Natuurlijke kleurstof, voor bier, likeuren, ...
Om zelf maagbitter te maken. Laat 4 à 5 weken macereren. Inhoud: 70 g. Voldoende voor 1,5 liter likeur.
Originele mengeling om zelf een heerlijke warme grogg of glühwein te maken.
Dosis : 10 - 20 g / liter.
Volgens het origineel recept van Maria Treben. Voor de bereiding van 1,5 liter klein Zweeds kruidenbitter.
dosis 100 ml voldoende voor 1 % 10,0 l 2 % 5,0 l 4 % 2,5 l 5 % 2,0 l
Met de natuurlijke aroma’s van Lick maakt u zelf uw sterke dranken en likeuren tegen de helft van de winkelprijs. Extracten voor particulieren, ambachtsmensen en professionelen. Alle producten worden bereid uit natuurlijke fruit- en plantenextracten en bevatten geen chemische kleurstoffen of bewaarmiddelen. U kan de LICK-aroma’s ook volledig volgens uw fantasie en creativiteit in culinaire bereidingen gebruiken zoals desserts, gebakjes, yoghurts, enz. Bereid het zelf: Elke flacon met extract (20 ml) wordt geleverd met een volledige gebruiksaanwijzing. Gemengd met water, pure alcohol (90/96°) en suiker (of voor diabetici die fructose mogen innemen – 75% van de aangegeven suikerhoeveelheid), kan u met een LICK-flacon een likeur maken die volledig vergelijkbaar is met deze die u in de winkel koopt. Een bijkomend voordeel is dat u het suiker- en alcoholgehalte kan aanpassen aan ieders smaak en wens. Om een likeur met een lager alcoholgehalte te maken, vermindert u de aanbevolen hoeveelheid pure alcohol en voegt u er wat water aan toe. Uw drank smaakt dan net zo lekker, maar bevat alleen minder alcohol. Met slechts 1 liter pure alcohol kan u maar liefst 3 liter LICK-likeur maken, en zelfs meer indien u kiest voor een lager alcoholgehalte. Uw bereide drank laat u best ongeveer 8 dagen rusten. De rijping van een likeur maakt haar tot een ware godendrank.
Kruidenmix voor de klassieke Scandinavische glühwein