Wijngist, Gistvoedingszouten

korrelgist BIOFERM AROMATIC 100 gram

Bestel
Saccharomyces Cerevisiae var. Cerevisiae.
Korrelgist voor het krijgen van wijnen met meer aroma, door de productie van meer esters, aromacomponenten en glycerine dan andere giststammen. Alcoholtolerantie tot 15%vol. Ruim temperatuurbereik : 10 - 30°C. Bevordert de appel-/melkzuurgisting door een snelle autolyse van de gistcellen op het einde van de vergisting. Is daarom ook ideaal voor de vergisting van fruit / druiven met veel appelzuur. Dosis : 2 - 3 g / 10 liter.

korrelgist BIOFERM BLANC.100 gram

Bestel

Korrelgist BIOFERM BLANC
Saccharomyces Cerevisiae var. Cerevisiae.
Korrelgist speciaal geschikt voor de vergisting van witte tafelwijnen met behoud van hun natuurlijke aroma’s (produceert weinig secundaire aroma’s ).

  • Alcoholtolerantie 14% vol.
  • Temperatuurbereik: 18-30°C
  • Dosis: 2-3 g/10 liter

korrelgist BIOFERM CHAMP 100gram

Bestel
Korrelgist BIOFERM CHAMP
(voorheen SB)
Saccharomyces Cerevisiae var. Bayanus.
Korrelgist die zorgt voor een neutrale vergisting, met hoge sulfietresistentie (tot 25-30 mg vrij SO2 per liter). Speciaal geschikt voor hergisting op de fles. Zorgt voor een regelmatige en ver doorgedreven vergisting, ook bij stilgevallen wijnen, hergisting en schuimwijnen. Temperatuurbereik : 15 - 30°C. Alcoholtolerantie tot 17 %vol. Dosis : 2 g / 10 liter bij normale omstandigheden; 4 g / 10 liter bij heropstart, hergisting of in moeilijke omstandigheden.

korrelgist BIOFERM COOL 100gram

Bestel
Korrelgist BIOFERM COOL
(voorheen LW-317)
Saccharomyces Cerevisiae var. Bayanus.
Korrelgist speciaal voor de vergisting van wijnen bij koudere temperaturen. Produceert wijnen met een uitgesproken vruchtkarakter bij een langzamere vergisting bij 13 - 17°C, vergist reeds vanaf 8°C ! Dosis : 2 g / 10 liter bij temp. > 15°C; 3 g / 10 liter bij temp. < 15°C.

korrelgist BIOFERM DOUX 100 gram

Bestel

Korrelgist voor het bekomen van wijnen met een hoger restsuiker gehalte. Door het behoud van de natuurlijk aanwezige fructose kan een restsuikergehalte van 5-15 g/liter bekomen worden. Voor fruitige witte en soepele rode wijnen. Ook geschikt voor fruitwijnen.

  • geringe acetaldehyde vorming
  • ideale verwerkingstemp.: 15-20°C
  • matige alcoholtolerantie: 12-14%vol.
  • dosis: 2-3 g / 10 liter

korrelgist BIOFERM KILLER 100 gram

Bestel
Korrelgist BIOFERM KILLER
Saccharomyces Cerevisiae var. bayanus.
Korrelgist speciaal voor de vergisting van wijnen met een hoger alcoholgehalte. Zorgt voor een regelmatige en ver doorgedreven vergisting met weinig restsuiker, ook bij lagere temperaturen. Zeer geschikt voor de heropstart van stilgevallen wijnen, hergisting en schuimwijnen. Geeft zeer goede resultaten bij Chardonnay en Pinot Gris wijnen. Ruim temperatuurbereik : 10 - 30°C. Alcoholtolerantie tot 16%vol. Bevat de "killer"-factor om wilde gisten te inhiberen. Dosis : 2 g / 10 liter bij temp. > 15°C; 3 g / 10 liter bij temp. < 15°C.

korrelgist BIOFERM ROUGE

Bestel
Korrelgist BIOFERM ROUGE
(voorheen SC1-killer)
Saccharomyces Cerevisiae var. Cerevisiae.
Korrelgist speciaal geschikt voor de vergisting van rode, aromatische wijnen met een hogere productie van esters en vetzuren. Veel gebruikt bij wijnen van Cabernet Savignon, Pinot Noir en Merlot. Snelle opstart. Bevat de "killer"-factor om wilde gisten te inhiberen. Alcoholtolerantie 15 %vol., ruim temperatuurbereik : 12 - 35°C. Dosis : 2 - 3 g / 10 liter.

Korrelgist Bioferm Malic

Bestel
Saccharomyces Cerevisiae
Deze gist breekt tot 50% van het aanwezige appelzuur af! Een teveel aan appelzuur is vooral bij fruitwijnen veel voorkomend en geeft een scherpe, wrange smaak. Bij deze gist zal het appelzuur tijdens de vergisting in grote mate “verbruikt” worden (1 g appelzuur wordt omgezet in 0.03% alcohol). BIOFERM MALIC verbruikt 18 g suiker voor 1% alcohol en is dus zeer geschikt om van een most met een hogere dichtheid toch een wijn met een lager alcoholgehalte te maken. De gist bevordert kleurextractie (geschikt voor rode wijnen) en heeft een neutraal aromaprofiel.
  • Alcoholtolerantie 14-15 vol.%
  • Temperatuurbereik: 20-30°C
  • Dosis: 2-3 g/10 liter

Biostart Vitale SK11 voor 1.000 liter

Bestel

Hooggeconcentreerde gevriesdroogde cultuur voor malolactische vergisting. Deze kultuur van de laatste generatie heeft een snellere opstart en een uiterst groot doorzettingsvermogen. Zeer tolerant voor lagere temperaturen en pH-waarden alsook voor hogere alcohol-waarden. Geschikt voor zowel rode als witte wijnen. Voldoende voor 1.000 liter wijn.
Gebruiksadviezen : toe te voegen juist na de alcoholische gisting.
Totaal SO2 = max. 30 mg / liter; vrij SO2 = max. 10 mg / liter; restsuiker = < 4 gr/ liter; pH-waarde : > 3.0 pH; temperatuur : > 15°C

korrelgist Oenoferm Bouquet 500 gram

Bestel
Speciale korrelgist voor het vergisten van voornamelijk witte wijnen met een fruitig aroma. Bij een gecontroleerde gisting (15 °C) vormt deze gist exotische aroma´s zoals van perzik en abrikoos. (tot 14-15%vol.). Dosis :25 g /100 liter most.

korrelgist Oenoferm Color 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van kleurstabiele en fruitige, rode wijnen. Door de verminderde beta-glucosidase activiteit worden de antocyanen maximaal behouden. Deze variëteit geeft meer aroma's vrij dan Oenoferm Rouge. Dosis : 15g/100 liter bij +15°C.

korrelgist Oenoferm Freddo 500 gr

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van wijnen bij een gecontroleerde temperatuur van 13°-17°C tot zelfs bij koude temperaturen vanaf 8°C. Hierdoor wordt het aroma maximaal bewaard.
Dosis: 15 g/100 liter most bij temp. tussen 13-17°C;
25 g/100 liter bij temp. vanaf 8°C.

Korrelgist Oenoferm Interdry 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van voornamelijk witte wijnen met een lichtfruitig aroma en een hoger restsuikergehalte (5 - 15 g) door behoud van de natuurlijke fructose. Alcoholbereik : 12 - 14%vol.
Dosis : 25 g / 100 liter most

Korrelgist Oenoferm Muller Thurgau, 500 gram

Bestel
Gistsoort speciaal ontwikkeld voor de vergisting van elegante en frisse wijnen met een fijne muskaatnoot toon en herkenbare citrus- en peren aroma's. Aanbevolen druivensoorten : Muller Thurgau (Rivaner). Aanbevolen vergistingstemperatuur: 16 - 19 °C. Alkoholbereik: tot 14% vol.
Dosis: 15 - 25 g / 100 ltr.
Houdbaarheid: v acuüm verpakt, eenmaal geopend te verbruiken binnen 2 à 3 dagen.

Korrelgist Oenoferm Pinotype 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van frisse pinot-wijnen die de typische variëteitgebonden smaakkarakteristieken accentueert. Zeer geschikt voor Pinot noir, Pinot gris en Pinot blanc. Zie ook onze website voor smaakprofielen. Snelle uitklaring en daarom ook erg geschikt voor jong te bottelen wijnen. Dosis : 15 - 25 gr / 100 liter most.

Korrelgist Oenoferm Riesling 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van Riesling-wijnen die de typische variëteitgebonden smaakkarakteristieken accentueert.
Giststam E 68/73 Saccharomyces cerevisiae.
Een gekoelde vergisting bij temperaturen tussen 15 en 18 °C bevordert de smaakontwikkeling richting perzik-aroma.
Volledige vergisting van de suiker tot een alcoholgehalte van 13 Vol. %.
Dosis:
15g / 100 liter.
Bij lage temperaturen, bij botrytis-infectie of bij most met hoog suikergehalte mag de dosis opgevoerd worden tot 20-25 g/100 liter.

Korrelgist Oenoferm Rose 500 gram

Bestel
 

Speciale korrelgist voor het vergisten van fruitige rosé-wijnen of herfstwijnen. Met extra snelle opstart van de vergisting en goed bestand tegen koudere temperaturen. Levert komplexe wijnen met aroma´s van vruchten, zoete bloemen en honing. Dosis : 15 - 25 gr / 100 liter most.

korrelgist Oenoferm Rouge 500 gram

Bestel
 

Speciale korrelgist voor het vergisten van kleurstabiele en reine rode druivenwijnen. Door de verminderde beta-glucosidase activiteit worden de antocyanen maximaal behouden. Snelle start van de vergisting en een goede eindvergistingsgraad. Geeft reine wijnen met weinig gistingsnevenproducten.
Dosis: 15 g/100 liter most bij +15°C.

korrelgist Oenoferm Structure 500gr

Bestel
 
Gistsoort die speciaal werd ontwikkeld voor de vergisting van krachtige, intensieve, tanninerijke rode wijnen. Geeft aroma's van kersen, bessen en noten en ondersteunt de vrijgave van tannines resulterend in een harmonische wijn met groot bewaarpotentieel. Aanbevolen druivensoorten : Dornfelder, Lemberger, Cabernet Sauvignon, Syrah...
Vergistingstemperatuur : 18 - 28 °C,  alkoholbereik : tot 15% vol.
Dosis: 15 - 25 g / 100 ltr. 
Houdbaarheid: v acuüm verpakt, eenmaal geopend te verbruiken binnen 2 à 3 dagen. 

Korrelgist Oenoferm Wild & pure 500 gram

Bestel
 
Deze wilde gist Torulaspora delbrückii is uitermate geschikt ter bevordering van de complexiteit, romigheid en een lang mondgevoel in zowel rode als witte wijn. Wild & pure kan gecombineerd worden met andere gisten om zo het beste uit de druif te halen.
Deze gist benadrukt het aromatische karakter door verhoogde estervorming die doet denken aan geel fruit. Bovendien produceert de gist weinig SO2, acetaldehyde en vluchtige zuren.

Dosis: 20-30 g/100 l

Houdbaarheid: Vacuümverpakt, te verbruiken binnen 2 à 3 dagen eens geopend.

Korrelgist Oenoferm Be-Red 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor intensief rode en gestructureerde wijnen die doet denken aan bosbessen en chocolade. Deze eigenschappen komen nog beter tot hun recht in een barrique lagering. Door de enzymatische werking is deze hoog alcoholtolerante gist ideaal voor pelmaceratie. Bevordert bovendien de malolactische fermentatie. Geschikt voor Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Regent, Dornfelder en Pinot Noir.

Dosis: 20-40 g/100 liter

Korrelgist Oenoferm X-treme 500 gram

Bestel
 
Een sterke korrelgist om een extreem aromaprofiel met een kruidig en fruitig karakter te behalen met witte variëteiten zoals Pinot familie, Chardonnay, Riesling, Sauvignon blanc, Silvaner. Deze niet-GMO gist is bedoeld voor moderne wijnen met uitgesproken mineraliteit.
Deze gist haalt reeds mooie resultaten vanaf 10°C en is osmosetolerant. Bovendien heeft deze gist geen neiging tot Böckser-vorming.

Dosis: 20-30 g/100 liter

korrelgist Oenoferm Tipico 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van voornamelijk witte wijnen met behoud van zoveel mogelijk variëteitaroma's van de druiven. Alcoholbereik tot 15% vol. Speciaal aangeraden bij Riesling en Müller-Thurgau. Dosis : 15g/100 liter most bij +15°C

korrelgist Kitzinger

Bestel
c001c

Korrelvorm, in zakjes voldoende voor 50 liter

TURBO-8 gist alcoferm voor 25 liter

Bestel
Kompleet mengsel met speciale gist en voedingszouten om 25 liter water + 8 kg suiker in 5 dagen te vergisten tot 18%vol. Levert een zuiver eindproduct met weinig gistingsnevenprodukten. Ideaal voor likeurbereiders. Mag niet "gestapeld" gebruikt worden (vb. 10 zakjes in 250 l wort) tenzij bij rigoureuze temperatuurcontrole- en koeling.

Wijngist WYEAST 4007 Malolactic blend

Bestel

4007 Malolactic Wine Culture (Leuconostoc oenos)
Malolactische cultuur met de Leuconostoc oenos ER1A en EY2D stammen. Zorgt voor een snelle en complete omzetting van het harde appelzuur in het zachtere en minder zure melkzuur. Wordt toegevoegd vóór het einde van de eerste vergisting (densiteit < 1.020) en werkt vanaf pH 2.9 en vanaf 12°C.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Alle Wyeast gisten zijn vloeibare gisten in zgn smack-packs.

Wijngist WYEAST 4021 Dry White/Sparkling

Bestel
 

Veelal gebruikt voor droge witte wijnen, maar kan ook voor rode wijnen gebruikt worden. Zorgt voor een verre uitvergisting met weinig schuimvorming. Heeft goede sedimentatie eigenschappen. Gebruikt voor o.m. Sauvignon blanc, Semillon, Pinot Blanc, Gewürztraminer,… Temperatuurbereik: 12-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.
Voor het opstarten van 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4028 Red

Bestel
 

Ideaal voor fruitrijke rode (Beaujolais) wijnen en wijnen met een langere rijptijd. Weinig schuimvorming, lage zwavelproductie en breed temperatuurbereik. Gebruikt voor o.m. Cabernet Sauvignon, Gamay, Beaujolais, Zinfandel, Rhone, Bourgognewijnen, Pinot Noir… Temperatuurbereik: 12-32° Celsius. Restsuiker: 0-0.35%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4134 Sake

Bestel
 

Gebruikt in combinatie met de koji-kin cultuur voor op rijst gebaseerde dranken zoals Sake, Nigori, Dai Gingo… Ook geschikt voor pruimenwijnen. Temperatuurbereik: 15-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4184 Mead Sweet

Bestel
 

Speciaal geschikt voor de productie van zoete mede met 2-3% restsuiker en een rijk vruchtenaroma. Ook geschikt voor zoetere fruitwijnen zoals bv. perzik, kers, framboos,… Gebruik extra gistvoedingszout bij mede. Temperatuurbereik: 18-25° Celsius. Restsuiker: 2-3%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4242 Fruity White

Bestel
 

Voor zeer fruitige witte wijnen met hoge estervorming, vanille-toetsen en een zachte afdronk. O.m. voor Chardonnay, Chablis, Ciders, Gewurtztraminer, Chenin Blanc, Pinot Gris… Temperatuurbereik: 12-25° Celsius.
Restsuiker: 0-0.85%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4244 Italian Red

Bestel
 

Voor grote rijke rode wijnen met een fruitig karakter, afgerond en met een droge afdronk. Zeer geschikt voor Italiaanse druivenvariëteiten: Barolo, Barbera, Barbaresco, Nebbiolo, Chianti, Valpolicella, Sangiovese,…Temperatuurbereik: 12-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.75%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4267 Summation Red

Bestel
 

Voor complexe rode wijnen met bessen-aroma’s en voor most met een hoog suikergehalte. Zeer geschikt voor o.a. Cabernet Franc, Pinot Noir, Merlot, Petit Syrah, Rioja, Valdepenas… Temperatuurbereik: 15-32° Celsius.
Restsuiker: 0-0.5%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4347 Extrmee Fermentation

Bestel
 

Erg alcoholtolerante gist voor een reine vergisting met weinig esters en andere volatiele aroma’s. Alcoholtolerent tot 21 vol%. Kan ook gebruikt worden voor het heropstarten van een stilgevallen vergisting. Zeer geschikt voor Cordials, Grappa, Eau de Vie’s, Single Malts… Temperatuurbereik: 18-27° Celsius. Restsuiker: 0%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4632 Mead Dry

Bestel
 

Beste keuze voor droge mede, met weinig schuimvorming en weinig of geen zwavel-productie. Ook geschikt voor droge ciders. Gebruik extra gistvoedingszout bij mede. Temperatuurbereik: 12-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4766 Cider

Bestel
 

Zeer geschikt voor appel- en perenwijnen, maar ook voor andere fruitwijnen. Produceert frisse, droge wijnen met een fruitige afdronk. Temperatuurbereik: 15-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4767 Dry/Fortified

Bestel
 
Voor diepe, grote rode wijnen en portwijnen met vanille toetsen. Kan zeer droog uitgisten. Voeg bij het bottelen een cognac of brandewijn toe voor een klassieke port. Ook geschikt voor mosten met een hoog suikergehalte.Temperatuurbereik: 15-32° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4783 Sweet White

Bestel
 
Voor fruitige wijnen met een uitgesproken Riesling karakter: fruitig profiel met een droge afdronk. Ideaal voor rijnwijnen, fruitige ciders, ijswijn,… Temperatuurbereik: 12-25° Celsius. Restsuiker: 0.25-1%.
Voor het opstarten van maxium 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4946 Bold Red/High Alc.

Bestel
 
Sterke, alcoholtolerante gist voor rode wijnen of voor most met hoog suikergehalte. Alcohol tolerant tot 18 vol.% Ook voor heropstart van stilgevallen wijnen. O.m. zeer geschikt voor Zinfandel, Pinot Noir, Syrah… Temperatuurbereik: 15-30° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

KOJI-KIN 10 gram (voor 6 kg rijst = 22 liter sake)

Bestel
Gevriesdroogde reincultuur van de koji-schimmel.
Onmisbaar als u uw eigen sake wil bereiden.
Deze koji-cultuur zet het zetmeel in de rijst om tot suiker.
Met uitgebreide gebruiksaanwijzing en recepten.
Voldoende voor 6 kg rijst, waarvan u 22 liter sake kunt maken.

Malocid malolactische bact. 25 g voor 50 liter

Bestel

MALOCID VINOFERM
Ferment voor een gecontroleerde appel-melkzuurgisting. Bevat een hoge concentratie Leuconostic oenos bacteriën die het aanwezige appelzuur in wijnen omzet in melkzuur. Hierdoor zakt de zuurtegraad en verhoogt de stabiliteit van de wijn. Deze techniek wordt reeds jaren in de industrie gebruikt en is nu dus eindelijk voor amateurs beschikbaar !
Dosis : 5 g / 10 l wijn, toe te voegen na de gisting, voor het uitklaren.

Mangrove Jack's Craft Series, Gedroogde gist, Cider 9 gram

Bestel

Deze cidergist produceert veel esters en zorgt voor een geweldige smaakdiepte die het volle fruitpotentieel van het sap naar boven brengt. Ciders die met deze stam worden vergist, hebben een uitzonderlijk zuivere, smaakvolle en verfrissende smaak. Deze erg robuuste gist neemt de fructose bijzonder goed op, en kan gisten in uitdagende omstandigheden en binnen een breed temperatuurbereik.

Uitvlokking: 5 (erg hoog)
Einddensiteit: laag (hoge vergisting)
Aanbevolen temperatuurbereik: 12-28 °C

Mangrove Jack's Craft Series, Gedroogde gist, Mead 10 gram

Bestel
Een stam die veel esters produceert en frisse, bloemige esters verschaft, vooral bij een koele vergisting. Deze gist heeft een hoge alcoholtolerantie en vergist goed over een breed temperatuurbereik.

Geschikt voor alle soorten mede.

Uitvlokking: 4
Vergisting: 95-100%
Aanbevolen temperatuurbereik: 15-30 °C

 

Korrelgist Maurivin Cru-Blanc, 500 gram

Bestel
CRU-BLANC
Middelsterke Saccharomyces cerevisiae stam die het mondgevoel kan verhogen, vooral bij de op vaten gefermenteerde en op gistdroesem gerijpte Chardonnay. Cru- Blanc produceert een vrij hoog gehalte aan glycerol. Deze stam kan ook bijdragen aan fruitige aroma’s tijdens de gisting zoals tropisch fruit, peer en pompelmoes. Malolactische gisting door melkzuurbacteriën verloopt goed na alcoholische fermentatie. Cru-Blanc heeft een killer-factor.
  • Vergistingsgraad
    Bij warme temperaturen van 20-30 °C heeft Cru-Blanc een korte lag-fase gevolgd door een sterke vergistingsgraad. Bij lagere temperaturen van 15-18 °C biedt deze stam een gemiddelde en gestage vergistingsgraad. Om een volledige vergisting van op vat gefermenteerde Chardonnay te verkrijgen, is een minimale temperatuur van 15 °C aanbevolen bij deze gistsoort.
  • Alcoholtolerantie
    Cru-Blanc heeft een goede alcoholtolerantie die oploopt tot 14% vol.

Korrelgist Maurivin UCD522, 500 gram

Bestel
UCD 522
Saccharomyces cerevisiae stam die bij vergisting complexe aroma’s vrijgeeft. Vaak omschreven als eigenschappen van de ‘oude wijnwereld’ herinnerend aan complexe, inheemse natuurlijke gisten. Populair bij wijnmakers die een complexe wijn willen produceren of die op zoek zijn naar een andere mix. Deze stam verbruikt een relatief grote hoeveelheid appelzuur voor het einde van de alcoholische gisting. UCD 522 is een gist voor algemene doeleinden en aanbevolen voor zowel rode als witte wijn, maar is meer in trek voor de productie van complexe, rode monocépage-wijnen zoals shiraz/syrah, zinfandel, merlot en grenache. UCD 522 is een killer-gevoelige stam.
  • Vergistingsgraad
    UCD 522 is een gemiddelde vergister met een optimale vergistingstemperatuur van 16-30 °C. UCD 522 heeft bij deze temperaturen een korte lag-fase.
  • Alcoholtolerantie
    UCD 522 heeft een goede alcoholtolerantie van 13,5-14% vol.

Cellvit VINOFERM gistcellenextract 50 gram

Bestel
 

Extract van de wanden van de gistcellen. Een natuurproduct dat de vermeerdering van gisten en hun gistingsvermogen verhoogt.
Dosis: 2 - 3 g / 10 liter, toe te voegen VOOR het toevoegen van de gist.

Voordelen :

  •  - snellere start,
  •  - verhoogde alcoholopbrengst,
  •  - lagere eind-dichtheid.

Nutrivit VINOFERM 100 gram

Bestel

Speciaal mengsel van gistvoedingszouten, vitaminen (o.a. B1),
mineralen en sporenelementen, in een ideale verhouding.
Ideaal voor een vlotte vergisting van alle wijnen, in het
bijzonder bloemenwijnen, wijnen van geconcentreerde
sappen en zeker noodzakelijk voor alle probleemgistingen.
 
Dosis : 2 - 5 g / 5 l.

Nutrisal gistvoedingszout, 250 gram

Bestel

Poedervorm. Bevat diammoniumfosfaat.
Aangeraden voor een vlotte vergisting van fruit-, groente- en bloemenwijnen.
Dosis : 3 - 6 g / 10 l.

Wanneer voedingszouten toevoegen?
De volgorde van toedienen van ingrediënten is erg belangrijk. Het ene kan namelijk de werking van het andere sterk beïnvloeden, ook in negatieve zin! Voedingszouten worden toegevoegd vóór de gist.

Vitadrive erbsloh 1 kg

Bestel

VitaDrive is een biologische mobilisator en voedingsstof voor droge gist tijdens het rehydratatieproces. Reeds in een zeer vroeg stadium voorziet VitaDrive de gist van essentiële aminozuren, micro-elementen en vitamines. Deze worden vrijgegeven vanuit de natuurlijk geactiveerde biomassa van VitaDrive.

Werking
Activering van de gebruikte gist en vorming van een voedingsreserve voor een snelle vergisting en voor het verbeteren van smaak en aroma. Hulp bij het voorkomen van ongewenste off-flavours bij het verouderingsproces.

Dosis
Per 1kg gebruikte gist, 1kg VitaDrive toevoegen bij de hydratatie.

Vitaferm ultra F3 erbsloh 1 kg

Bestel

Uitgebalanceerd mengsel met gistvoedings-zout, vitamine B1, gistcellenextract en gistcelwanden. Absorbeert gist-inhibitoren (sproeimiddelresidu´s), verhoogt de beschikbare stikstof voor de gistcellen en verbetert de celvermeerdering. Zorgt voor een vlotte en reine vergisting zonder restsuiker.

Dosis : 4 g / 10 liter

Vitamine B1, tabletvorm, 2 tabletten

Bestel

Zuiver vitamine B1 in tabletvorm. Vooral belangrijk bij vergisting van druiven / fruit dat gedeeltelijk aangetast is door Botrytis (de Botrytis-schimmel consumeert de vitamine B1 die op het fruit aanwezig is !).
Dosis : 1 tablet / 500 liter most, oplossen in een weinig water en daarna goed vermengen met de most (overpompen).