Kaas, Boter en Yoghurt maken

Kaaskit

Bestel

Kaaskit voor beginners
Ideaal voor de beginnende kaasliefhebber. Inhoud:

  • 2 kaasvormen 550 g
  • 2 kaasdoeken 35/35 cm
  • wrongelsnijder
  • boek: ‘Zelf kaas maken'
  • vestzakthermometer
    digitaal -50/+150 °C
  • flesje stremsel 50 ml
  • kaasferment

Kaaspers hout met RVS plaat

Bestel
  • vormvaste bodem door gelamelleerd hout
  • bodem beschermd met RVS voor efficiënt onderhoud
  • voor kaasvormen tot Ø 16 cm
  • Vermindering van vochtopname door paraffine coating
  • Gemakkelijk te monteren
  • B x H: 42,5 x 50 cm
  • Schimmelcultuur bacterium linens voor 1000 l

    Bestel
    Voor het maken van speciale (Franse) kazen. Hervekaas, Brusselse kaas..

    Schimmelcultuur Penicillium candidum

    Bestel

    Voor het maken van speciale (Franse) kazen, zoals Brie en Camembert.
    Goed voor 250-300 liter melk.

     

    Schimmelcultuur Penicillium Roqueforti

    Bestel

    Goed voor 500 liter melk.
    Voor het maken van Roquefort, Stilton en andere blauwe kazen

     

    Schimmelcultuur Propionzuur bacterie

    Bestel
    Voor het maken van speciale kazen zoals Emmentaler, Gruyere..
    Goed voor 500 Liter melk.

    kaas ferment Lactoferm voor 1 liter

    Bestel
    Kaaszuursel, verzuurt de melk, nodig voor de bereiding van kaas, plattekaas en boter. Om 1 l "moeder"-zuurselkultuur te maken, in totaal voldoende voor het verzuren van 100 liter melk ! Dit moederzuursel kan U gemakkelijk in kleine porties (bv. 10 ml) invriezen voor later gebruik. Vele malen herbruikbaar.

    Kaaszuursel gelyoph. voor 100 l melk

    Bestel

    Gevriesdroogde kultuur. Verzuurt de melk, nodig voor de bereiding van kaas, plattekaas en boter. 1 l zuurselkultuur is in totaal vol-doende voor het verzuren van 100 liter melk ! Dit moederzuursel kan U gemakkelijk in kleine porties (bv. 10 ml) invriezen voor later gebruik.

    Lebstremsel LACTOFERM

    Bestel

    Hooggeconcentreerd : 1 / 10.000. Koel bewaren.

    • Dosis voor platte kaas : 1 druppel / liter
    • Dosis voor witte en harde kaas : 4 - 6 druppels / liter

    Stremsel poeder 25 gram

    Bestel
    Bewaart veel beter dan het vloeibare stremsel. Ideaal voor in warme streken. Microbieel, hooggeconcentreerd : 1 / 150.000. 1 gram is voldoende voor 150 liter melk.

    Stremsel poeder 1:150.000, 500 gram

    Bestel
    Bewaart veel beter dan het vloeibare stremsel. Ideaal voor in warme streken. Microbieel, hooggeconcentreerd : 1 / 150.000. 1 gram is voldoende voor 150 liter melk.

    Beta Caroteen 1%, 1 Liter (E160a)

    Bestel
    Natuurlijke, in olie oplosbare kleurstof voor boter.
    Koel en donker bewaren.

    Kaascoating geel +anti-schimmel, 1 kg

    Bestel

    Beschermt harde kazen tegen uitdroging en eventueel tegen schimmelvorming. De coating wordt in verschillende lagen op de kaas gewreven met een doek of borstel.

    • met schimmelwering

    Salpeter 1 liter

    Bestel
    Kant en klare oplossing van natriumnitraat. Speciale kwaliteit voor de kaasbereiding. Voorkomt 'vroeg-los' en 'laat-los' in de kaas (gasvorming door colibacteriën). Dosis : 45 ml / 100 l melk.

    Wrongelsnijder Lactoferm

    Bestel
    Vervaardigd uit hoogwaardig drukgiet aluminium, met speciale levensmiddelveilige coating en RVS snijdraden.
    L x B x H: 25,7 x 11,3 x 1 cm

    Wrongelsnijder kunststof 26x11 cm

    Bestel

    Wrongelsnijder RVS

    Bestel
    Klein model, 12 x 32 cm

    Kaasdoek

    Bestel

    In katoen, universeel inzetbaar als kaasdoek, filterdoek, afdekdoek van gistingsvaten, hopzak, ...

    Kwarkzak (plattekaaszak)

    Bestel
    Om gestremde melk te laten uitlekken. In fijn, zeer sterk nylon, kookbestendig. Voorzien van boord voor een ophangkoord. Kan ook als fijnmazige filterzak gebruikt worden !

    Kaasvorm FA Caciotta 1kg

    Bestel

    voor de bereiding van zachte kaas
    Caciotta 1kg
    Vorm nr. p45360
    Diam. boven x Diam. onder x hoogte:
    145 x 128 x 73 mm

    Kaasvorm FA Caciotta 250 gram

    Bestel
    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    Caciotta 250 g Vorm nr. p45330 Diam. boven x Diam. onder x hoogte: 90 x 81 x 52 mm

    Kaasvorm FA Ricotta 1.5kg

    Bestel

    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    Ricotta 1,5 kg
    Vorm nr. p61000
    Diam. boven x Diam. onder x hoogte:
    180 x 90 x 110 mm

    Kaasvorm plastic, voor harde kazen

    Bestel

    Kaasvorm voor harde kazen, met volger. Inhoud: 550 gram.

    Kaasvorm Frans, Roquefort

    Bestel

    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    Diam. boven x Diam. onder x hoogte:
    190 x 180 x 93 mm

    Kaasvorm Frans, rond plat

    Bestel

    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    Bakje rond
    Diam. boven x Diam. onder x Hoogte:
    85 x 57 x 80 mm

    Kaasvorm wegwerp nr.0 100 ml

    Bestel

    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    Wegwerpbeker 100 ml
    Vorm nr.0
    60 x 55 x 50 mm

    Kaasvorm frans piramide

    Bestel
    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    Pyramide vierkant
    Vorm nr. 3343  85 x  57 x  80 mm 

    Kaasvorm Frans, mandje klein

    Bestel
    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    Mandje klein frans
    Vorm nr. 3700 Diam. boven x Diam. onder x hoogte: 115 x 90 x 82 mm

    Kaasvorm Frans beker 150ml

    Bestel
    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    Beker 150 mlVorm nr. 6 Diam. boven x Diam. onder x Hoogte: 60 x 50 x 54 mm

    Kaasvorm frans brique

    Bestel
    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    BriqueDiam. boven x Diam. onder x Hoogte: 159 x 149 x 70 mm

    Kaasvorm Gouda 450 gram

    Bestel

    Kaasvorm Gouda 450g zonder net
    Diam. boven x Diam. onder x hoogte:
    113 x 113 x 60 mm

    Drooggaas Frans voor kaas 20x20 cm

    Bestel

    Voor het laten uitlekken / rijpen van kazen.

    Yoghurtferment Lactoferm Bifidus

    Bestel
    Ieder zakje is voldoende om 1 liter yoghurt te bereiden en kan 15 - 20 maal "voortgekweekt" worden : bewaar gewoon enkele soeplepels voor uw volgende yoghurt en voeg opnieuw melk toe. Na enkele uren in het LACTOFERM yoghurtapparaat heeft U weer 1 liter overheerlijke zelfgemaakte yoghurt.

    LACTOFERM BIFIDUM
    Heerlijke zachte yoghurt met Acidophilus en Bifido bacteriën.
    Bevat minstens 95% rechtsdraaiend L(+)-melkzuur.

    Yoghurt ferment voor 1 liter

    Bestel
    Gevriesdroogde LACTOFERM kwaliteitsfermentenIeder zakje is voldoende om 1 liter yoghurt te bereiden en kan 15 - 20 maal "voortgekweekt" worden : bewaar gewoon enkele soeplepels voor uw volgende yoghurt en voeg opnieuw melk toe. Na enkele uren in het LACTOFERM yoghurtapparaat heeft U weer 1 liter overheerlijke zelfgemaakte yoghurt.

    Yoghurtferment CL voor 250 liter melk

    Bestel

    Gevriesdroogde kultuur.

    Kefir ferment LACTOFERM

    Bestel
    Traditionele melkdrank uit de Kaukasus, heerlijk verfrissend en licht sprankelend. Maakt uw kefirdrank zonder de "bloemetjes". Bevat minstens 90% rechtsdraaiend L(+)-melkzuur.Vele malen voort te kweken.

    Boterkarn manueel 1,6 liter

    Bestel

    Wil u eens zelf heerlijke boter maken? Met deze prijsgunstige boterkarn met GLAZEN bokaal is het een koud kunstje. Gebruiksaanwijzing meegeleverd.

    Kaaszegels geit 80x55 mm, 10 stuks

    Bestel

    Neutraal model, 80 / 85 mm, in bruine druk. Wordt met de kaascoating "gelijmd".
    Verpakt per 10 stuks.

    Kaaszegels koe 80x55mm, 10 stuks

    Bestel

    Neutraal model, 80 / 85 mm, in bruine druk. Wordt met de kaascoating "gelijmd".
    Verpakt per 10 stuks.

    Mad Millie, Italiaanse Kaaskit

    Bestel

    Met deze kit, zet je de Italiaanse klassiekers in een mum van tijd op tafel. De Mad Millie Italiaanse kaas kit bevat alles wat je nodig hebt om 6 verschillende soorten Italiaanse kaas te maken. Voeg gewoon melk toe om mascarpone, ricotta, ricotta salata, mozzarella, bocconcini en burrata te maken. Kan in elke keuken gemaakt worden, geen gespecialiseerde apparatuur of ervaring nodig.

    BPA-vrije kaasvormen | geen kunstmatige smaakstoffen | geen bewaarmiddelen | glutenvrij | vegetarisch

    • 9 ingrediënten & benodigdheden om zelf je eigen Italiaanse kaas te maken
    • bereidingstijd: ca. 60 minuten per recept (rijpingstijd niet meegerekend)
    • voor 10 batches (6 kg) Italiaanse kaas (navulling apart verkrijgbaar)

    Ingrediënten:
    1 x 450 g zout (natriumchloride, antiklontermiddel (E535)); 1 x 100 g citroenzuur (E330); 1 x 100 g desinfectiemiddel (natriumpercarbonaat); 1 x 50 ml calciumchloride-oplossing (water, calciumchloride (E509) (30%)); 1 x 10 vegetarische tabletten stremsel (melkstollingsenzym, hulpstoffen).

    Inhoud kit:

    • kleine ricotta-kaasvorm met afdruipbakje
    • vegetarische stremsel tabletten (10)
    • desinfectiemiddel
    • kaaszout
    • fijne neteldoek
    • citroenzuur
    • pipet
    • calciumchloride
    • rvs thermometer
    • receptenboekje

    Mad Millie, Verse Kaaskit

    Bestel

    De Mad Millie Fresh Cheese Kit bevat alles wat je nodig hebt om 8 verschillende soorten verse kaas te maken. Voeg gewoon melk toe om feta, halloumi, cottage cheese of hüttenkäse, (lichte) roomkaas, chèvre frais, geitenfeta of kwark te maken. Kan in elke keuken gemaakt worden, geen gespecialiseerde apparatuur of ervaring nodig.

    BPA-vrije kaasvormen | geen kunstmatige smaakstoffen | geen bewaarmiddelen | glutenvrij | vegetarisch

    • 12 ingrediënten & benodigdheden om zelf je eigen verse kaas te maken
    • bereidingstijd: ca. 60 minuten per recept (rijpingstijd niet meegerekend)
    • voor 10 batches (7 kg) verse kaas (navulling apart verkrijgbaar)

    Ingrediënten:
    1 x 450 g zout (natriumchloride, antiklontermiddel (E535)); 1 x 100 g desinfectiemiddel (natriumpercarbonaat); 1 x 50 ml calciumchloride-oplossing (water, calciumchloride (E509) (30%)); 1 x 10 vegetarische tabletten stremsel (melkstollingsenzym, hulpstoffen); 1 x 5 st. zakje gevriesdroogd kaasferment (gevriesdroogde melkzuurbacteriën. Bevat zuivel).

    Inhoud kit:

    • kaasferment
    • kaasdoek
    • kaaszout
    • vierkante fetakaasmallen
    • vegetarische stremsel tabletten (10)
    • thermometer
    • kaasmat
    • calciumchloride
    • desinfectiemiddel
    • pipet
    • maatlepels voor ferment
    • receptenboekje