Cider Kits

Ciderpakket brewmaker premium

Bestel

Maak uw eigen cider. Voortreffelijke kwaliteit. Met duidelijke instructies voor zowel "stille" als sprankelende cider.
Voor 22 liter

Renaissance cidergist Fresco, gedroogd, 500 gram

Bestel
Renaissance Yeast is een voorloper in de ontwikkeling van klassieke, gekruiste, ggo-vrije gist die H2S verhindert. Uitgaande van een unieke giststam die van nature niet in staat is om H2S te produceren, hebben zij een specifieke gist ontwikkeld vanwege zijn gunstige fermentatie-eigenschappen in cider. Ciders die worden geproduceerd met Renaissance Saccharomyces-stammen, bevatten geen waterstofsulfide, zijn helder, schoon en hebben een uitstekend aroma.

  • Saccharomyces cerevisiae hybrid
  • kenmerken van lichte appel
  • aanbevolen voor de volgende ciderstijlen: New World, Engels, Frans, Perry (perencider), ijscider, New England, appelwijn en fruitciders
  • bekend om zijn sterke fermentatie
  • produceert geen H2S
  • vergistingstemperatuur: 13-25°C
  • bestand tegen hoge alcoholpercentages (tot 15% v/v)
  • lage productie van SO2
  • klassiek geproduceerd, ggo-vrij

Fermentis gedroogde gist, SafCider, 500 gram

Bestel
Gist geselecteerd uit de champagnestreek, is geschikt voor alle soorten ciders, zelfs onder moeilijke vergistingsomstandigheden. Breed temperatuurbereik. Zeer goede assimilatie van fructose.

  • uitvlokking: hoog
  • gistingstemperatuur: 10-30°C
  • werkt bij lage pH: vanaf 2,9
  • lage stikstofbehoefte: vanaf 150 ppm assimileerbare stikstof (YAN)
  • rendement suiker/alcohol: 16,3 g/l voor 1% vol
  • aanbevolen maximale SO2-gehalte: 70 mg/l
  • aanbevolen minimale graad van troebelheid: 50 NTU
  • aangeraden dosis: 20 tot 30 g/hl voor de eerste gisting en 30 tot 40 g/hl voor de tweede gisting oftewel de ‘prise de mousse’