Smeltpuntbepaling

Smeltpuntapparaat, type IA9100

Büchi
Bestel
Fabrikaat Thermo Scientific. Serie digitale smeltpuntbepalingsapparaten met een groot digitaal LCD display en ieder met een specifiek toepassingsgebied. Alle typen zijn voorzien van een draaibare arm met ingebouwd vergrootglas voor zeer ergonomisch gebruik. Tevens is het bij het opbergen een gemak daar dit het apparaat zeer compact maakt. De lens kan worden gejusteerd voor verscherping van uw beeld. Door deze lens is er geen direct contact tussen het oog en de verwarmde zone. De ingebouwde digitale microprocessor maakt het gebruik van een kwikthermometer overbodig. Het verwarmingsproces gebeurt in aluminium verwarmingsblokken zodat gevaren met het werken van bijvoorbeeld oliebaden zijn uitgesloten. De eenvoudig bedienbare drukknoppen maken opname van temperatuur makkelijker zonder uw ogen van het monster af te wenden. Drie akoestische signalen geven weer dat de oventemperatuur die is ingesteld bereikt is en stabiel is. De modellen IA9100, 9200, 9300 zijn ontwikkeld voor gebruik met capillaire buizen. Model IA9400 maakt gebruik van objectglaasjes. Het temperatuurbereik van de modellen IA9100, 9200, 9300 is omgeving tot 400°C, die van de IA9400 is -10 tot 100°C. Een printer of computercommunicatie is toepasbaar op de modellen vanaf IA9200. Het apparaat kan door de gebruiker worden gekalibreerd m.b.v. standaarden of deze kan worden aangeboden aan de fabriek.

Stuart Smeltpuntsapparaat, analoog type SMP11

Bestel
05529a01
Eenvoudig, analoog en compact smelpuntbepalingsapparaat dat geschikt is voor het bepalen van 3 monsters in een keer. Op de bovenzijde van het apparaat staan eenvoudig te volgen gebruikersinstructies afgedrukt. Door een vergrootglas zijn de monsters goed te volgen. Dit vergrootglas is goed te reinigen doordat het los te maken is van het basisapparaat.
De opwarmsnelheid is variabel instelbaar tot maximaal 20°C/min. Waarbij geadviseerd wordt in de buurt van het werkelijke smeltpunt een lagere snelheid tin te stellen teneinde een nauwkeuriger eindresultaat te bereiken. Door gebruik van de optionele koelplug wordt het apparaat versneld afgekoeld tot omgevingstemperatuur en is daarmede eerder gereed voor hergebruik.
De meter is inclusief bijhorende alcohol thermometer. Tevens is dit apparaat voorzien van een Biocote® coating
Het apparaat wordt geleverd inclusief een set van 100 stuks capillairen.

Stuart Smeltpuntsapp. digitaal type SMP10

Bestel
05530a01
Eenvoudig, digitaal en compact smelpuntbepalingsapparaat dat geschikt is voor het bepalen van 2 monsters in een keer. Op de bovenzijde van het apparaat staan eenvoudig te volgen gebruikersinstructies afgedrukt. De temperatuur wordt digitaal geselecteerd en ingesteld waardoor gebruik van een extra thermometer overbodig is geworden. De achterpoten zijn te verlengen waardoor een ideale hoek voor de kijkerslens kan worden gezocht en ingesteld. Het apparaat geeft volledige toegang tot te reinigen delen. Het apparaat kan eenvoudig worden gebruikt door eerst een plateau temperatuur in te stellen die met een snelheid van 20°C/min zal worden benaderd. Daarna kan het monster worden geplaatst en kan de analyse beginnen. Levering is inclusief fabrieks calibratiecertificaat. Tevens is dit apparaat voorzien van een Biocote® coating
Het apparaat wordt geleverd inclusief een set van 100 stuks capillairen

Smeltpunt-meetinstrumenten MPM-series

Bestel
Voor het bepalen van het smeltpunt van poedervormige substanties in glascapillairen.
Specificaties alle modellen:
  • Digitale temperatuurcontrole
  • Folietoetsenbord voor eenvoudige reiniging
  • Tekstindicatie bij foutmeldingen
  • Bewaking monster onder verlichte lens
  • Automatische snelkoeling door geïntegreerde ventilatorkoeling
  • Met verkorte handleiding op het instrument (Duits/Engels)
Combi-instrument half-/volautomatisch MPM-HV 2
Met thermoprotocolprinter. 2 selecteerbare meetmethoden (visueel of automatisch) voor onafhankelijke beproeving van probleemsubstanties zonder zichtsmeltpunt of met verkleuring. Volautomatische bepaling: gewenste temperatuur (ca. 3 °C onder het te verwachten smeltpunt) instellen. Na het bereiken van de vooringestelde temperatuur wordt een gevuld capillair ingebracht. Het instrument verwarmt nu verder tot het smeltpunt en start automatisch de afdrukprocedure met het transparantieverloop van de substantie.
Halfautomaat MPM-H 2
Halfautomatisch smeltpuntbepalingsinstrument zonder thermoprotocolprinter. Na het bereiken van de vooringestelde temperatuur wordt een capillair ingebracht, visuele controle van de capillair via de loep. Nadat de „Start-toets“ opnieuw is ingedrukt, verwarmt het instrument verder met 1 °C/min. Zodra het monster is doorgesmolten, kan de waarde op het display worden afgelezen.
Halfautomaat MPM-H 2/D
Als halfautomaat MPM-H 2, echter met thermoprotocolprinter.
Afdruk zonder transparantieverloop.
Technische gegevens:
Meetbereik  25,0 tot 360,0 °C 
Resolutie  0,1 °C 
Nauwkeurigheid  ±0,5 °C (+25 tot +200 °C)
±0,5 % v. Mw. °C (rest. meetbereik) 
Opwarmsnelheid bij snelverwarmen  naar 200 °C - ca. 4 min
naar 350 °C - ca. 8 min 
Opwarmsnelheid bij meten  1 °C/min 
Loep  10 maal 
Verlichting  2 x LED 
Afmetingen (B x D x H)  230 x 220 x 315 mm 

Accu-capillair-vulapparaat

Bestel
Voor het snel en veilig vullen van capillairen voor smeltpuntbepaling. Geschikt voor capillairen met Ø 1 tot 1,5 mm en lengte 60 tot 100 mm.
  • Tijdrovend porren en kloppen vervalt, de capillairen worden exact en reproduceerbaar tot op de bodem gevuld
  • Geen direct contact met gevaarlijke stoffen
  • Transparante behuizing beschermd bij glasbreuk
Toepassing:
De capillairen worden voorzichtig in de vultrechter geschoven, tot hun open zijde correspondeert met het diepste punt van de trechter. Trechter met capillair in het apparaat zetten. Door draaien van de trechtergeleiding wordt de hoogte ingesteld tot de capillair de bodem raakt en de trechter enkele mm boven de geleiding steekt (zie afb.). De trechter wordt met een schepje voorzien van het monster en het apparaat wordt ingeschakeld. Het capillair wordt middels krachtige trilling gevuld, na 10 s schakelt het apparaat zelfstandig uit. Het vulproces kan zo vaak worden herhaald als men wenst.
Opmerking: monsters moeten droog en fijnpoederig zijn