Troebelheidsmeters

Eutech TN-100 troebelheidsmeter,

WTW
Bestel
Waterproof, portable, infrared Turbidity meter wtih extended range up to 2000 NTU, 0.01 resolution
 • Waterproof
 • Set of 7 sample vials
 • Lint-free cloth
 • Silicon oil
 • Batteries
 • Hard carrying case

Opgeloste deeltjesmeter HANNA DIST 5

Hanna Instruments
Bestel

Klein in grootte, groot in opties!

De originele DiST (Dissolved Solids/opgeloste stoffentester) werd voor het eerst geïntroduceerd in 1986 door Hanna. Sindsdien zijn geleidbaarheid en totale opgeloste stoffenmetingen nooit gemakkelijker geweest. DiST's gebruiksvriendelijkheid, in combinatie met zijn betaalbaarheid, maken het de standaard bij EC- en TDS-metingen.

HANNA zet de innoverende traditie voort met de DiST-5

Hier bij Hanna hebben we de opmerkingen en suggesties van onze klanten altijd gewaardeerd. Deze reeks omvat dus alle eigenschappen die u gevraagd heeft en meer! De DiST 5 heeft eigenschappen zoals: een vervangbare grafiet elektrode, aanpasbare TDS-ratio, temperatuur in °C of °F, automatische temperatuurcompensatie (ATC) met aanpasbare ß, batterijniveauindicator, stabiliteitsindicator, automatische uitschakeling en automatische kalibratie. En dat allemaal in een drijvende, waterbestendige behuizing. Deze 3-in-1 tester is ongeëvenaard wat betreft EC/TDS/temperatuurmetingen.

 • Een eenvoudig te vervangen grafiet elektrode met een robuuste, 'snap-in'-connector, waardoor pinnen niet kunnen buigen of breken
 • De grafiet geleidbaarheidselektrode levert een hogere nauwkeurigheid omdat hij niet vervuild kan worden door zoutafzettingen in de oplossing
 • Automatische kalibratie en temperatuurcompensatie
 • Aanduiding levensduur batterij op het scherm 
 • Aanpasbare temperatuurcoëfficiënt 
 • Aanpasbare TDS-ratio
 • Instabiliteits- en ATC-indicatoren verzekeren betrouwbare EC- en TDS-metingen

Hach Portable Turbidity Meter 2100Q

Hach Lange
Bestel

Troebelheidsmeter ontworpen conform USEPA Method 180,1. Het instrument biedt onovertroffen bedieningsgemak en nauwkeurigheid in troebelheidsbepalingen.
De portable troebelheidsmeter is uitgerust met vier alkaline batterijen, een draagkoffer met vakverdeling, primaire kalibratiestandaarden in afgesloten kuvet (20, 100, 800 NTU), 10 NTU primaire controlestandaard, 6 kuvetten met schroefdop, instrumenthandleiding (drukwerk & CD-ROM), verkorte handleiding, siliconen olie en doek.

 • Kalibratiecontrole op display geeft zekerheid over werking instrument
 • Eenvoudige dataoverdracht
 • Nauwkeurig ook voor monsters met hoge bezinksnelheid
 • Gebruiksvriendelijke datalog
 • Optisch systeem voor nauwkeurigheid in het veld
Specifications
Accessoires:LZV804.99.00001 Power moduleLZV813.99.00001 USB+Power module2971304 NiMH batterijen, AA, pk/44397500 Ontgassingskit4397510 Monsterfiltratie en ontgassingskit2464105 Gelex Secondary Standards Kit
Afmetingen (H x B x D):77 mm x 107 mm x 229 mm
Batterij eisen:4 AA
Beschermingsklasse:IP67
Certificatie:CE/WEEE
Data logging:500 records
Display grootte:240 x 160 pixels
Display type:Grafisch LCD
Eenheid:NTU
Garantie:24 maanden
Herhaalbaarheid:± 1 % van meetwaarde 0.01 NTU afhankelijk van grootste waarde
Interface:No USB and Power Cord
Kuvet compatibiliteit:25 mm x 60 mm rond
Lichtbron:Tungsten lamp
 Wolfraam lamp
Max. luchtvochtigheid bij inbedrijf:90 %
Meetbereik:0 - 1000
 NTU
Meetmethode:Ratio turbidimetrische bepaling met gebruik van primair nefelometrische lichtstraling en uitgezonden lichtstraling
Meetmodus:Normaal (Push to Read), Signaal middeling, Rapidly Settling Turbidity
Monster volume:15 mL
Nauwkeurigheid:± 2 % van 0 tot 1000 NTU
Netaansluiting:100 - 240 V AC / 50/60 Hz (with optional Power or USB+Power module)
Omgevingstemperatuur:0 - 50 °C
Opslag condities:-40 °C - 60 °C
Regelgeving:EPA Method 180.1
Responstijd:6 s bij standaard instelling
Signaalgemiddelde:aan/uit selecteerbaar
Strooilicht:< 0,02 NTU
Stroom vereisten (Hz):50/60 Hz
Stroom vereisten (spanning):100 - 240 V AC
Stroomvoorziening:Batterijen (zie stroomvoorziening) of optionele netspanningkabel
Wat zit er in de doos:Instrument, koffer, 4 AA alkaline batterijen, 6 kuvetten, Stablcal ampule kit, siliconenolie, doek, handleiding.

Troebelheidsmeter AL250 T-IR

Bestel
Met een breed meetbereik van 0,01 tot 1100 NTU (= TE/F = FNU) bij een bewijsgrens van 0,01 NTU is toepassing mogelijk in diverse bereiken, van afvalwater tot drinkwater. Voor gekleurd en kleurloos water.
 • Met infrarood lichtbron
 • LCD met achtergrondverlichting
 • AUTO-OFF functie na 10 minuten voor batterijbesparing
 • Intern ringgeheugen voor 16 datarecords met real-time klok en datum
 • Folietoetsenbord
Technische gegevens:
Meetbereik  0,01 tot 1100 NTU (Autorange) 
Resolutie  0,01 tot 9,99 NTU
10,0 tot 99,9 NTU
100 tot 1100 NTU 
Nauwkeurigheid  ±2,5 % van de meetwaarde of 0,01 NTU (0 tot 500 NTU)
±5 % van de meetwaarde (500 tot 1100 NTU) 
Optiek  Temperatuurgecompenseerde LED (golflengte 860 nm) 
Afmetingen (L x B x H)  190 x 110 x 55 mm 
Gewicht  400 g 
Leveringsomvang: AL250 T-IR met 4 troebelheidstandaarden (<0,1, 20, 200, 800 NTU), E-blokbatterij 9 V, 2 cuvetten en transportkoffer.

Turbiditeitsmeters van Hanna Instruments

Wij kunnen het volledige assortiment turbiditeitsmeters/troebelheidsmeters van Hanna Instruments leveren.
Lees de pdf voor info, en maak uw keuze. U kunt ons het artikelnummer mailen voor een prijsopgaaf.

Benchtop troebelheidsmeter en vrij/totaal chloormeter met CAL Check

Bestel

Turbiditeit is de optische eigenschap die ervoor zorgt dat licht zich verspreidt en geabsorbeerd wordt in plaats van doorgegeven wordt. Het verspreiden van licht dat door een vloeistof gaat, gebeurt voornamelijk door de zwevende stoffen. Hoe hoger de turbiditeit, hoe groter de hoeveelheid verspreid licht. Omdat zelfs de moleculen in een heel zuivere vloeistof het licht in een bepaalde mate weerkaatsen, zal geen enkele vloeistof een turbiditeit van 0 hebben. De USEPA-methode 180.1 bepaalt de hoofdparameters voor het optische systeem om turbiditeit voor drink-, zout- en oppervlaktewater te meten in een bereik van 0 tot 40 NTU, gebruikmakend van de nephelometrische methode.

HI 83414 zijn ontworpen om de criteria bepaald door de USEPA-methode 180.1 en Standard-methode 2130 B te volgen of te overstijgen. De lichtstraal die door het staal gaat, wordt verspreid in alle richtingen. De intensiteit en het patroon van het verspreide licht wordt beïnvloed door veel variabelen zoals golflengte van het uitgezonden licht, de grootte en vorm van de deeltjes, de brekingsindex en de kleur. Het optische systeem omvat een wolfraam lamp, een detector voor verspreid licht (90 °) en een detector voor verzonden licht (180 °).

In het bereik van de ratioturbidimeter, berekent de microprocessor van het instrument de NTU-waarde voor de signalen die de twee detectoren bereiken, door gebruik te maken van een effectief algoritme. Dit algoritme corrigeert en compenseert kleurinterferenties, waardoor de HI 83414 kleurgecompenseerd zijn. Het optische systeem en de meettechniek compenseren ook schommelingen in de lampintensiteit, waardoor de behoefte aan frequente kalibratie geminimaliseerd wordt. In het non-ratiobereik van de turbidimeter wordt de NTU-waarde berekend aan de hand van het signaal op de detector voor verspreid licht (90 °). Deze methode biedt een hoge lineariteit op het lage bereik, maar is gevoeliger voor schommelingen in lampintensiteit. De lagere waarnemingslimiet van een turbidimeter wordt bepaald door strooilicht. Strooilicht is het licht, waargenomen door de sensoren, dat niet veroorzaakt wordt door lichtverspreiding van zwevende deeltjes. Het optische systeem van HI 83414 is ontworpen om heel weinig strooilicht te hebben, waardoor nauwkeurige resultaten voor stalen met lage turbiditeit mogelijk zijn.

Ideaal voor drinkwatertoepassingen

HI 83414 is een zeer nauwkeurig instrument dat voordeel haalt uit Hanna's jarenlange ervaring. De HI 83414 combineert op een succesvolle manier turbiditeits- en fotometrische metingen om de belangrijkste parameters van drinkwater te testen: turbiditeit en vrij/totaal chloor. De meter is speciaal ontworpen voor waterkwaliteitsmetingen en levert betrouwbare en nauwkeurige metingen van lage turbiditeit en chloorwaarden. De HI 83414 voldoet aan en overstijgt de normen van USEPA en Standard-methode zowel voor turbiditeit als fotometrische metingen.

Met de krachtige kalibratievalidatiefunctie kunnen betrouwbare prestaties op elk moment bevestigd worden, dankzij de exclusieve Hanna, NIST-traceerbare normen, klaar voor gebruik. Een éénpunts-kalibratie kan uitgevoerd worden door dezelfde kalibratievalidatienorm te gebruiken.

Turbiditeitsmetingen kunnen gemaakt worden in het bereik van 0,00 tot 4000 NTU (Nephelometric Turbidity Unit) wanneer ratiometrische metingen gebruikt worden en in het bereik van 0,00 tot 40,0 NTU wanneer de non-ratiomethode gebruikt wordt. Deze instrumenten hebben een EPA-meetmodus die de meting afrondt om aan de EPA-rapportvereisten te voldoen. Alternatieve EBC- en Nephelos-meeteenheden zijn beschikbaar. Afhankelijk van het gemeten staal en de benodigde nauwkeurigheid, kan er gekozen worden tussen normale, continue of gemiddelde metingen. Een-, twee-, drie-, vier- of vijfpunts kalibratie kan uitgevoerd worden door de voorziene standaarden (<0,1, 15, 100, 750 en 2000 NTU) te gebruiken. Wanneer standaarden aangepast door de gebruiker toegepast worden, kunnen de kalibratiepunten gewijzigd worden. Vrije of totale chloormetingen kunnen gemaakt worden in het bereik van 0,00 tot 5,00 mg/l (ppm).

HI 83414 hebben volledige GLP-functies die traceerbaarheid van de kalibratietoestand toelaten. De laatste kalibratiepunten, tijd en datum, kunnen nagekeken worden. De meters hebben een gebruiksvriendelijke interface met een eenvoudig te begrijpen, grafisch lcd-scherm. Alle boodschappen worden in eenvoudige taal weergegeven, waardoor het gemakkelijk is om ze te lezen en begrijpen. Uitgebreide contextuele hulp is beschikbaar met slechts een enkele druk op de toets. Alle boodschappen en helpschermen zijn beschikbaar in verschillende talen. Bevestiging en akoestische foutsignalen helpen de gebruiker tijdens het bedienen van het instrument. Verder is er ook een help bedieningsmodus, die de gebruiker stap voor stap door het analyseproces leidt.

De logfunctie van het instrument biedt volledige informatie over de metingen. Tot 200 metingen kunnen opgeslagen worden in het inwendige geheugen en op elk moment bekeken worden. Voor verdere opslag of analyse-opties kunnen gegevens gedownload worden op een pc via usb.

 • HI 83414 heeft 4 meetbereiken: ratioturbiditeit, non-ratioturbiditeit, vrij chloor, totaal chloor
 • Voldoet aan de USEPA-normen
 • Exclusieve chloorkalibratievalidatie voor HI 83414
 • Good Laboratory Practice-mogelijkheden
 • 2, 3, 4 of 5 punten turbiditeitskalibratie
 • Usb, pc-verbinding
 • Schermverlicht lcd
 • Begeleidingslessen op het scherm
 • Log en herbekijk tot 200 metingen
 • Contextuele helpmenus
 • Automatische uitschakeling

Geleidbaarheidstester Hanna DIST-3

Bestel

 • Groot LCD-display met gelijktijdige weergave van geleidbaarheid, temperatuur, batterijlaadstatus en stabiliteitsindicator
 • Automatische 1-puntskalibratie:
  Dist 3: 1413 µS/cm
  tot 2000 µS/cm
 • Automatische temperatuurcompensatie tot 50,0 °C
 • Nauwkeurigheid: ±2 % van de schaaleindwaarde
 • Auto Off-functie
 • Afmetingen: L 160 x B 40 x D 17 mm, gewicht: 68 g


Levering incl. beschermkap en batterij knoopcel CR 2032 (3 V).