Wijngist, Gistvoedingszouten

White Labs Purepitch vloeibare gist

Bestel
White Labs - PurePitch™
De eerste gebruiksklare gist die wordt gekweekt en geleverd in dezelfde verpakking. Deze gist is nog nooit blootgesteld aan de omgeving en is zo volmaakt en natuurlijk mogelijk. Hij is het resultaat van vijf jaar onderzoek om de zuiverste gist ooit te creëren.

korrelgist BIOFERM AROMATIC 100 gram

Bestel
Saccharomyces Cerevisiae var. Cerevisiae. Korrelgist voor het krijgen van wijnen met meer aroma, door de productie van meer esters, aromacomponenten en glycerine dan andere giststammen. Alcoholtolerantie tot 15%vol. Ruim temperatuurbereik : 10 - 30°C. Bevordert de appel-/melkzuurgisting door een snelle autolyse van de gistcellen op het einde van de vergisting. Is daarom ook ideaal voor de vergisting van fruit / druiven met veel appelzuur. Dosis : 2 - 3 g / 10 liter.

korrelgist BIOFERM BLANC.100 gram

Bestel

Korrelgist BIOFERM BLANC
Saccharomyces Cerevisiae var. Cerevisiae.
Korrelgist speciaal geschikt voor de vergisting van witte tafelwijnen met behoud van hun natuurlijke aroma’s (produceert weinig secundaire aroma’s ).

  • Alcoholtolerantie 14% vol.
  • Temperatuurbereik: 18-30°C
  • Dosis: 2-3 g/10 liter

korrelgist BIOFERM CHAMP 100gram

Bestel
Korrelgist BIOFERM CHAMP(voorheen SB)Saccharomyces Cerevisiae var. Bayanus. Korrelgist die zorgt voor een neutrale vergisting, met hoge sulfietresistentie (tot 25-30 mg vrij SO2 per liter). Speciaal geschikt voor hergisting op de fles. Zorgt voor een regelmatige en ver doorgedreven vergisting, ook bij stilgevallen wijnen, hergisting en schuimwijnen. Temperatuurbereik : 15 - 30°C. Alcoholtolerantie tot 17 %vol. Dosis : 2 g / 10 liter bij normale omstandigheden; 4 g / 10 liter bij heropstart, hergisting of in moeilijke omstandigheden.

korrelgist BIOFERM COOL 100gram

Bestel
Korrelgist BIOFERM COOL
(voorheen LW-317)
Saccharomyces Cerevisiae var. Bayanus.
Korrelgist speciaal voor de vergisting van wijnen bij koudere temperaturen. Produceert wijnen met een uitgesproken vruchtkarakter bij een langzamere vergisting bij 13 - 17°C, vergist reeds vanaf 8°C ! Dosis : 2 g / 10 liter bij temp. > 15°C; 3 g / 10 liter bij temp. < 15°C.

korrelgist BIOFERM DOUX 100 gram

Bestel

Korrelgist voor het bekomen van wijnen met een hoger restsuiker gehalte. Door het behoud van de natuurlijk aanwezige fructose kan een restsuikergehalte van 5-15 g/liter bekomen worden. Voor fruitige witte en soepele rode wijnen. Ook geschikt voor fruitwijnen.

  • geringe acetaldehyde vorming
  • ideale verwerkingstemp.: 15-20°C
  • matige alcoholtolerantie: 12-14%vol.
  • dosis: 2-3 g / 10 liter

korrelgist BIOFERM KILLER 100 gram

Bestel
Korrelgist BIOFERM KILLERSaccharomyces Cerevisiae var. bayanus. Korrelgist speciaal voor de vergisting van wijnen met een hoger alcoholgehalte. Zorgt voor een regelmatige en ver doorgedreven vergisting met weinig restsuiker, ook bij lagere temperaturen. Zeer geschikt voor de heropstart van stilgevallen wijnen, hergisting en schuimwijnen. Geeft zeer goede resultaten bij Chardonnay en Pinot Gris wijnen. Ruim temperatuurbereik : 10 - 30°C. Alcoholtolerantie tot 16%vol. Bevat de "killer"-factor om wilde gisten te inhiberen. Dosis : 2 g / 10 liter bij temp. > 15°C; 3 g / 10 liter bij temp. < 15°C.

korrelgist BIOFERM ROUGE, 100 gram

Bestel
Korrelgist BIOFERM ROUGE(voorheen SC1-killer)Saccharomyces Cerevisiae var. Cerevisiae. Korrelgist speciaal geschikt voor de vergisting van rode, aromatische wijnen met een hogere productie van esters en vetzuren. Veel gebruikt bij wijnen van Cabernet Savignon, Pinot Noir en Merlot. Snelle opstart. Bevat de "killer"-factor om wilde gisten te inhiberen. Alcoholtolerantie 15 %vol., ruim temperatuurbereik : 12 - 35°C. Dosis : 2 - 3 g / 10 liter.

Korrelgist Bioferm Malic, 100 gram

Bestel
Saccharomyces Cerevisiae Deze gist breekt tot 50% van het aanwezige appelzuur af! Een teveel aan appelzuur is vooral bij fruitwijnen veel voorkomend en geeft een scherpe, wrange smaak. Bij deze gist zal het appelzuur tijdens de vergisting in grote mate “verbruikt” worden (1 g appelzuur wordt omgezet in 0.03% alcohol). BIOFERM MALIC verbruikt 18 g suiker voor 1% alcohol en is dus zeer geschikt om van een most met een hogere dichtheid toch een wijn met een lager alcoholgehalte te maken. De gist bevordert kleurextractie (geschikt voor rode wijnen) en heeft een neutraal aromaprofiel.
  • Alcoholtolerantie 14-15 vol.%
  • Temperatuurbereik: 20-30°C
  • Dosis: 2-3 g/10 liter

Biostart Vitale SK11 voor 1.000 liter

Bestel

Hooggeconcentreerde gevriesdroogde cultuur voor malolactische vergisting. Deze kultuur van de laatste generatie heeft een snellere opstart en een uiterst groot doorzettingsvermogen. Zeer tolerant voor lagere temperaturen en pH-waarden alsook voor hogere alcohol-waarden. Geschikt voor zowel rode als witte wijnen. Voldoende voor 1.000 liter wijn.
Gebruiksadviezen : toe te voegen juist na de alcoholische gisting.
Totaal SO2 = max. 30 mg / liter; vrij SO2 = max. 10 mg / liter; restsuiker = < 4 gr/ liter; pH-waarde : > 3.0 pH; temperatuur : > 15°C

korrelgist Oenoferm Bouquet 500 gram

Bestel
Speciale korrelgist voor het vergisten van voornamelijk witte wijnen met een fruitig aroma. Bij een gecontroleerde gisting (15 °C) vormt deze gist exotische aroma´s zoals van perzik en abrikoos. (tot 14-15%vol.). Dosis :25 g /100 liter most.

korrelgist Oenoferm Color 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van kleurstabiele en fruitige, rode wijnen. Door de verminderde beta-glucosidase activiteit worden de antocyanen maximaal behouden. Deze variëteit geeft meer aroma's vrij dan Oenoferm Rouge. Dosis : 15g/100 liter bij +15°C.

korrelgist Oenoferm Freddo 500 gr

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van wijnen bij een gecontroleerde temperatuur van 13°-17°C tot zelfs bij koude temperaturen vanaf 8°C. Hierdoor wordt het aroma maximaal bewaard. Dosis: 15 g/100 liter most bij temp. tussen 13-17°C; 25 g/100 liter bij temp. vanaf 8°C.

Korrelgist Oenoferm Interdry 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van voornamelijk witte wijnen met een lichtfruitig aroma en een hoger restsuikergehalte (5 - 15 g) door behoud van de natuurlijke fructose. Alcoholbereik : 12 - 14%vol. Dosis : 25 g / 100 liter most

Korrelgist Oenoferm Muller Thurgau, 500 gram

Bestel
Gistsoort speciaal ontwikkeld voor de vergisting van elegante en frisse wijnen met een fijne muskaatnoot toon en herkenbare citrus- en peren aroma's. Aanbevolen druivensoorten : Muller Thurgau (Rivaner). Aanbevolen vergistingstemperatuur: 16 - 19 °C. Alkoholbereik: tot 14% vol. Dosis: 15 - 25 g / 100 ltr. Houdbaarheid: v acuüm verpakt, eenmaal geopend te verbruiken binnen 2 à 3 dagen.

Korrelgist Oenoferm Pinotype 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van frisse pinot-wijnen die de typische variëteitgebonden smaakkarakteristieken accentueert. Zeer geschikt voor Pinot noir, Pinot gris en Pinot blanc. Zie ook onze website voor smaakprofielen. Snelle uitklaring en daarom ook erg geschikt voor jong te bottelen wijnen. Dosis : 15 - 25 gr / 100 liter most.

Korrelgist Oenoferm Riesling 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van Riesling-wijnen die de typische variëteitgebonden smaakkarakteristieken accentueert.Giststam E 68/73 Saccharomyces cerevisiae. Een gekoelde vergisting bij temperaturen tussen 15 en 18 °C bevordert de smaakontwikkeling richting perzik-aroma.Volledige vergisting van de suiker tot een alcoholgehalte van 13 Vol. %.
Dosis:
15g / 100 liter.
Bij lage temperaturen, bij botrytis-infectie of bij most met hoog suikergehalte mag de dosis opgevoerd worden tot 20-25 g/100 liter.

Korrelgist Oenoferm Rose 500 gram

Bestel
 

Speciale korrelgist voor het vergisten van fruitige rosé-wijnen of herfstwijnen. Met extra snelle opstart van de vergisting en goed bestand tegen koudere temperaturen. Levert komplexe wijnen met aroma´s van vruchten, zoete bloemen en honing. Dosis : 15 - 25 gr / 100 liter most.

korrelgist Oenoferm Rouge 500 gram

Bestel
 

Speciale korrelgist voor het vergisten van kleurstabiele en reine rode druivenwijnen. Door de verminderde beta-glucosidase activiteit worden de antocyanen maximaal behouden. Snelle start van de vergisting en een goede eindvergistingsgraad. Geeft reine wijnen met weinig gistingsnevenproducten.
Dosis: 15 g/100 liter most bij +15°C.

korrelgist Oenoferm Structure 500gr

Bestel
 
Gistsoort die speciaal werd ontwikkeld voor de vergisting van krachtige, intensieve, tanninerijke rode wijnen. Geeft aroma's van kersen, bessen en noten en ondersteunt de vrijgave van tannines resulterend in een harmonische wijn met groot bewaarpotentieel. Aanbevolen druivensoorten : Dornfelder, Lemberger, Cabernet Sauvignon, Syrah... Vergistingstemperatuur : 18 - 28 °C,  alkoholbereik : tot 15% vol. Dosis: 15 - 25 g / 100 ltr.  Houdbaarheid: v acuüm verpakt, eenmaal geopend te verbruiken binnen 2 à 3 dagen. 

Korrelgist Oenoferm Terra F3

Bestel
 

Oenoferm Terra vertoont de vergistingseigenschappen van een spontane gist, echter het verloop van de vergisting is betrouwbaar en produceert authentieke wijnen met een uitgesproken profiel van het terroir. De geselecteerde wilde giststam Oenoferm Terra vergist zowel witte als rode druivenmost op een neutrale en veilige manier. De primaire aroma's van de druif worden op een degelijke manier bewaard en worden niet over- of onderbelicht door ongewenste bijproducten van de vergisting, die de finesse van dergelijke wijnen zou kunnen aantasten.

De gist ondersteunt de eigenschappen van het terroir die worden beïnvloed door de locatie, de bodemgesteldheid, het microklimaat, de topografie, de teelt en het beheer van de wijngaarden en niet in de laatste plaats door de individuele werkwijze van de wijnmaker.

De vergisting begint zeer snel en verloopt soepel. Gist volledig uit.

  • vergistingstemperaturen:
    • witte most: 17-22°C
    • rode most: 22-28°C
  • alcoholtolerantie: 14% vol.
  • dosis: 20-30 g/100 liter bij 37-42°C
  • houdbaarheid: vacuüm verpakt; eenmaal geopend binnen 2 à 3 dagen verbruiken

De Erbslöh-korrelgisten voor professionele wijngaardeniers zijn van de allerhoogste kwaliteit en al jaren een vaste waarde in de wijnindustrie. Deze korrelgisten zijn enkel te verkrijgen in vacuümverpakkingen van 500 g (voldoende voor ong. 1.500 à 3.500 liter al naargelang de dosering). Dankzij de recentere uitbreidingen van het gamma kan iedere wijngaardenier zijn eigen accenten leggen en het beste uit zijn individuele most halen.

Korrelgist Oenoferm Wild & pure 500 gram

Bestel
 
Deze wilde gist Torulaspora delbrückii is uitermate geschikt ter bevordering van de complexiteit, romigheid en een lang mondgevoel in zowel rode als witte wijn. Wild & pure kan gecombineerd worden met andere gisten om zo het beste uit de druif te halen.Deze gist benadrukt het aromatische karakter door verhoogde estervorming die doet denken aan geel fruit. Bovendien produceert de gist weinig SO2, acetaldehyde en vluchtige zuren.Dosis: 20-30 g/100 l

Houdbaarheid: Vacuümverpakt, te verbruiken binnen 2 à 3 dagen eens geopend.

Korrelgist Oenoferm Be-Red 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor intensief rode en gestructureerde wijnen die doet denken aan bosbessen en chocolade. Deze eigenschappen komen nog beter tot hun recht in een barrique lagering. Door de enzymatische werking is deze hoog alcoholtolerante gist ideaal voor pelmaceratie. Bevordert bovendien de malolactische fermentatie. Geschikt voor Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Regent, Dornfelder en Pinot Noir.Dosis: 20-40 g/100 liter

Korrelgist Oenoferm X-treme 500 gram

Bestel
 
Een sterke korrelgist om een extreem aromaprofiel met een kruidig en fruitig karakter te behalen met witte variëteiten zoals Pinot familie, Chardonnay, Riesling, Sauvignon blanc, Silvaner. Deze niet-GMO gist is bedoeld voor moderne wijnen met uitgesproken mineraliteit.Deze gist haalt reeds mooie resultaten vanaf 10°C en is osmosetolerant. Bovendien heeft deze gist geen neiging tot Böckser-vorming.Dosis: 20-30 g/100 liter

korrelgist Oenoferm Tipico 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van voornamelijk witte wijnen met behoud van zoveel mogelijk variëteitaroma's van de druiven. Alcoholbereik tot 15% vol. Speciaal aangeraden bij Riesling en Müller-Thurgau. Dosis : 15g/100 liter most bij +15°C

MaloStar Fruit La Littorale, Erbsloh

Bestel
Hoog geconcentreerde, gevriesdroogde cultuur van de nieuwe generatie voor malolactische fermentatie. MaloStar Fruit legt de nadruk op fruit door verminderde vorming van diacetyl en ethylacetaat. Door de snelle groeikracht van deze bacteriecultuur zal de MLF sneller starten en aflopen. Geschikt voor zowel wit als rood. Dosis: Voldoende voor 2.500 liter. Kan simultaan starten met de alcoholische vergisting.

korrelgist Kitzinger

Bestel

Korrelvorm, in zakjes voldoende voor 50 liter

TURBO-8 gist alcoferm voor 25 liter

Bestel
Kompleet mengsel met speciale gist en voedingszouten om 25 liter water + 8 kg suiker in 5 dagen te vergisten tot 18%vol. Levert een zuiver eindproduct met weinig gistingsnevenprodukten. Ideaal voor likeurbereiders. Mag niet "gestapeld" gebruikt worden (vb. 10 zakjes in 250 l wort) tenzij bij rigoureuze temperatuurcontrole- en koeling.

Wijngist WYEAST 4007 Malolactic blend

Bestel

4007 Malolactic Wine Culture (Leuconostoc oenos)
Malolactische cultuur met de Leuconostoc oenos ER1A en EY2D stammen. Zorgt voor een snelle en complete omzetting van het harde appelzuur in het zachtere en minder zure melkzuur. Wordt toegevoegd vóór het einde van de eerste vergisting (densiteit < 1.020) en werkt vanaf pH 2.9 en vanaf 12°C.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Alle Wyeast gisten zijn vloeibare gisten in zgn smack-packs.

Wijngist WYEAST 4021 Dry White/Sparkling

Bestel
 

Veelal gebruikt voor droge witte wijnen, maar kan ook voor rode wijnen gebruikt worden. Zorgt voor een verre uitvergisting met weinig schuimvorming. Heeft goede sedimentatie eigenschappen. Gebruikt voor o.m. Sauvignon blanc, Semillon, Pinot Blanc, Gewürztraminer,… Temperatuurbereik: 12-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.
Voor het opstarten van 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4028 Red

Bestel
 

Ideaal voor fruitrijke rode (Beaujolais) wijnen en wijnen met een langere rijptijd. Weinig schuimvorming, lage zwavelproductie en breed temperatuurbereik. Gebruikt voor o.m. Cabernet Sauvignon, Gamay, Beaujolais, Zinfandel, Rhone, Bourgognewijnen, Pinot Noir… Temperatuurbereik: 12-32° Celsius. Restsuiker: 0-0.35%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4134 Sake

Bestel
 

Gebruikt in combinatie met de koji-kin cultuur voor op rijst gebaseerde dranken zoals Sake, Nigori, Dai Gingo… Ook geschikt voor pruimenwijnen. Temperatuurbereik: 15-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4184 Mead Sweet

Bestel
 

Speciaal geschikt voor de productie van zoete mede met 2-3% restsuiker en een rijk vruchtenaroma. Ook geschikt voor zoetere fruitwijnen zoals bv. perzik, kers, framboos,… Gebruik extra gistvoedingszout bij mede. Temperatuurbereik: 18-25° Celsius. Restsuiker: 2-3%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4242 Fruity White

Bestel
 

Voor zeer fruitige witte wijnen met hoge estervorming, vanille-toetsen en een zachte afdronk. O.m. voor Chardonnay, Chablis, Ciders, Gewurtztraminer, Chenin Blanc, Pinot Gris… Temperatuurbereik: 12-25° Celsius.
Restsuiker: 0-0.85%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4244 Italian Red

Bestel
 

Voor grote rijke rode wijnen met een fruitig karakter, afgerond en met een droge afdronk. Zeer geschikt voor Italiaanse druivenvariëteiten: Barolo, Barbera, Barbaresco, Nebbiolo, Chianti, Valpolicella, Sangiovese,…Temperatuurbereik: 12-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.75%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4267 Summation Red

Bestel
 

Voor complexe rode wijnen met bessen-aroma’s en voor most met een hoog suikergehalte. Zeer geschikt voor o.a. Cabernet Franc, Pinot Noir, Merlot, Petit Syrah, Rioja, Valdepenas… Temperatuurbereik: 15-32° Celsius.
Restsuiker: 0-0.5%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4347 Extrmee Fermentation

Bestel
 

Erg alcoholtolerante gist voor een reine vergisting met weinig esters en andere volatiele aroma’s. Alcoholtolerent tot 21 vol%. Kan ook gebruikt worden voor het heropstarten van een stilgevallen vergisting. Zeer geschikt voor Cordials, Grappa, Eau de Vie’s, Single Malts… Temperatuurbereik: 18-27° Celsius. Restsuiker: 0%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4632 Mead Dry

Bestel
 

Beste keuze voor droge mede, met weinig schuimvorming en weinig of geen zwavel-productie. Ook geschikt voor droge ciders. Gebruik extra gistvoedingszout bij mede. Temperatuurbereik: 12-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4766 Cider

Bestel
 

Zeer geschikt voor appel- en perenwijnen, maar ook voor andere fruitwijnen. Produceert frisse, droge wijnen met een fruitige afdronk. Temperatuurbereik: 15-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4767 Dry/Fortified

Bestel
 
Voor diepe, grote rode wijnen en portwijnen met vanille toetsen. Kan zeer droog uitgisten. Voeg bij het bottelen een cognac of brandewijn toe voor een klassieke port. Ook geschikt voor mosten met een hoog suikergehalte.Temperatuurbereik: 15-32° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4783 Sweet White

Bestel
 
Voor fruitige wijnen met een uitgesproken Riesling karakter: fruitig profiel met een droge afdronk. Ideaal voor rijnwijnen, fruitige ciders, ijswijn,… Temperatuurbereik: 12-25° Celsius. Restsuiker: 0.25-1%.Voor het opstarten van maxium 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4946 Bold Red/High Alc.

Bestel
 
Sterke, alcoholtolerante gist voor rode wijnen of voor most met hoog suikergehalte. Alcohol tolerant tot 18 vol.% Ook voor heropstart van stilgevallen wijnen. O.m. zeer geschikt voor Zinfandel, Pinot Noir, Syrah… Temperatuurbereik: 15-30° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

KOJI-KIN 10 gram (voor 6 kg rijst = 22 liter sake)

Bestel
Gevriesdroogde reincultuur van de koji-schimmel.Onmisbaar als u uw eigen sake wil bereiden. Deze koji-cultuur zet het zetmeel in de rijst om tot suiker.Met uitgebreide gebruiksaanwijzing en recepten.
Voldoende voor 6 kg rijst, waarvan u 22 liter sake kunt maken.

Malocid malolactische bact. 25 g voor 50 liter

Bestel

MALOCID VINOFERM
Ferment voor een gecontroleerde appel-melkzuurgisting. Bevat een hoge concentratie Leuconostic oenos bacteriën die het aanwezige appelzuur in wijnen omzet in melkzuur. Hierdoor zakt de zuurtegraad en verhoogt de stabiliteit van de wijn. Deze techniek wordt reeds jaren in de industrie gebruikt en is nu dus eindelijk voor amateurs beschikbaar !
Dosis : 5 g / 10 l wijn, toe te voegen na de gisting, voor het uitklaren.

Lalvin gedroogde gist, QA 23, 125 gram

Bestel
Lalvin QA23™ is in Portugal geselecteerd door de Universiteit van Trás-os-Montes en Alto Douro (UTAD) in samenwerking met de wijnbouwcommissie van de regio Vinhos Verdes. Het wordt gebruikt voor chardonnay, sauvignon blanc, chenin blanc, colombard en sémillon voor de productie van frisse en fruitige wijnen. Het versterkt de aroma's van de typische variëteiten door zijn betaglucosidase-activiteit en is een uitstekende thiolconvertor, waardoor het een aanvullende gist is voor de ontwikkeling van het karakteristieke passievruchtkarakter van de sauvignon blanc. Lalvin™ QA23™ heeft een lage nutriënten- en zuurstofbehoefte en zal sap met een lage troebelheid, door sterke voorklaring, bij lage temperaturen (15°C) fermenteren tot droge wijn. Het is geclassificeerd als een Saccharomyces cerevisiae var. bayanus. Zeer compatibel met een malolactische fermentatie.
  • Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
  • kan sap vergisten op lage temperaturen (15 °C)
  • Alcoholtolerantie: 16%
  • BZA (malo) compatibel
  • Verpakking: 125 g
  • Dosering: 20-25 g/hl

Lalvin gedroogde gist, BDX 125 gram

Bestel
Voor een perfecte vergisting. Enoferm BDX™ is een Frans isolaat dat sinds het einde van de jaren tachtig op grote schaal wordt gebruikt in Californië en Australië. Enoferm BDX™ heeft een perfecte vergistingssnelheid en genereert weinig warmte tijdens het gisten. Sterk aanbevolen voor de productie van rode kwaliteitswijnen, vooral merlot, pinot noir en cabernet sauvignon, met minimaal kleurverlies en een verbeterde smaak en aroma.
  • geschikt voor rode wijnen
  • alcoholtolerantie: 16%
  • BZA (malo) wordt aanbevolen
  • Saccharomyces cerevisiae
  • verpakking van 125 g
  • dosering: 20-25 g/hl

Lalvin gedroogde gist, Rhone 2056, 125 gram

Bestel

Voor structuur, kleur en kruidigheid.

Lalvin Rhône 2056 is geselecteerd door het ITV omdat hij de variëteitgebonden fruitaroma's en smaken van Côtes du Rhône-variëteiten weet te behouden. Deze gist wordt gekenmerkt door een goede alcoholtolerantie evenals lage SO2  

en VA-productie en dat in een breed temperatuurbereik. Rhône 2056 is een snelle tot matige vergister met een relatief hoge behoefte aan voedingsstoffen. Rhône 2056 vereist een goed gebruik van gistvoeding, zorgt voor kleurstabiliteit en is uitstekend geschikt voor fruitige rode wijnen.

  • geschikt voor witte, rode en roséwijnen
  • alcoholtolerantie: 16%
  • BZA (malo) wordt aanbevolen
  • hoge productie van glycerol
  • vergist op 15 °C
  • Saccharomyces cerevisiae
  • verpakking van 125 g
  • dosering 20-25 g/hl

Actieve gedroogde wijngist

Dosering:
Witte wijn: 25-40 g/hl
Rode wijn: 20-30 g/hl
Trage of vastzittende gisting: 30-50 g/hl

Gebruik:
Opnieuw hydrateren in 10 maal zijn volume van lauw water (35-37°C of 30°C) gedurende 20 min.
Na het roeren toevoegen aan het vat.
Zie technische fiche.
Voor gebruik in voedingsmiddelen.
Bewaren op een koele plaats.
Houdbaarheid: 24 maanden bij 4°C.

Belangrijk aandachtspunt: vrije SO2-waarde van de most
Zorg er bij het enten voor dat het vrije SO2-gehalte van de most lager is dan 15 mg/l.

Lalvin gedroogde gist, EC1118 Prise de Mousse, 125 gram

Bestel
Prise de Mousse werd geselecteerd door het IOC (Institut Oenologique de Champagne) in de champagneregio. Deze champagnegist Lalvin EC 1118, leent zich zowel tot het produceren van witte basiswijnen voor champagne als voor wijnen die in de fles hergisten.
  • champagnegist geschikt voor witte, rode, roséwijnen en ciders
  • vergisting vanaf 10°C
  • snelle uitklaring plus zeer compact sediment
  • MLF (malo) compatibel
  • positieve bijdrage aan het SO2 beleid
  • verhindert spontane MLF (malo)

  • Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
  • verpakking 125 g
  • dosering 20-25 g/hl

Mangrove Jack's Craft Series, Gedroogde gist, Cider 9 gram

Bestel

Deze cidergist produceert veel esters en zorgt voor een geweldige smaakdiepte die het volle fruitpotentieel van het sap naar boven brengt. Ciders die met deze stam worden vergist, hebben een uitzonderlijk zuivere, smaakvolle en verfrissende smaak. Deze erg robuuste gist neemt de fructose bijzonder goed op, en kan gisten in uitdagende omstandigheden en binnen een breed temperatuurbereik.

Uitvlokking: 5 (erg hoog)
Einddensiteit: laag (hoge vergisting)
Aanbevolen temperatuurbereik: 12-28 °C

Mangrove Jack's Craft Series, Gedroogde gist, Mead 10 gram

Bestel
Een stam die veel esters produceert en frisse, bloemige esters verschaft, vooral bij een koele vergisting. Deze gist heeft een hoge alcoholtolerantie en vergist goed over een breed temperatuurbereik. Geschikt voor alle soorten mede.
Uitvlokking: 4
Vergisting: 95-100%
Aanbevolen temperatuurbereik: 15-30 °C

 

Korrelgist Maurivin AWRI 1503, 500 gram

Bestel
Verwent het gehemelte met rijke smaken; meer fruitsmaken, complexiteit en textuur. Verbeterde aroma's van fruitsoorten in witte wijn. In rode wijn zijn de aroma's minder intens, waardoor de aroma's van de druivenrassen geprononceerder zijn. Geschikt voor witte wijnen zoals pinot gris/grigio, viognier & verdelho. Verzwaart en verhoogt het mondgevoel van rode wijnen zoals cabernet, shiraz/syrah, malbec en merlot.
Saccharomyces cerevisiae x Saccharomyces kudriavzevii (gmo-vrije hybride)

Vergistingsgraad
AWRI 1503 vertoont een korte lagfase (de tijd die gist nodig heeft om tot zijn exponentiële groei te komen), en is een snelle vergister bij temperaturen van 18-30°C. Bij koelere temperaturen van 15°C is deze hybride gist een matige vergister.

Korrelgist Maurivin AWRI 350, 500 gram

Bestel

AWRI 350
De stam Saccharomyces cerevisiae (voorheen bayanus). Een middelsterke, vlokvormende gist die aromatische esters produceert die vaak omschreven worden als tropisch of zoet fruit. Populair voor witte wijn van één druif zoals gewürztraminer en muscat en natuurlijke zoete wijnen waarbij het gistingsproces wordt afgebroken. Deze gist wordt ook gebruikt voor rode wijnen als er nood is aan een tragere gistingsgraad om het contact met de druivenschillen te verlengen.

  • Vergistingsgraad
    AWRI 350 vergist matig snel bij warmere temperaturen (20-30 °C) met een korte lag-fase. Lage gistingstemperaturen (10-15 °C) zijn voor deze stam niet geschikt vanwege zijn vlokvormende eigenschappen.
  • Alcoholtolerantie
    AWRI 350 heeft een middelmatige alcoholtolerantie van 12-13% vol.