Centrifuges

Doorstroomcentrifuge, Hermle SIEVA-2

Bestel

Tafelmodel, met een stootvaste- en chemicaliënbestendige behuizing. Voordelen: digitale instelling- en uitlezing van het toerental en de tijd. Automatische onbalansherkenning en uitschakeling en "Quick" drukknop voor korte runs met digitale secondenuitlezing. Het instellen van het toerental vindt plaats in stappen van 250 rpm, de tijd is instelbaar in stappen van 1 min. De SIEVA-2 is voorzien van een onderhoudsvrije koolborstelloze motor en een microprocessorregeling type A-Standard control.

Omschrijving zonder trommel
Maximaal toerental 10000 rpm
Maximale g-kracht 7825 x g

Hogesnelheid tafelcentrifuge, Hermle Z36HK

Bestel

Tafelmodel gekoelde hoge toerental centrifuge voor toepassingen waarin hoge toerentallen en g-krachten nodig zijn.
Dit model heeft een automatische rotorherkenning met toerentalbeveiliging en motorische dekselvergrendeling.
Door de toepassing van veel verschillende rotoren is de centrifuge ook bruikbaar voor grote volumina.
Het overzichtelijke display geeft permanent het ingestelde en actuele toerental of g-kracht aan.
Voorzien van verschillende start- en remprofielen.

De Z 36 HK is voorzien van een koeling met een temperatuurbereik van -20°C tot +40°C in stappen van 1°C.

Maximale g-kracht 65390 x g.

Toerentalbereik 200 - 30.000 rpm in stappen van 10 rpm (afhankelijk van de rotor).

Maximaal volume 6 x 250 ml

Microlitercentrifuge Hermle Z160M

Bestel
Klein tafelmodel microlitercentrifuge met een stootvaste- en chemicaliënbestendige behuizing.
- Snelle opstart- en remtijden
- Zeer geringe opwarming van de monsters
- Traploze toerenregeling
- Inclusief een 18 voudige hoekrotor, autoclaveerbaar, voor microlitervaatjes 1,5 en 2,0 ml
- Motor zonder koolborstels


Omschrijving met rotor
Maximaal toerental 14.000 rpm
Maximale g-kracht 15.994 x g
Maximaal volume 18 x 1,5-2,0 ml
Regeling analoog
Timer 0-30 minuten, tevens continu

Centrifuge Thermo Electron, Micro

Thermo Electron
Bestel
Type Micro 17(R) / Micro 21(R). Fabrikaat Thermo Electron. Zeer compacte smaakvolle microlitercentrifuge serie met de keuze tussen een centrifuge met een g-kracht 17000 x g en 21000 x g. Beide centrifuges zijn in een gekoelde versie verkrijgbaar en met de vele verwisselbare rotoren is het een zeer breed inzetbare centrifuge. Alle 4 de modellen worden al standaard geleverd met een 24 x 1,5/2,0 ml rotor met klikdeksel. Een aantal centrifuges zijn uitgerust met het handige kliksysteem wat u nog een extra zekerheid van sluiting geeft. De modellen zijn uitgerust met een digitaal display met uitlezing voor de temperatuur en tijd. De afmeting van de centrifuges is 225x243x352 mm en voor de R-modellen 330x295x445 mm. Het geluidsniveau is <55 dBA. Diverse rotoren zijn toepasbaar en een unieke rotor is aanwezig die het mogelijk maakt een combinatie te centrifugeren van 1,5 en 2,0 ml monsters. De rotoren zijn volledig autoclaveerbaar wat contaminatievrij werken goed mogelijk maakt. Met behulp van adapters is het mogelijk andere volumina te centrifugeren.

Tafelcentrifuge, Hermle Z400

Hermle
Bestel
Universeel inzetbare laboratoriumcentrifuge, tafelmodel, met een stootvaste en chemicaliënbestendige behuizing. Voordelen: digitale instelling en uitlezing van het toerental en de tijd. Automatische onbalansherkenning en uitschakeling en "Quick" drukknop voor korte runs met digitale secondenuitlezing. Het instellen van het toerental vindt plaats in stappen van 250 rpm, de tijd is instelbaar in stappen van 1 min. Wordt geleverd zonder rotor.

Microcentrifuge Unifuge

Bestel
 • Uitwisselbaar rotorsysteem
  (eenvoudig in- en uitbouwen van de meegeleverde rotoren)
 • Start en stop via een extra schakelaar
 • Klein, handig en krachtig
 • Met transparant deksel
Technische gegevens:
Max. toerental  6000 min- 1 
Max. RCF  2000 x g 
Afmetingen (B x D x H)  130 x 150 x 120 mm 
Gewicht  494 g 
Aansluiting op netspanning  220 V, 50/60 Hz 
Levering incl standaard rotor voor reactievaatjes 6 x 1,5 / 2,0 ml, adapter voor reactievaatjes 0,5 ml en een rotor voor PCR®- buisjestrips met
2 x 8 reactievaatjes à 200 µl per strip.

Tafelkoelcentrifuge, Hermle type Z513K

Hermle
Bestel
Tafelmodel groot volume centrifuge voor industriële- en klinische laboratoria. Met stootvaste- en chemicaliënbestendige behuizing. Voordelen: digitale uitlezing van de ingestelde-en de werkelijke waarden voor toerental, g-kracht en temperatuur, automatische onbalansherkenning- en uitschakeling, automatische rotorherkenning met toerentalbegrenzing, "Quick" drukknop voor korte runs met digitale secondenuitlezing. De Z513 is voorzien van een geheugen met een capaciteit voor max. 10 programma’s. Een digitale foutcodemelding is in de software geïntegreerd. Het instellen van het toerental vindt plaats in stappen van 10 en 500 rpm, de tijd is instelbaar in stappen van 1 min. van 1.. 60 min. of continu. Voorzien van een onderhoudsvrije koolborstelloze motor en een microprocessorregeling type B-Multi control. De Z513K is gelijk aan de Z513 echter voorzien van een CFK-vrij koelsysteem met een temperatuurbereik van -10 tot +40ºC, instelbaar in stappen van 1ºC.
Omschrijving Z513K, zonder rotor
Maximaal toerental 12.000 rpm
Maximale g-kracht 16.904 x g
Maximaal volume 4 x 1000 ml
Koeling CFK vrij -10...+40ºC

Gekoelde microliter centrifuge Z216 MK

Bestel
Fabrikaat Hermle. Microprocessorgestuurde gekoelde microlitercentrifuge met digitaal instellen en uitlezen van toerental of RCF, tijd en temperatuur, instelbare versnelling en vertraging, quick toets voor korte runs, waarbij de centrifuge accelereert naar het ingestelde toerental of RCF- waarde. Voorzien van een water- en oplosmiddelbestendig bedieningspaneel, mogelijkheid voor opslag van de ingestelde waarden en automatische onbalansherkenning en uitschakeling. De onderhoudsarme en koolborstelloze inductiemotor garandeert een trillingsvrij gebruik gekoppeld aan een extreem laag geluidsniveau. Het maximale volume is 44 x 2,0ml en het toerental is instelbaar van 200 - 15.000 rpm, maximale RZB: 21.380 x g (rotorafhankelijk). De tijd is instelbaar tot 59min 50sec (instelbaar per 10 seconden) of 99uur en 59min (instelbaar in stappen van 1 minuut). De temperatuur is instelbaar van -20°C tot +40°C.

MiVac DNA vacuumconcentrator met rotor

Genevac
Bestel
Fabrikaat Genevac. De MiVac DNA vacuümconcentrator is een ideaal apparaat voor het moleculair biologisch laboratorium. De MiVac vacuümcentrifuge is zeer geschikt voor het verwijderen van water en organische oplosmiddelen uit monsters. Deze monsters kunnen worden aangeboden in diverse volumina en in diverse vials, buizen of microtiterplaten. Hiertoe zijn een diversiteit aan rotoren beschikbaar. Dit maakt het apparaat tot een ideaal werkpaard voor uw werkplek. Speciale programma's voor het werken met water en waterige mengsels optimaliseren de concentratietijd en maken de MiVac tot een ideaal apparaat voor applicaties waarbij gewerkt wordt met kostbaar en weinig voorradig materiaal. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij kleine schaal oligosynthese, RNA/DNA prep., peptide prep en algemeen Life Science research. Het apparaat is in te stellen op automatisch of manueel gebruik. (Voor)verwarming van de concentratiekamer is mogelijk. Een digitaal display geeft alle parameters weer.
Uitwendige afmetingen zijn (lxbxh): 360x597x300 mm met een gewicht van 37 kg.

Handcentrifuge Hettich

Bestel
 • Met kleminrichting (max. spanbreedte ca. 40 mm)
  ter bevestiging van de centrifuge aan laboratoriumtafels enz.
 • Afmetingen: B 140 x D 175 x H 285 mm
Max. capaciteit  4 x 15 ml 
Max. toerental  3000 min- 1 
Max. RCF  1076 x g 
Max. vatlengte   125 mm 
Max. buisje- Ø  17 mm 

Hand-Driven Centrifuge

  Levertijd:vanaf 2 weken
Bestel
This single-speed hand-driven machine is ideal for teaching the concept of centrifugation in the classroom. It consists of a heavy-duty, cast-iron body that uses a steel pinion and worm gear. The centrifuge clamps to a table, and the head accommodates four 15-mL centrifuge tubes (included). 

Centrifuge, RS-200, Revolutionary Science

Bestel
This microcentrifuge has multiple speeds to 10,000 rpm with 6,000 × g and includes a pulse feature for short spins and a 60-min timer. An imbalance detection system prevents damage to the unit by shutting it off when an imbalance is detected. The large rubber base absorbs vibration and prevents the unit from walking during operation. Unit slows from 10,000 to 0 rpm in just 20 seconds. Holds up to sixteen 1.5- or 2.0-mL tubes. An automatic switching circuit allows operation from 110- to 220-V AC

Mini-centrifuge met objectglaasjes-rotor

Bestel
Voor het snel drogen van objectglazen, bijvoorbeeld voor Microarray- onderzoek. Geschikt voor alle Microarray- slides 25 x 76 x 1 mm. Droogt Microarray- substraten in minder dan 10 s.
 • Rotorcapaciteit: 2 objectglazen
 • Vloeistof wordt in de objectglazen- cassettes opgevangen
 • Cassettes kunnen ter reiniging worden losgemaakt resp. indien nodig worden vervangen
 • Max. toerental 4800 min- 1

Mini Centrifuge

Bestel
 • Interchangeable rotors for multiple functions
 • Compact - conserves space
 • Ideal for pooling liquid in tubes or pelleting cells
 • Durable lid hinge
These reliable compact centrifuges come with 2 easily interchangeable rotors for spinning six 1.5- or 2.0-mL tubes or two 0.2-mL strip tubes. Each also includes 6 adapters for 0.2-mL tubes and 6 for 0.5-mL tubes.

Each Mini Centrifuge has a maximum speed of 6,000 rpm and develops up to 2,000 x g; average max RCF (relative centrifugal force) in the strip tube rotor is 1,177 x g.

IKA Mini-G centrifuge

Bestel
 • Max. capaciteit 8 x 1,5/2,0 ml reactievaatjes
 • Rotor vervangbaar zonder gereedschap
 • Digitaal display voor looptijd (instelbaar van 1 tot 99 min)
Technische gegevens
Max. toerental  6000 min-1 
Max. RCF  2000 x g 
Afmetingen (B x D x H)  155 x 175 x 105 mm 
Netspanningaansluiting  230 V, 50/60 Hz 
Levering incl. standaard rotor voor reactievaatjes 8 x 1,5/2,0 ml en een rotor voor PCR®-buisjesstrips met 4 x 8 reactievaatjes à 200 µl per strip en adapters voor reactievaatjes 0,5/0,4/0,2 ml.

Gusto Microliter centrifuge

Bestel
 • Max. capaciteit 12 x 1,5/2,0 ml reactievaatjes
 • Digitaal display voor toerental en looptijd
 • Indicatie werkelijke waarde tijdens het draaien
 • Impulstoets voor kort aancentrifugeren
 • Naar keuze aanwijzing van min-1- of x g
 • Wisselen van rotoren zonder gereedschap
Technische gegevens
Maximale toerental  12500 min-1, verstelbaar in stappen van 100 
Minimale toerental  500 min-1 
Maximale RCF  9800 x g 
Looptijd  1 s tot 30 min, verstelbaar in stappen van 1 s / kort lopen 
Afmetingen (B x H x D)  171 x 114 x 203 mm 
Netspanningaansluiting  100--240 V, 50/60 Hz 
Levering incl. 12-posities Microliterrotor met deksel, PCR®-vaatjesstrip-rotor voor 4 x 8 vaatjesstrips à 200 µl per strip en elk 12 adapters voor 0,5- en 0,2-ml-reactievaten.