Buis- en kamerovens

Carbolite Verassingsoven, AAF

Carbolite
Bestel
02148a01
Duurzame verassingsoven voorzien van een aluminium based liner met Eurotherm temperatuurregelaar type 301. Maximum temperatuurbereik van 1100ºC. Van deze serie zijn drie uitvoeringen leverbaar. Alle modellen zijn voorzien van een grote schoorsteen die zorgt voor afvoer van vrijkomende rook/dampen, zodat er een goede luchtstroom door de oven gaat. De lucht die de oven in komt wordt eerst voorverwarmd voordat het de kamer bereikt. Hierdoor is er een zeer constante temperatuurverdeling in de kamer. Verder zorgt de geïsoleerde dubbelwandige constructie ervoor dat de temperatuur van de buitenkant van de oven laag blijft. Bij een geopende deur zijn de verwarmingselementen spanningsvrij.De type AAF wordt standaard met een inzettray met koppelbare handgreep geleverd.

Snelverasser SV1, Gestigkeit

Bestel
05725a01
De SV1 kan gebruikt worden voor het drogen, voorverwarmen of verassen van vaste of vloeibare materialen. De SV1G is voorzien van 8 openingen van 35 mm diameter en daarin kunnen kroezen worden geplaatst met een maximale diameter van 50 mm. De maximum temperatuur van 950°C wordt binnen enkele minuten bereikt, waardoor het apparaat alleen ingeschakeld hoeft te worden op het moment dat het gebruikt moet gaan worden. Het verassingsproces van de monsters wordt versneld door de vrije toevoer van zuurstof naar de kroezen. Het apparaat is verder uitgerust met een veiligheidsschakelaar die de stroomtoevoer naar de verwarmingselementen uitschakelt, zodra het deksel geopend wordt. De tijd is analoog instelbaar tot maximaal 120 minuten of continu. Wordt geregeld via een analoge vermogensregeling.

Efco 110 oven

Bestel
efco

Oven geschikt voor oa keramiek
Technische gegevens
Buitenmaten b 26 x h 25 x d 30cm
Binnenmaten b 14 x h 9 x d 15,5cm
Inhoud 1950cm3
Maximum temperatuur 1100°C

Carbolite Hoge temperatuuroven LHT

Carbolite
Bestel
Deze stoven zijn er in drie temperatuurbereiken. Kamerinhoud 30 liter. De stoven zijn geschikt voor continu gebruik op de maximum temperatuur. De buitenbehuizing is vervaardigd van een zink gecoate staal met epoxy/polyester afwerking en de binnenkamer is opgebouwd uit gepolijst rvs staal waardoor een goede chemische bestendigheid is gecreëerd plus eenvoudige reiniging mogelijk is. De stoven zijn voorzien geleiders waardoor een multifunctioneel gebruik mogelijk is. Standaard worden per stoof 2 inleg platen meegeleverd. Door de onderhoudsvrije verwarmingselementen en ven-motor is een stabiele temperatuur en duurzame werking gegarandeerd. Standaard zijn de stoven voorzien van een Eurotherm 301 regelaar.