De alcotec turbo Rum voor de bereiding van 25L.
GEBRUIK: Neem 21 liter water van 35°C en voeg hieraan 2kg melasse en 4,5kg suikertoe. Roer dit goed tot de suiker volledig is opgelost. Daarna voegt u 1 zakje Alcotec Rum toe en blijf gedurende 1 minuut goed roeren.Laat dit mengsel 7 dagen vergisten in een omgeving van ongeveer 22°C.
De alcotec turbo gist zorgt voor een vergisting van 25 liter in slechts 48 uur tijd.
Maak in 48 uur tijd van 1 zakje Alcotec-48 en 8 kilo suiker 25 liter stookwijn met 19-20% alcoholGEBRUIK: Neem 22 liter water van 40°C en voeg hieraan 8kg suiker toe. Roer dit goed tot de suiker volledig is opgelost. Daarna voegt u 1 zakje Alcotec 48 toe en blijf gedurende 1 minuut goed roeren.Laat dit mengsel 48 uur vergisten in een omgeving van ongeveer 25°C.
Alcotec TurboKlar is een klaringsproduct die in 24 uur de Alcotec-stookwijn uitklaart. De alcotec TurboKlar zorgt voor extra heldere alcohol zonder geurtjes en smaakjes.
Voldoende voor 1 x 25 liter.
Alcotec vodka turbogist voor 25L
GEBRUIK: Neem 21 liter water van 35°C en voeg hieraan 6kg dextrose toe. (of 2kg moutextract en 4,5kg suiker).
Roer dit goed tot de suiker volledig is opgelost. Daarna voegt u 1 zakje Vodkastar toe en blijf gedurende 1 minuut goed roeren.Laat dit mengsel gedurende 1 week vergisten in een omgeving van ongeveer 18°-22°C.
Hooggeconcentreerde gevriesdroogde cultuur voor malolactische vergisting. Deze kultuur van de laatste generatie heeft een snellere opstart en een uiterst groot doorzettingsvermogen. Zeer tolerant voor lagere temperaturen en pH-waarden alsook voor hogere alcohol-waarden. Geschikt voor zowel rode als witte wijnen. Voldoende voor 1.000 liter wijn.Gebruiksadviezen : toe te voegen juist na de alcoholische gisting.Totaal SO2 = max. 30 mg / liter; vrij SO2 = max. 10 mg / liter; restsuiker = < 4 gr/ liter; pH-waarde : > 3.0 pH; temperatuur : > 15°C
DistiPur is een fijn mineraal granulaat die de smaak van heldere distillaten harmoniseert.
DistiPur absorbeert ongewenste substanties die de gewenste aroma’s niet tot uiting laten komen. Het aroma potentieel van het distillaat wordt dus verbeterd. DistriPur neemt ook substanties weg die een harde of onrijpe smaak geven.
Dosis:
vooraf uit te testen in kleine dosis.
Richtlijn: 20-70g/100L (bij 15-20°C temperatuur)
Gebruik:
Korrelvorm, in zakjes voldoende voor 10-50 liter
Speciale korrelgist voor het vergisten van fruitige rosé-wijnen of herfstwijnen. Met extra snelle opstart van de vergisting en goed bestand tegen koudere temperaturen. Levert komplexe wijnen met aroma´s van vruchten, zoete bloemen en honing. Dosis : 15 - 25 gr / 100 liter most.
Speciale korrelgist voor het vergisten van kleurstabiele en reine rode druivenwijnen. Door de verminderde beta-glucosidase activiteit worden de antocyanen maximaal behouden. Snelle start van de vergisting en een goede eindvergistingsgraad. Geeft reine wijnen met weinig gistingsnevenproducten. Dosis: 15 g/100 liter most bij +15°C.
Oenoferm Terra vertoont de vergistingseigenschappen van een spontane gist, echter het verloop van de vergisting is betrouwbaar en produceert authentieke wijnen met een uitgesproken profiel van het terroir. De geselecteerde wilde giststam Oenoferm Terra vergist zowel witte als rode druivenmost op een neutrale en veilige manier. De primaire aroma's van de druif worden op een degelijke manier bewaard en worden niet over- of onderbelicht door ongewenste bijproducten van de vergisting, die de finesse van dergelijke wijnen zou kunnen aantasten.
De gist ondersteunt de eigenschappen van het terroir die worden beïnvloed door de locatie, de bodemgesteldheid, het microklimaat, de topografie, de teelt en het beheer van de wijngaarden en niet in de laatste plaats door de individuele werkwijze van de wijnmaker.
De vergisting begint zeer snel en verloopt soepel. Gist volledig uit.
De Erbslöh-korrelgisten voor professionele wijngaardeniers zijn van de allerhoogste kwaliteit en al jaren een vaste waarde in de wijnindustrie. Deze korrelgisten zijn enkel te verkrijgen in vacuümverpakkingen van 500 g (voldoende voor ong. 1.500 à 3.500 liter al naargelang de dosering). Dankzij de recentere uitbreidingen van het gamma kan iedere wijngaardenier zijn eigen accenten leggen en het beste uit zijn individuele most halen.
Universele gist voor de meeste druivensoorten
Let op: de meeste Oenoferm gisten zijn ook te verkrijgen in 5 grams verpakkingen !Mail voor info
Oenoferm® X-thiol is een GMO-vrije hybride gist die garant staat voor een vlotte vergisting. Zorgt voor een mooie expressie van exothise aromas afkomstig van thiolen in het fruit.
MALOCID VINOFERM Ferment voor een gecontroleerde appel-melkzuurgisting. Bevat een hoge concentratie Leuconostic oenos bacteriën die het aanwezige appelzuur in wijnen omzet in melkzuur. Hierdoor zakt de zuurtegraad en verhoogt de stabiliteit van de wijn. Deze techniek wordt reeds jaren in de industrie gebruikt en is nu dus eindelijk voor amateurs beschikbaar ! Dosis : 5 g / 10 l wijn, toe te voegen na de gisting, voor het uitklaren.
Deze cidergist produceert veel esters en zorgt voor een geweldige smaakdiepte die het volle fruitpotentieel van het sap naar boven brengt. Ciders die met deze stam worden vergist, hebben een uitzonderlijk zuivere, smaakvolle en verfrissende smaak. Deze erg robuuste gist neemt de fructose bijzonder goed op, en kan gisten in uitdagende omstandigheden en binnen een breed temperatuurbereik.Uitvlokking: 5 (erg hoog)Einddensiteit: laag (hoge vergisting)Aanbevolen temperatuurbereik: 12-28 °C
Speciaal geschikt voor de productie van zoete mede met 2-3% restsuiker en een rijk vruchtenaroma. Ook geschikt voor zoetere fruitwijnen zoals bv. perzik, kers, framboos,… Gebruik extra gistvoedingszout bij mede. Temperatuurbereik: 18-25° Celsius. Restsuiker: 2-3%.Voor het opstarten van maximum 20 liter most.
Erg alcoholtolerante gist voor een reine vergisting met weinig esters en andere volatiele aroma’s. Alcoholtolerent tot 21 vol%. Kan ook gebruikt worden voor het heropstarten van een stilgevallen vergisting. Zeer geschikt voor Cordials, Grappa, Eau de Vie’s, Single Malts… Temperatuurbereik: 18-27° Celsius. Restsuiker: 0%.Voor het opstarten van maximum 20 liter most.
Beste keuze voor droge mede, met weinig schuimvorming en weinig of geen zwavel-productie. Ook geschikt voor droge ciders. Gebruik extra gistvoedingszout bij mede. Temperatuurbereik: 12-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.Voor het opstarten van maximum 20 liter most.
Zeer geschikt voor appel- en perenwijnen, maar ook voor andere fruitwijnen. Produceert frisse, droge wijnen met een fruitige afdronk. Temperatuurbereik: 15-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.Voor het opstarten van maximum 20 liter most.