Maal- en verkleinapparatuur

Centrifugaalmolen ZM200, Retsch

Retsch
Bestel
Ultracentrifugaalmolen, voor zachte, middelharde en broze materialen met een max. invoergrootte van 10 mm. De ZM 200 heeft een aantal tijdbesparende innovaties. Zoals: powerdrive motor, frequentiegestuurd voor krachtige vermaling met een hoge eindfijnheid. Snelle vermaling door het rotor-ringzeef-systeem waarvan de rotor zonder gereedschap uitwisselbaar is en een cassette die met zeef en al uitneembaar is. Het maalvolume is max. 900 ml, echter door middel van een doseerinrichting en een opvangbak met uitloop en cycloon is deze op te voeren tot max. 5000 ml. Een automatische foutdiagnose als alle instellingen zoals motortoerental, (instelbaar tussen 6000 en 18000 rpm), worden geregeld door de ingebouwde microprocessor welke door zijn gebruiksvriendelijk menu gestuurd wordt en gekoppeld is aan een grafisch display voor het instellen en uitlezen van de tekstdialoog. Ook instelbaar in de Nederlandse taal. Levering zonder zeef en rotor, echter inclusief cassette met inhoud 900 ml.

Micro-trilmolen MM200, Retsch (Kogelmolen)

Retsch
Bestel
05851a01

Micro-trilmolen voor het vermalen van vezelige, harde en broze materialen. Voordelen: universeel gebruik, snelle analyses, geschikt voor nat, koud en droog malen. Eenvoudig te bedienen door de digitale instelling van de maaltijd en schudfrequentie met geheugen voor 9 programma's, blokkering van ingestelde waarde. Monstervoorbereiding voor spectraalanalyses. De trilmolen is ontworpen om kleine hoeveelheden snel en fijn te vermalen, van 2 monsters tegelijk tot 20 monsters in geval van celontsluiting. De trilmolen is ideaal voor alle vakgebieden waar kleine hoeveelheden moeten worden voorbereid. Typische toepassingsgebieden zijn: farmaceutica, biologie, biotechnologie en monstervoorbereiding voor spectraalanalyses.

Maalmolen, Retsch Grindomix GM300

Retsch
Bestel

The new knife mill GRINDOMIX GM 300 is the ideal instrument for the grinding and homogenization of foodstuffs. It allows to process sample volumes up to 4.5 liters quickly and reproducibly.

With four sharp, robust blades and a powerful motor which can reach temporary peaks of 3 kW, it is ideal for homogenizing substances with a high water, oil or fat content as well as for grinding dry, soft and medium-hard products. The GRINDOMIX GM 300 meets and exceeds all special laboratory and analytical requirements and is a professional device superior to any commercial household mixer.

Analysemolen, IKA A11 Basic

IKA
Bestel
a140
Fabrikaat IKA®. Inclusief maalbeker 100 ml. De analysemolen is bijzonder geschikt om zonder merkbaar materiaalverlies kleine hoeveelheden harde en brosse materialen te vermalen. De maalbeker is vervaardigd uit kunststof. De nuttige inhoud is 80 ml. Motor 230 V, 50/60 Hz. Toerental 28.000 t/min. Messtelsel en maalbeker zijn naleverbaar.

Planetenmolen, Retsch PM200

Retsch
Bestel
a141
Planeten kogelmolen tafelmodel, geschikt voor twee maalbekers met een maximale inhoud van 80 ml (afhankelijk van de maalbeker en maalkogels). Voor het verkleinen van zachte, harde tot extreem harde, broze en vezelige materialen. De PM 200 is hét apparaat voor research en industrie als er extreme voorwaarden worden gesteld aan zuiverheid, fijnheid, snelheid en reproduceerbaarheid. De standaard ingebouwde omkeerautomaat voorkomt het al te veel aankoeken van het maalgoed. De veiligheid wordt gewaarborgd door gepatenteerde veiligheidsklemmen voor het maalgarnituur en een startblokkering als de kap niet gesloten is. Deze worden allen geregeld door de ingebouwde microprocessor welke door zijn gebruiksvriendelijk menu gestuurd wordt en voorzien is van een tekst dialoog, ook instelbaar in de Nederlandse taal. Levering zonder maalgarnituur.

Mortiermolen RM200, Retsch

Retsch
Bestel
02164a01
Mortiermolen voor het vermalen van zachte, broze en harde materialen. Veelzijdig gebruik, eenvoudig te bedienen en te reinigen. Geschikt voor nat en droog malen. Wordt geleverd zonder maalgarnituur. Leverbaar zijn diverse maalgarnituur, bestaande uit chroomstaal, rvs, wolfraamcarbide, agaat, hard porcelein, zirkonoxide en sintered aluminium oxide.

 

Planetenkogelmolen Retch PM-100

Retsch
Bestel
03760a01
Fabrikaat Retsch. Planetenkogelmolen tafelmodel, voor het verkleinen van zachte, harde tot extreem harde, broze en vezelige materialen. De PM 100 is hét apparaat voor research en industrie als er extreme voorwaarden worden gesteld aan zuiverheid, fijnheid, snelheid en reproduceerbaarheid. Het is mogelijk om een monster tot een volume van 300 ml (afhankelijk van de maalbeker en maalkogels) te verkleinen tot een eindfijnheid kleiner dan 1 µm. De standaard ingebouwde omkeerautomaat voorkomt het al te veel aankoeken van het maalgoed. De veiligheid wordt gewaarborgd door gepatenteerde veiligheidsklemmen voor het maalgarnituur en een startblokkering, voor als de kap niet gesloten is. Deze worden allen geregeld door de ingebouwde microprocessor, welke door zijn gebruiksvriendelijk menu gestuurd wordt en voorzien is van een tekst dialoog, ook instelbaar in de Nederlandse taal. Levering zonder maalgarnituur.

Breekmolen, Retsch BB

Bestel
02150a01
Fabrikaat Retsch. Kaakbreker voor het (voor)verkleinen van harde en broze materialen. Voordelen: snel en zorgvuldig (voor)breken, een traploos verstelbare afstand tussen de breekplaten en een hoge eindfijnheid. Veiligheid en bedieningsgemak door de remmotor, de opklapbare cascadetrechter, de goed afleesbare afstand tussen de breekplaten en een motorbeveiligingsschakelaar. Verkrijgbaar met breekplaten uit mangaanstaal, roestvaststaal en wolfraamcarbide.

IKA Universele molen M20

Bestel
05500a01
IKA universeel maalapparaat M 20, geschikt voor het vermalen van broze en harde stoffen .Dubbelwandige maalkamer 250 ml voorzien van koelwateraansluiting, eenvoudig te reinigen, wordt geleverd incl. mes M 21 geschikt voor een hardheid tot 5 Mohs.

Analysezeefmachine HAVER EML200 Pure

Bestel

Voor zeefanalyses conform ISO 2591-1. Basismodel voor droog zeven met eenvoudige en snelle bedienbaarheid. Meetbereik 20 µm-125 mm. Geschikt voor analysezeef met ⌀ 50 tot 203 mm.

 • Twee amplituden voor grove of fijne materialen selecteerbaar
 • Vooringesteld interval (10 s)
 • Digitale timer
 • Geanodiseerde aluminium behuizing

Technische gegevens:

Soort beweging driedimensionaal
Schudamplitude 2,2 mm (grof) of 0,9 mm (fijn)
Tijdschakelklok 1 min of continu bedrijf
Beladingscapaciteit min. 3 Analysezeef met effectieve hoogte 50 mm en 1 zeefpan
Beladingscapaciteit max. 9 analysezeven met effectieve hoogte 50 mm
resp. 8,7 kg zeeftorengewicht
Afmetingen (B x D x H) 295 x 385 x 900 mm
Gewicht 38 kg
Netspanningaansluiting 110-230 V, 50-60 Hz

Levering incl. spansysteem Classic "eco" (2 geleidingsstangen M16 lengte 660 mm, 2 spanmoeren) en machinedeksel met kijkglas. Levering zonder zeefpan, a.u.b. afzonderlijk bestellen.

Retsch AS200 Tap zeefmachine

Bestel
De AS 200 tap onderhoudsvrije zeefmachine wordt gebruikt voor het bepalen van de korrelgrootteverdeling van fijn en grofkorrelige massa's. Deze moeten droog zijn. De horizontale zeefbeweging met verticale klopbeweging zorgt voor optimale zeefresultaten (exclusief zeven en opvangbodem, mail voor prijzen).

Maalmachine, Kinematica Polymix

Bestel
11900359_grp_a_20160515161503

• Cutting mill

Equipped with a 3-blade rotor for fibrous materials: wood, leaf, paper,
glassfibre, textile, leather, plastic, etc.

• Hammer mill

Equipped with a 3-hammer rotor for brittle materials: minerals,cereal, coffee, tablets...

• Interchangeable rotor

Increased flexibility at low cost.

• Safety

LCD screen with display of messages and the rotation speed.
Automatic motor shutdown when opening the grinding chamber.
Auto standby.
Aluminium frame with carry handle.
Stainless steel lining and grinding chamber with rounded CN29 output for sample recovery in a tube or laboratory glassware.
Manual adjustment of the feed rate of the grinding chamber.
Delivered with 1mm sieve, 12 collecting tubes on stand, cleaning kit and rotor change.

 

• Admission: 20mm x 20mm

• Speed: 50 to 6000 r/min

• W x D x H: 250 x 330 x 480mm

• Power: 230 V - 50 Hz

• Absorbed power: 1000 W

• Max. sound level: 70 dB

Analysemolen IKA A10 basic

Bestel

Voor het verkleinen van harde, broze, maar ook zachte en vezelachtige materialen. Geïntegreerde koelwateraansluitingen (voor slangen met binnen-Ø 8 mm). Uitwisselbare roestvrijstalen hamers. Gebruik alleen met gesloten deksel mogelijk.

 • Digitale schakelklok (instelbaar van 1 s tot 5 min) voor de weergave van de maalduur
 • Intervalmodus (als de timerfunctie geactiveerd werd, loopt het toestel meermaals gedurende telkens 15 s en stopt het dan gedurende telkens 0 s tot de ingestelde tijd verstreken is)

Technische gegevens:

Effectief volume 50 ml
Vermogen: opgenomen vermogen/uitgangsvermogen 300 / 240 W
Max. inschakelduur 5 min AAN / 10 min UIT
Max. toerental (vast ingesteld) 25 000 min-1
Max. omtreksnelheid 70 m/s
Max. korrelgrootte 6 mm (stootmalen)
10 mm (snijmalen)
Maalkamer koelbaar Water: ja
Droogijs: ja
Vloeibare stikstof: nee
Afmetingen (b x d x h) 130 x 145 x 250 mm
Gewicht 2,9 kg
Netspanningsaansluiting 220-240 V, 50/60 Hz

Levering incl. 1 Roestvrijstalen stoter type A 10.1 (roestvrij staal 1.4034) voor de meeste broze materialen tot Mohs-hardheid 5 geschikt en maalkamerverkleiner type A 10.4 (roestvrij staal 1.4301) voor slechts weinig monstermateriaal.

Universele verkleiner

Bestel

 • Vermogen ca. 260 W.
 • Polystyrol container 650 ml
 • Maximale toerental ca. 3900 min-1
 • Pulsschakelaar
 • Roestvrijstalen messen
 • Rubberen antislipborging