Reiniging

Mini-ultrasoon apparaat

Elma
Bestel

Voor het reinigen van brillen, instrumenten en andere kleine delen.
Kunststof behuizing met trilbak van rvs

 • Timer (1, 3, 5, 7 of 9 min instelbaar)
 • Bedrijfsfrequentie ca. 42 kHz

Technische gegevens:

Inhoud 0,5 l
Buitenmaten (L x B x H) 193 x 120 x 123 mm
Inzetbak binnenmaten (L x B x H) 160 x 90 x 50 mm
Inzetmand binnenmaten (L x B x H) 140 x 70 x 40 mm
Ultrasoon vermogen 50 W

Ultrasoonbad, Retsch UR

Retsch
Bestel
Ultrasoonbad speciaal ontworpen voor het reinigen van analysezeven. De UR 1 is geschikt voor zeven met een diameter tot 200 mm, de UR 2 voor zeven met een diameter tot 400 mm. Voordelen: snel (gemiddeld 1 - 2 minuten), effectief en voorzichtig reinigen. Ook geschikt voor het reinigen van maalgarnituur, glaswerk en medische instrumenten, het suspenderen en homogeniseren van emulsie en het ontgassen van vloeistoffen. Deksel en inhangkorf op aanvraag leverbaar.

Ultrasoonbad, Elmasonic

Elma
Bestel
Typen S/SH/TDH. Fabrikaat Elma. Ultrasoonbaden voor de reiniging van diverse onderdelen en toebehoren. Tevens is deze serie apparaten geschikt voor het ontgassen van diverse vloeistoffen en oplosmiddelen, het emulgeren en dispergeren van suspensies. De werking van ultrasoonbaden berust op cavitatie. Bij cavitatie ontstaan door ultrasone trillingen microscopisch kleine luchtbelletjes die snel weer ineen klappen in de vloeistof. Hierdoor is er een optimale verspreiding van de reinigingsvloeistoffen over al de te reinigen oppervlakten. Door deze intensieve reiniging en doordat een groot doordringend vermogen van de vloeistof wordt bereikt, wordt het oplossen en suspenderen versneld. De S-serie is ook al in verwarmde versie te verkrijgen (zie SH-serie).Type S. Basismodel Ultrasoonbad. Tafelmodel met schakelklok van 0 - 30 minuten of continu stand. Binnenzijde is van rvs gemaakt en de trilfrequentie is 37 kHz. (zie hieronder, voor toebehoren zie na onderdeel TDH). De TS540 heeft een trillingsfrequentie van 50 kHz en is speciaal ontworpen voor de reiniging van zeven met een diameter tot 200 mm. Verder zijn er de uitgebreid digitale modellen met instelbare vermogens (TDH-serie). Tevens is de serie TIH opgenomen in ons assortiment. Deze serie heeft een instelbare werkfrequentie, zodat verschillende reinigingskrachten kunnen worden uitgeoefend op het te reinigen object.

Ultrasoonbad met verwarming Elma TI-H

Bestel

Voor andere modellen, email

Ultrasoonbaden voor industrieel gebruik geschikt voor de reiniging van diverse onderdelen, het ontgassen van vloeistoffen en oplosmiddelen, het emulgeren, dispergeren en suspenderen van suspensies. De werking van deze baden berust op cavitatie. Bij cavitatie ontstaan door ultrasone trillingen microscopisch kleine luchtbelletjes in de vloeistof die snel weer ineen klappen. Dit zorgt voor een intensieve reiniging en een groot doordringend vermogen van vloeistof, waardoor oplossen en suspenderen worden versneld. De trilfrequentie bij de MF2 series is schakelbaar tussen de 25 en 45 kHz. De MF3 series zijn schakelbaar tussen de 25 en 130 kHz. De SF1 serie kent een enkele frequentie van 35 kHz. Er is een mogelijkheid tot ontgasschakeling. De sweepfuctie zorgt voor een egaal verdeelde ultrasoondruk.
Type TI-H-5 MF2
Inhoud l 3.7 l

Mini-ultrasoon apparaat met verwarming

Bestel

Voor het reinigen van kleine onderdelen. Behuizing en schudbak van RVS 1.4301.

 • Tijdschakelklok 1-15 min of continu bedrijf
 • Verwarming regelbaar tot ca. 80 °C
 • Bedrijfsfrequentie ca. 45 kHz
         
Levering incl. Deksel en inzetkorf van RVS.

Ultrasonol® 7 - neutraal

Bestel
 • Vloeibaar concentraat pH 7
 • Voor het reinigen van voorwerpen van vaste materialen van allerlei aard
 • Bijzonder veilig voor materialen
 • Dichtheid 1,072 g/l
Toepassing 2- 10 % in water, d.w.z. 1 l Ultrasonol® 7 wordt verdund:
 • bij lichte vervuiling met 50 l water =2 %
 • bij sterke vervuiling met 10 l water =10 %
Inwerktijd max. 10 min. Verwarming tot max. +80 °C.
Aansluitend grondig naspoelen en drogen.
Bestel
Verwijdert vlekken van zilvernitraat, foto-ontwikkelaar of jodium op kleding, meubels of vloeren. Wordt onverdund opgedept

Stoomgenerator Kreyer 18 kg/uur

Bestel
Professionele elektrische stoomgenerator, ideaal voor o.a. het reinigen en steriliseren van brouwketels, gistingstanken, afvulapparaten, filters, pompen, leidingen, allerhande toebehoren en vloeren. Ook geschikt voor het ontkalken van wijnvaten, ontsmetten van flessen, … Eigenschappen:
 • Zeer eenvoudig in gebruik: enkel aansluiten op water en elektriciteit.
 • Eenvoudig onderhoud: zeer gemakkelijke ontharding
 • Watervolume min. 20 liter - max. 40 liter
 • Opwarming duurt ongeveer 15-20 minuten
 • Max. 0,5 bar druk
  - Voorzien van overdrukklep bij 0,8 bar
 • Voorzien van aan/uit knop
 • Kabellengte 5 meter
 • Stoomconnectie 1” IG
 • Stoomtank en behuizing in RVS (AISI 304)
 • Mogelijkheid om bolkraan en drukregelaar te monteren om de hoeveelheid stoom te regelen

Ook leverbaar in 27 kg/uur of 36 kg/uur, tevens leverbaar met warmwater optie

Helipur® H plus N, 1 Liter

Bestel
Formaldehydevrij instrumentendesinfectiemiddel op alcohol- en aldehydebasis. Geschikt ook voor thermolabiele materialen en instrumenten zoals flexibele endoscopen en anesthesie-toebehoren.
Werkingsspectrum:
bacteriedodend (incl. MRSA en TbB), sporendodend, schimmeldodend, begrensd virus dodend (incl. HBV, HIV, HCV en FCV) en virus dodend. Registratie: VAH en DGHM, CE-markering conform MPG. Toepasbaar in ultrasone baden. Bijzonder voordelige gebruiksconcentratie (1-1,5 %) bij korte inwerktijd (15-30 min)

Servisol 130 etiketten losweekmiddel

Bestel
Verwijdert snel en effectief zelfklevende etiketten. Toepassing: behuizingen, bekledingen, drukwalsen, glas, keramiek, niet poreuze materialen. Drijfgas propaangas.

Plum Wipes

Bestel
50 doekjes dispenser

Verwijderen op milde en doelmatige wijze allerlei soorten verontreinigingen bij de dagelijkse werkzaamheden. De vochtige doekjes van PP absorberen en binden vuil; ze kunnen meerdere malen worden gebruikt, o.a. ook voor de reiniging van materiaal of gereedschap. Licht geparfumeerd en terugvettend door toevoeging van glycerine.

Handreiniging, vochtige doekjes plum wipes heavy-duty 

Met extra schoonmaakeffect voor de verwijdering van hardnekkig vuil zoals bijvoorbeeld oliën, vetten en smeermiddelen.