Reinigen en Ontsmetten

Chemipro ACID 1 liter

Bestel
Nieuwe zuur-reiniger voor licht vervuilde materialen, die géén naspoeling vereist. De hygiënische werking wordt niet beïnvloed door organisch vuil. Geschikt voor alle materialen behalve voor koper en ijzer. Ook geschikt voor het reinigen/uitspoelen van herbruikbare filterpatronen.
Dosis : 1 % (250 ml maakt 25 liter). Contacttijd : 5 - 10 minuten.


Chemipro CAUSTIC 400 gram

Bestel
De originele reiniger met bijtende soda en actief chloor, voor zwaar vervuilde flessen en materialen. Verwijdert zelfs het hardnekkigste vuil. Ook voor het losweken van etiketten. Geschikt voor glas, plastic en roestvrijstaal. Niet gebruiken op koper en ijzer. Altijd GOED NASPOELEN ! Laat roestvrijstaal niet langer dan 1 uur in contact met een chemipro caustic oplossing.
Dosis : 5 g / 5 l heet/warm water. Laat 15 minuten tot 1 uur weken en spoel daarna meerdere malen goed na.

Chemipro OXI 1 kg

Bestel
DE nieuwe milieuvriendelijke reiniger voor alle licht vervuilde materialen en flessen. Behoeft géén naspoeling ! Dankzij de actieve zuurstof is een hygiënische reiniging mogelijk in één behandeling met een korte contacttijd.
Dosis : 4 g / liter warm tot heet water. Contacttijd : 2 - 5 minuten.

P3-Alcodes 1 liter

Bestel
Vloeibaar ontsmettingsmiddel op basis van alcohol. Ontsmettingsmiddel met snelle werking voor reeds gereinigde materialen. Toepasbaar in de voedingsmiddelenindustrie. Speciaal voor kleine oppervlakten en materialen.

Gebruik & dosering: onverdund gebruiken. Besproei de materialen en laat enkele minuten inwerken. Naspoelen met water.

P3-Asepto 1192/B vloeibaar, 1 liter

Bestel
Vloeibaar, alkalisch reinigings- en ontsmettingsmiddel op basis van actief chloor. Ruim toegepast in de voedingsmiddelenindustrie. Het product veroorzaakt geen schuimvorming en heeft uitstekende vet- en eiwitverwijderende eigenschappen. Geschikt voor o.a. was- en spoelinstallaties voor bakken, kratten en onderdelen, circulatiereinigingen (CIP), reiniging van oppervlakten m.b.v. sproeisystemen. Toepasbaar in de zuivelindustrie, frisdrankenindustrie, brouwerijen, wijnkelders, … Geschikt voor RVS (RVS 304 en RVS 316) en kunststoffen. Niet geschikt voor aluminium.

Gebruik & dosering:
Voorspoelen met water. Dosering : 1 %. Temperatuur : 20 – 45 °C. Contacttijd : maximaal 60 minuten. Altijd naspoelen met water.

PBW Five Star 1,8 kg

Bestel

PBW
Multifunctioneel reinigingsmiddel voor gebruik in de dranken- en voedingsmiddelenindustrie.

 • Werkzaam bij alle temperaturen
 • Veilig te gebruiken op polycarbonaat-oppervlaktes en zachte metalen
 • Genereert 4-5 % zuurstof
 • Uitstekende hard water tolerantie
 • Verwijdert eiwitrestanten en -vlekken & aangebakken koolstof en vetzuren
 • Niet gebruiken op Teflon
 • Gebruiksaanwijzing in Nederlands & Frans
 • Dosis:
  Algemene reiniging: 7-14 g / liter
  Intensieve reiniging: 21 g / liter

Gebruiksaanwijzing: gebruik 7 tot 14 g per liter warm water voor algemene reiniging. Schrob of laat gedurende 30 minuten weken met het warm mengsel. Spoel onmiddellijk af met water van dezelfde temperatuur. Houd de verpakking zorgvuldig gesloten en bewaar op een droge, koele en goed geventileerde plaats.

Star San HB Five Star, 236 ml

Bestel

STAR SAN HB
Een sterk schuimend, zure anionische laatste spoeling voor gebruik in de dranken- en voedingsmiddelenindustrie.

 • Maakt tanks en apparatuur brandschoon en vermijdt de opbouw van mineralen
 • Wordt niet beïnvloed door organische vervuiling
 • Benodigt slechts een contacttijd van 60 sec.!
 • Niet geschikt voor zachte metalen en CIP-systemen
 • Dosis: 15 à 25 ml / 10 liter water
 • Gebruiksaanwijzing in Nederlands & Frans

Gebruiksaanwijzing: gebruiken als een laatste spoeling. Verwijder vóór gebruik alle grote voedselresten en vuil door het oppervlak eerst te spoelen of te schuren en zo nodig te laten weken. Was of spoel vervolgens alle onderdelen grondig met een goed reinigingsmiddel en nadien met drinkbaar water. Gebruik een oplossing van 15 à 25 ml Star San HB™ per 10 liter water. Breng met een doek, dweil of spons op het oppervlak aan, spuit het op het oppervlak of laat het oppervlak erin weken. Spuit op 15 tot 20 cm van het oppervlak en wrijf het met een borstel, doek of spons in (bedek of verwijder alle voedingsmiddelen). Het oppervlak moet wel gedurende minstens 1 minuut nat blijven. Daarna aan de lucht laten drogen

SaniClean Five Star, 473ml

Bestel

SANICLEAN
Een weinig schuimende, zure anionische laatste spoeling voor gebruik in de dranken- en voedingsmiddelenindustrie.

 • Maakt tanks en apparatuur brandschoon en vermijdt de opbouw van mineralen
 • Wordt niet beïnvloed door organische vervuiling
 • Niet geschikt voor zachte metalen
 • Benodigt slechts een contacttijd van 60 sec.!
 • Kan gebruikt worden in CIP-systemen
 • Dosis: 25 à 40 ml / 10 liter
 • Gebruiksaanwijzing in Nederlands & Frans

Gebruiksaanwijzing: gebruiken als een laatste spoeling na een grondige reiniging met een goed alkalinehoudend reinigingsmiddel zoals PBW™. Gebruik 25 à 40 ml Saniclean™ per 10 liter water. Spuit het product op het oppervlak of laat het gedurende minstens 3 minuten weken. Laat de recipiënt leeglopen en aan de lucht drogen.

Zwavelwieken 10 stuks

Bestel

Voor het ontsmetten van houten tonnen, ruimtes, ... Niet druipend. 1/2 wiek per 100 l vat-inhoud opbranden.

Hoe een houten ton gebruiken en onderhouden? Het gebruik van houten tonnen geeft een onnavolgbaar aroma aan uw wijn/bier. Een slecht onderhouden vat leidt echter tot problemen en infecties. Daarom is een goed onderhoud van levensbelang. Hieronder enkele tips:

 • Klaarmaken/ontsmetten van een nieuw vat: Vul het vat met een oplossing van 10 g wijnsteenzuur/liter water en laat 4 à 5 dagen staan. Nadien ledigen, goed laten uitdruppen en ontsmetten met een zwavelwiek. Onmiddellijk vullen met wijn (zachtjes vullen). Nieuwe vaten geven veel tannines af. Laat de wijn niet te lang op het vat rijpen en controleer regelmatig de smaakevolutie!
 • Klaarmaken van een gebruikt vat: Reinig het vat grondig met watervrije soda (1 kg soda op 10 liter heet water) en gebruik indien mogelijk een borstel of ketting om de binnenwand te schuren. Spoel daarna grondig na met zuiver water. Vul de ton met een oplossing van 10 g wijnsteenzuur/liter water en laat gedurende 2 à 3 dagen trekken. Laat leeglopen en goed uitdruppen en ontsmet door verbranding van een zwavelwiek (1/4de wiek/100 liter).
 • Een leeg vat bewaren: Houten vaten zijn eigenlijk niet bedoeld om leeg te bewaren! Moet het toch eens, laat dan nooit droesem of een restje wijn in het houten vat liggen! Na overheveling altijd dadelijk spoelen met zuiver water. Laat het vat daarna een dag uitdruppen en verbrand een zwavelwiek (1/4de zwavelwiek per 100 liter inhoud). Dicht het vat goed af met een houten of siliconen stop en bewaar op een vochtige en koele plaats (70% vochtigheid, 12 à 17°C). Iedere 3 maanden opnieuw een stukje zwavelwiek verbranden.

Spoelapparaat Avvinatore

Bestel
Heeft een eigen reservoir voor bv. een sulfietoplossing. Door de fles in te duwen, verkrijgt men een krachtige straal die de fles volledig bespoelt. Ideaal voor bv. ontsmetting van flessen net voor het bottelen.

Ecology flessenspoelmachine waterdruk

Bestel

Een revolutionair en zeer handig apparaat ! Aan te sluiten op de waterleiding. De binnenborstel draait krachtig rond door de waterdruk, geen electriciteit nodig ! Tafelmodel.

Druiprek ronddraaiend 81 flessen

Bestel

Voor 81 flessen. Zeer handig in gebruik. Degelijke constructie met stabiele voet.

Druiprek plastic FIW 81 flessen

Bestel
Voor het laten uitlekken van gewassen flessen. Eenvoudig vergrootbaar met losse, schroefbare elementen. Met stabiele voet. Zeer degelijke uitvoering in kunststof.

Stoomgenerator Kreyer 18 kg/uur

Bestel
Professionele elektrische stoomgenerator, ideaal voor o.a. het reinigen en steriliseren van brouwketels, gistingstanken, afvulapparaten, filters, pompen, leidingen, allerhande toebehoren en vloeren. Ook geschikt voor het ontkalken van wijnvaten, ontsmetten van flessen, …

Eigenschappen:
 • Zeer eenvoudig in gebruik: enkel aansluiten op water en elektriciteit.
 • Eenvoudig onderhoud: zeer gemakkelijke ontharding
 • Watervolume min. 20 liter - max. 40 liter
 • Opwarming duurt ongeveer 15-20 minuten
 • Max. 0,5 bar druk
  - Voorzien van overdrukklep bij 0,8 bar
 • Voorzien van aan/uit knop
 • Kabellengte 5 meter
 • Stoomconnectie 1” IG
 • Stoomtank en behuizing in RVS (AISI 304)
 • Mogelijkheid om bolkraan en drukregelaar te monteren om de hoeveelheid stoom te regelen

Ook leverbaar in 27 kg/uur of 36 kg/uur, tevens leverbaar met warmwater optie

Erbslöh vloeibaar sulfiet P18, 5kg

Bestel
Het nieuwe topproduct van La Littorale:
Solution sulfureuse P18, sulfiet in vloeibare vorm.

 • Gemakkelijk te doseren : 5,5 ml/100 l geeft 10 mg/l SO2
 • Eenvoudiger te bewaren dan sulfiet in poedervorm
 • Verkrijgbaar in kunststof jerrycan van 5 kg
Zwaveldioxide (SO2) is een belangrijk instrument voor de remming van ongewenste micro-organismen in druivenmost en voor de stabilisatie van wijn. Het gebruik van SO2 is gelimiteerd, respecteer de nationale wetgeving.

Carboycleaner voor boormachine

Bestel
Bent u het vervelende schrobben van uw flessen ook beu? Gebruik dan vanaf nu de carboy cleaner! Dankzij de speciaal ontworpen roterende “reinigingsmoppen” worden uw mandflessen in slechts enkele seconden volledig en zonder moeite schoongeveegd. Krasvrij en zeer efficiënt dankzij de speciaal ontworpen roterende sponzen hoezen met speciale ongeweven viscosemoppen. Zeer eenvoudig in gebruik: giet wat water, samen met uw favoriet reinigingsmiddel in uw mandfles of sodakeg, sluit de carboy cleaner/keg cleaner aan op uw boormachine en GO! Werkt tot een diameter van  ± 32 cm.