als vezelvervanger, ballaststof en wordt bij fermentatie van melkproducten gebruikt.

Isomalt, 250 gram

Bestel
 
Kunstmatige zoetstof

Kalium Sorbaat, 250gram (E202)

Bestel
 
Bestel

De originele kandijsuiker zoals gebruikt door vele Belgische brouwerijen. Geeft een onnavolgbare smaak aan uw bier ! Ook zeer geschikt voor toevoeging aan wijnen, likeuren, patisserie of voor het maken van uw eigen vliersiroop. Leverbaar in witte en bruine brokken en in siroop

Bestel

De originele kandijsuiker zoals gebruikt door vele Belgische brouwerijen. Geeft een onnavolgbare smaak aan uw bier ! Ook zeer geschikt voor toevoeging aan wijnen, likeuren, patisserie of voor het maken van uw eigen vliersiroop. Leverbaar in witte en bruine brokken en in siroop

Bestel
Use this to create a dark green in soap and toiletries, or just to keep an ocean theme going in your products!
Great source of Iodine, Calcium, Iron, Vitamin B1, B2, B12 and Polysaccharides.Gives great flavor to foods and soups. Can be added easily to any diet just by sprinkling it on foods and drinks.

Kiezelzuur, 500 gram

Bestel
 

Lactose (Melksuiker), 1kg

Bestel
 
Bestel
 
Door zijn multifunctionele eigenschappen kan lecithine in vele toepassingen gebruikt worden. In de industrie vooral bekent als emulgator in margarine, dressings, ijs en chocolade. Met behulp van lecithine kan er dus een emulsie worden gemaakt van 2 niet mengbare vloeistoffen. Bakkerijen gebruiken het in het deeg om het plakken te voorkomen en zo het kneden te vergemakkelijken. In de restaurantkeukens is lecithine het meest bekend om schuim te maken van vloeistoffen.

Melasse, 680 gram

Bestel
 

Melkpoeder, 1 kg

Bestel
 
Bestel
Bestel
 
Stabilisator, geleermiddel, schuimmiddel en verdikkingsmiddel. Lost goed op in koud en heet water. Oplosbaarheid en viscositeit hangen af van de mate van substitutie. Bij verhitten en bij een pH lager dan 5 verliest het een deel van de viscositeit. Bij pH 3 tot 10 is het stabiel. Voorkomt groei van waterkristallen in ijs. Het vormt een stabiele colloïd. Ook toegepast voor het afdekken van beslagen. Wordt oa gebruikt in puddingpoeder, milkshake, rabarbermoes, gehakt en knakworst
Bestel

Natrium Glutaminaat, 1kg

Bestel
 

Oligofructose, 1kg

Bestel
 

Pectine uit Appels, 100 gram

Bestel
 

Pectine uit Citroenschil, 100 gram

Bestel
 

Riboflavine, 25 gram (Vitamine B2, E101)

Bestel
 

Sacharine, 100 gram

Bestel
 

Sacharine Natriumzout (E954), 250 gram

Bestel
 

Sorbinezuur, 250 gram (E200)

Bestel
 

Sorbitol, 250gram

Bestel
 
Bestel

Kan gebruikt worden in cosmetica of als zoetstof.
Food grade kwaliteit, groene kleur (ongebleekt en niet geraffineerd)

Stevioside, 30 gram

Bestel
 

Sterke zoetstof, 200 maal sterker dan sucrose, heeft vrijwel geen calorieen.

Sucrose ch.z, 1kg (Saccharose)

Bestel
 

Sunset Yellow FCF (E110), 250 gram

Bestel
 
Synoniem: Zonnegeel FCF, Food Yellow 5
Gele voedselkleurstof, zeer goed oplosbaar in water.
Bestel
Bestel
 

Fijn beige poeder, natuurlijk. Gel-bindmiddel en stabilisator voor oa maskers en creme's
Ook gebruikt als verdikkingsmiddel in voedsel. Xantaan gom wordt gewonnen door fermentatie van glucose met Xanthomonas Campestris bacteriën. Deze bacterie scheidt tijdens de eerste fase een dun laagje af wat Xanthaangom is. Daarna word het gepasteuriseerd waardoor het bacterie vrij word, gedroogd en vermalen.
Xanthaan gom is een sterk verdikkingsmiddel, stabilisator. Synergie geeft Xantaan gom in combinatie met meerdere gommen, oa. Met Konjac gom waarmee de wel bekende knoop van Ganzenlever gemaakt kan worden. Xanthaan gom wordt veelal gebruikt in crème vullingen, beignets en sauzen. Ook staat het bekend door zijn functie in glutenvrije producten.

Xylitol, 100 gram

Bestel
 
wordt gebruikt als vervanger voor suiker

Zetmeel, 250 gram

Bestel