Mout, Hop en brouwpaketten

Brewferm Bierpakketten

Bestel

Zelf bier brouwen is een boeiende, aangename en bovendien voordelige hobby. Deze BREWFERM bierconcentraten hebben reeds het grootste gedeelte van het brouwproces doorlopen. Juist voor het eindstadium wordt dit proces onderbroken en wordt de vloeistof ingedampt tot BREWFERM bierconcentraten. Er rest U alleen nog water en suiker toe te voegen om na vergisting 7 tot 20 liter overheerlijk natuurbier te verkrijgen.

Bierpakket MUNTONS Connoisseur, 1.8kg

Bestel
Reeds vele jaren de fijnste bierpakketten uit Engeland ! Verkrijgbaar in vele soorten voor zowel de budget-brouwer als de veeleisende bierliefhebber !

· Zeer uitgebreid gamma.
· Alle pakketten bevatten enkel zuiver gehopt moutextract.
· Gist en gebruiksaanwijzing bijgevoegd.

Bierpakket MUNTONS Premium, 1.5kg

Bestel
Reeds vele jaren de fijnste bierpakketten uit Engeland ! Verkrijgbaar in vele soorten voor zowel de budget-brouwer als de veeleisende bierliefhebber !

· Zeer uitgebreid gamma.
· Alle pakketten bevatten enkel zuiver gehopt moutextract.
· Gist en gebruiksaanwijzing bijgevoegd.

Muntons Flagship

Bestel

De beste Engelse bierkits met 100% gehopt moutextract vind je in de Muntons Flagship range. Muntons haalde alles uit de kast om van dit assortiment het beste op de markt te maken.

 • Eigentijds bier voor liefhebbers van craftbeer
 • Muntons' moutextract van hoogste kwaliteit
 • Boordevol hop en toevoegingen
 • Premium hoppellets voor dry hopping, inclusief filterzak
 • Stap-voor-stap instructies voor een topervaring bij het brouwen van 20 l

Karamelmouten, 1kg

Bestel
Het woord zegt het zelf: het zijn mouten waarvan de graankorrel gedeeltelijk versuikerd is. Ze worden veelal gebruikt om het mondgevoel en de body van het bier te verhogen en om de schuimstabiliteit te verbeteren.

Moutextract poeder, 1kg

Bestel

Moutextract is een extract van mout. Het maischen is dus al gebeurd. Als je bier brouwt met moutextract, hoef je zelf dus niet meer maischen, maar enkel nog hopkoken. Het is een manier van bierbrouwen die door veel hobbybrouwers in Amerika wordt toegepast (de zogenaamde mini-mash methode). Je moet er wel rekening mee houden dat een kg gerstemout niet evenveel suiker bevat als een kg moutextract: 1 kg moutextract poedervorm = 1,60 kg mout!

Moutextract wordt ook veel gebruikt om een giststarter te maken: 100 gram poeder oplossen in 800ml water. Laat 5 minuten koken, laat afkoelen tot 20-25C, giet het in een steriele erlenmeyer/fles met waterslot en voeg gist toe.

Muntons Moutextract poeder, 500 gram

Bestel
muntons-spraymalt-group
Verbetert de kwaliteit van uw bierkit wanneer het in de plaats van suiker word gebruikt. Als resultaat krijgt u minder ‘droge’ bieren. Het bier krijgt ook een rijkere smaak, meer body en een mooiere stabiele schuimkraag. Gehopt moutextractpoeder voegt een extra hoptoets toe aan al uw bieren.

Moutextract vloeibaar Brewferm, 1.5kg

Bestel
d052c
Hooggeconcentreerd (80 %) vloeibaar, ongehopt extract van gerstemout. Voor "extract"-brouwen en mini-maisch-methode. Kan ook als vervanger voor mout gebruikt worden (gebruik 75 % van de vermelde hoeveelheid) of als vervanger van suiker (vervang 50 - 100 % van de suiker door 125 % moutextract).

Brewmaster edition moutpakket, voor 20 Liter

Bestel
 • Compleet ingrediëntenpakket
 • Samengesteld volgens beproefd recept
 • Optimale versheid
 • Met uitgebreide gebruiksaanwijzing
 • Met duidelijk brouwschema

Moutpakketten Brewferm

Bestel
products-0560219
U wilt zelf bier brouwen met granen maar U heeft niet gelijk een recept bij de hand of U weet niet gelijk hoe eraan te beginnen ? Dan zijn de kant-en-klare moutpakketten van BREWFERM de ideale oplossing. Deze moutpakketten bevatten alle ingrediënten nodig voor het brouwen van 20 liter bier : de mouten, eventueel speciale granen (tarwe, maïsvlokken, …), hop, eventuele kruiden en een droge biergist. Samengesteld door onze brouwmeester volgens beproefde recepten en netjes uitgewogen en verpakt voor een optimale versheid. Met uitgebreide gebruiksaanwijzing en duidelijk maishschema.

Castle Malting mouten, 1kg

Bestel

Brewmonk Moutpakket

Bestel
Voor 20 Liter bier
 • Compleet ingrediëntenpakket
 • Samengesteld volgens beproefd recept
 • Optimale versheid
 • Met uitgebreide gebruiksaanwijzing
 • Met duidelijk brouwschema

Gerstvlokken 1 kg

Bestel

Kan gebruikt worden bij het brouwen van bier, maar ook bij het bakken van brood.

Vlokken toevoegen aan de maisch heeft een invloed op de smaak. Ook omdat de vlokken van ongemoute granen gemaakt zijn. Laat de vlokken, om tot een goede omzetting van het zetmeel te komen, eerst 30 minuten in wat water koken. Daarna laten afkoelen en aan de mout /maisch toevoegen en mee vermaischen. 

Verhoogt body en verbetert schuimkraag. Geeft een pittige graansmaak aan het bier.

Havervlokken, 1kg

Bestel

Verhoogt body en schuimkraag. Wordt o.a. in meerdere witbieren gebruikt.

Maisvlokken, 1kg

Bestel

Geven een lichtere kleur dan pilsmout en resulteren in drogere bieren waardoor het hopkarakter beter tot uiting komt. Kunnen tot 40% gebruikt worden om “light” bieren te brouwen.

Rjstvlokken, 1kg

Bestel

Rijstvlokken bevatten minder eiwitten. Het toevoegen resulteert in een droger bier, waar het hopkarakter beter tot uiting komt. Wordt o.a. gebruikt in Saporo, Budweiser en Heineken type bieren.

Tarwevlokken, 1kg

Bestel

Wordt veelal gebruikt in witbieren, Lambic, Grand Cru… Geeft vollere smaak en verhoogt de schuimkraag. Gebruik kan tot 20-40 % zonder noemenswaardige problemen. Bij hogere % wordt het filteren/spoelen van de bostel erg moeilijk en moeten eventueel extra zemelen toegevoegd worden om het filterbed niet te laten dichtlopen.

Hop, 100 gram

Bestel
Ook in 1kg verpakking leverbaar

Al onze hoppen worden verpakt in een speciale vacuümverpakking voor optimale houdbaarheid en in een koelkamer op 5° bewaard. Beschikbaarheid en alfazuurgehalte zijn sterk afhankelijk van de oogst. Het alfazuurgehalte staat vermeld op iedere verpakking.

Hopextract geisomeriseerd 6%, 100ml

Bestel
Dient niet meegekookt te worden.
Kan worden toegevoegd na de gisting. ISO alfa-zuren : 6 %

Hopkorrels, 100 gram

Bestel
Ook in 1kg verpakking leverbaar
Nog veel meer soorten beschikbaar, kijk op www.brouwland.com

Hopkorrels zijn tot staafjes geperste, ontsteelde en gemalen hopbloemen. Gebruik ongeveer 10% minder dan bij hopbloemen bij een gelijkaardig alfa-zuurgehalte. Hopkorrels bewaren langer en zijn meestal ook langer verkrijgbaar naarmate het seizoen vordert.

Hopzakjes, 10 stuks

Bestel

Om hop te laten meekoken.
10 zakjes, steriliseerbaar en meerdere malen te herbruiken.