Banana Split is een Hefeweizen gist, ideaal voor uitzonderlijke tarwebieren die zich onderscheiden van de massa. Banana Split is geen diastatische giststam, waardoor er geen risico is voor de werking van de brouwerij.
Produceert een hoog gehalte aan isoamylacetaat, de stof die verantwoordelijk is voor die heerlijke bananensmaak, die prachtig in balans is met zeer subtiele ondertonen van appel, kruidnagel en pruim.
Bierstijlen: Hefeweizen
K.22 Stalljen brengt tonen van tropische vruchten, het gist goed van 12°C tot 38°C. Bij de hoogste temperatuur vergist het bier in 48 uur! Bij de laagste temperatuur is het vergelijkbaar met een lager gist.
K.14 Eitrheim kveik geeft een ongelooflijke fruitigeheid van rijp fruit waarbij vooral abrikoos en perzik tot uiting komen. Eitrheim gist goed van 15°C tot 38°C. Bij de hoogste temperatuur mag je verwachten dat het bier na 48 uur uitgegist is!
K.9 Ebbegarden kveik zorgt voor aroma’s en smaken van appel, peer en tropisch fruit en gist goed van 15°C tot 38°C. Bij de hoogste temperatuur mag je verwachten dat het bier na 48 uur uitgegist is!
K.1 Voss kveik is uniek in smaak en aroma (fruitige toetsen met sinaasappel en citrusvruchten) en gist goed van 15°C tot 40°C. Bij de hoogste temperatuur mag je verwachten dat het bier na 48 uur uitgegist is!
Universele bovengist die het best tot zijn recht komt bij amberkleurige en donkere bieren. Snelle vergisting met weinig restsuiker. Vorming van fruitige esters.
Sedimentatie : middelmatige tot hoogEinddensiteit : laagGistingstemperatuur : 18 - 22°CGebruiksdosis : 3 - 6 g / 10 literVerpakking : 6g, 100g en 500g
Bovengist speciaal inzetbaar bij witbieren. Vorming van vele kruidige aroma´s.
Sedimentatie : laag
Einddensiteit : laag
Gistingstemperatuur : 18 - 24°C
Gebruiksdosis :5 - 8 g / 10 l
Verpakking : 12, 100 en 500g
Ondergist voor een neutrale vergisting met vorming van weinig of geen zwavelcomponenten.
Sedimentatie : hoogEinddensiteit : middelmatigGistingstemperatuur : 10 - 15°CGebruiksdosis: 3-6 gram/10 LiterVerpakking : 12g, 100g en 500g
Deze typische gist wordt aanbevolen voor Belgische Saisons en wordt gekenmerkt door een bijzonder hoge vergistingsgraad. Het resulteert in fruitige aroma's met een kruidig karakter, zoals dat van kruidnagel. Deze stam produceert zeer verfrissende en doordrinkbare bieren.
Duitse bovengist, geselecteerd voor zijn compacte gisthoed tijdens de vergisting. Geschikt voor het brouwen van ales met weinig esters en Belgische witbieren. De lage eindvergistingsgraad zorgt voor een lange volle smaak.
De eerste Saccharomyces Carlsbergensis in gedroogde vorm voor echte Pils-type bieren! Stam afkomstig uit Berlijn. Is een veel gebruikte gist in West-Europese brouwerijen. Levert fruitige en esterrijke Pilsbieren.
De ideale tarwebiergist voor Belgische witbieren.
Oorspronkelijk uit de Zwitserse brouwerij Hürlimann. Het profiel van deze ondergist maakt het mogelijk om vrij neutrale lagers en pilsbieren te brouwen met een uitstekende drinkbaarheid.
Bekende Engelse Ale-gist die kan worden gebruikt voor alle bovengistende bieren. Zorg voor een snelle vergisting (binnen 2 - 3 dagen 1008 - 1012 of 2 - 3° Plato) en vormt een compact sediment op het einde van de vergisting hetgeen de klaring verbetert.
Sedimentatie: hoogEinddensiteit: middelmatigGistingstemperatuur : 18 - 24°C., gebruiksdosis : 5 - 8 g / 10 l
Fermentis BR-8 is de eerste gedroogde Brett, die voor een speciale finishing touch zorgt die evolueert met het rijpen van het bier. Toetsen zoals paardenzweet, leder en boerenerf, mooi in balans met verfrissende, fruitige toetsen.
Speciaal geselecteerd voor de hergisting op fles en in het vat. Deze gist assimileert heel weinig maltotriose, maar assimileert basissuikers (glucose, fructose, sacharose, maltose).
De bekendste giststam in Amerika, nu tevens beschikbaar als gebruiksklare droge gist. Voor evenwichtige bieren met weinig diacetyl en een zuivere, frisse afdronk.
Sedimentatie: laag tot middelmatig. Einddensiteit: middelmatig. Aangeraden dosis: 5 - 8 g / 10 l. Gistingstemperatuur: 15 - 24°C.
Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles. Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma, geschikt voor speciaalbieren, witbieren, abdijbieren,…..
Sedimentatie: middelmatigEinddensiteit: hoogGistingstemperatuur : 15 - 24°CAangeraden dosis : 50 - 80 g/hlKan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5g / hl
Bovengist voor bouwen van saison-bieren en speciaalbierenZorgt voor een peper - en kruidig aroma
Sedimentatie: middelmatigEinddensiteit: hoogGistingstemperatuur : 18 - 24°CAangeraden dosis : 50 - 80 g / hlKan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5g / hl
De eerste Saccharomyces Carlsbergensis in gedroogde vorm voor echte Pils-type bieren ! Stam afkomstig uit het Duitse Berlijn. Is een veel gebruikte gist in West-Europese brouwerijen. Levert fruitige en esterrijke Pilsbieren.
Sedimentatie: hoogEinddensiteit: middelmatigOok geschikt voor sterkere bieren tot 22° PlatoGistingstemperatuur : 9 - 15 °C (ideaal = 12°C)Gebruiksdosis : 8 - 12 g / 10 l bij temperaturen onder 12°C dosis verhogen tot 20-30g / 10 l
Bovengist aanbevolen voor het brouwen van abdijbieren, bekend om hun hoge alcoholpercentage. De vergisting verloopt zeer snel en onthult subtiele en evenwichtige aroma's. Ook geschikt voor hergisting in de fles.
Deze bekende giststam van Weihenstephan uit Duitsland wordt wereldwijd gebruikt in de brouwindustrie. Dankzij zijn technologische eigenschappen is dit één van de meest gebruikte giststammen geworden voor het brouwen van lagerbieren. Produceert de beste smaken van een lagerbier indien vergisting bij 10° - 14°C, maar produceert tevens zeer goede bieren bij kamertemperatuur.
Speciaal geselecteerde gist voor tarwebieren. Produceert subtiele esterige en fenolische smaken typisch voor tarwebier.
Oorspronkelijk uit de Zwitserse brouwerij Hürlimann en tevens uit Weihenstephan. Vrij neutrale smaakontwikkeling. Wordt gebruikt bij talrijke lagers en pilsbieren.
Sedimentatie: hoogEinddensiteit: middelmatigGistingstemperatuur: 9 - 15°C (ideaal = 12°C)Gebruiksdosis : 8 - 12 g / 10 l. Bij temperaturen onder 12°C dosis verhogen tot 20-30g / 10 literVerpakking : 11,5g
Smack pack XL ACTIVATOR: Bedoeld voor de grotere hobbybrouwer of voor de kleine microbrouwerij: directe enting mogelijk tot 20 l wort. Bevat 3,5 x méér gistcellen! Steriel verpakt, in speciale “smackpack”. Inhoud: 125 ml inclusief voedingsbodem. Lange houdbaarheid: 6 maanden na productiedatum. Ideaal voor grotere brouwsels en voor hen die willen vermijden om een giststarter te maken.
ALE- gisten ALE-bieren zijn rijk en karaktervol met een fruitig aroma en smaak. Elke soort heeft zijn specifieke unieke eigenschappen, welke kunnen worden benadrukt of geminimaliseerd, al naargelang het gebruikte recept en vergistingstemperatuur.
Zurig, lichtjes fenolisch karakter voor het brouwen van welbepaalde witbieren en grand-crus. Alcoholtolerant. Middelmatige uitvlokking.
LAGER-gistenLager-bieren zijn lichter en droger dan ales met een verfrissende afdronk. Over het algemeen produceert een lagergist behoorlijke hoeveelheden zwavel gedurende de koele vergisting, die verdwijnt gedurende veroudering. Een belangrijk profiel voor grote pilsbieren.
Smack Pack ActivatorBedoeld voor de grotere hobbybrouwer of voor de kleine microbrouwerij: directe enting mogelijk tot 20 l wort. Bevat 3,5 x méér gistcellen! Steriel verpakt, in speciale “smackpack”. Inhoud: 125 ml inclusief voedingsbodem. Lange houdbaarheid: 6 maanden na productiedatum.
Belangrijke mededelingActivator™ pakketten zwellen soms licht of matig tijdens het transport of de bewaring. Dit wijst niet op bederf als het pakket minder dan 6 maanden oud is en op de juiste wijze werd behandeld. Dit komt door kleine hoeveelheden voedingsstoffen die bij het verpakken achterblijven, waardoor de cultuur geactiveerd en CO2 geproduceerd wordt. Sommige stammen zijn hiervoor gevoeliger dan andere.
Here is some tips for you to choose your yeast.
YESAT
FLAVOUR
Belgian Ale Yeast
Spicy, ester flavour
German Weizen Yeast
Banana, clove spiciness
American Ale Yeast
Clean, very little yeast flavour, allowing the hops and malt characters to shine
English Ale Yeast
Fruity, apple, pear
Lager Yeast
Clean, malty
Think about the style of the beer you plan to brew. Is it a toasty, malty beer with some touches of fruity esters and some residual sweetness? Or is it a drier, crisper beer with a significant bitter edge and no esters? Or is it a complex medley of dried fruit and spicy, warm alcohol? These stylistic aspects tell you the kind of yeast you should be selecting.
Turbogist voor vergisting met alcoholconcentraties tot 17%.
Turbo GH gist is gemaakt van speciaal geselecteerde, hoogkwalitatieve alcoholgiststammen en een speciaal mengsel van mineralen, vitaminen en voedingsstoffen. Toepasbaar voor suikervergisting. Levert uitstekende prestaties onder de meeste omstandigheden.
Turbo GH is een gist- en voedingsstoffenmengsel speciaal ontworpen om alcohol te produceren met een hoge vergistingssnelheid en tot hoge alcoholniveaus. Het is geschikt voor de fermentatie met alcoholconcentraties tot 17%.
Gebruik voor het maken van 15 liter alcohol van 17 vol.-%:
Los 4,5 kg suiker op in 4,5 liter heet water. Roer goed tot de suiker volledig is opgelost. Vul dan aan met koud water tot 15 liter. Controleer of de temperatuur ongeveer 20°C is. Voeg de Turbo GH gist toe en roer krachtig gedurende 1 minuut. Voor het beste resultaat: vergist bij 24 à 28°C gedurende 5 tot 7 dagen. Voor het snelste resultaat: vergist bij 28 à 33°C gedurende 4 tot 6 dagen.
Gebruik voor het maken van 22,5 liter alcohol van 15 vol.-%:
Los 6 kg suiker op in 6 liter heet water. Roer goed tot de suiker volledig is opgelost. Vul dan aan met koud water tot 22,5 liter. Controleer of de temperatuur ongeveer 20°C is. Voeg de Turbo GH gist toe en roer krachtig gedurende 1 minuut. Voor het beste resultaat: vergist bij 24 à 28°C gedurende 5 tot 8 dagen. Voor het snelste resultaat: vergist bij 28 à 33°C gedurende 3 tot 6 dagen.