Korrelgist BIOFERM BLANCSaccharomyces Cerevisiae var. Cerevisiae. Korrelgist speciaal geschikt voor de vergisting van witte tafelwijnen met behoud van hun natuurlijke aroma’s (produceert weinig secundaire aroma’s ).
Korrelgist voor het bekomen van wijnen met een hoger restsuiker gehalte. Door het behoud van de natuurlijk aanwezige fructose kan een restsuikergehalte van 5-15 g/liter bekomen worden. Voor fruitige witte en soepele rode wijnen. Ook geschikt voor fruitwijnen.
Hooggeconcentreerde gevriesdroogde cultuur voor malolactische vergisting. Deze kultuur van de laatste generatie heeft een snellere opstart en een uiterst groot doorzettingsvermogen. Zeer tolerant voor lagere temperaturen en pH-waarden alsook voor hogere alcohol-waarden. Geschikt voor zowel rode als witte wijnen. Voldoende voor 1.000 liter wijn.Gebruiksadviezen : toe te voegen juist na de alcoholische gisting.Totaal SO2 = max. 30 mg / liter; vrij SO2 = max. 10 mg / liter; restsuiker = < 4 gr/ liter; pH-waarde : > 3.0 pH; temperatuur : > 15°C
Speciale korrelgist voor het vergisten van fruitige rosé-wijnen of herfstwijnen. Met extra snelle opstart van de vergisting en goed bestand tegen koudere temperaturen. Levert komplexe wijnen met aroma´s van vruchten, zoete bloemen en honing. Dosis : 15 - 25 gr / 100 liter most.
Speciale korrelgist voor het vergisten van kleurstabiele en reine rode druivenwijnen. Door de verminderde beta-glucosidase activiteit worden de antocyanen maximaal behouden. Snelle start van de vergisting en een goede eindvergistingsgraad. Geeft reine wijnen met weinig gistingsnevenproducten. Dosis: 15 g/100 liter most bij +15°C.
Oenoferm Terra vertoont de vergistingseigenschappen van een spontane gist, echter het verloop van de vergisting is betrouwbaar en produceert authentieke wijnen met een uitgesproken profiel van het terroir. De geselecteerde wilde giststam Oenoferm Terra vergist zowel witte als rode druivenmost op een neutrale en veilige manier. De primaire aroma's van de druif worden op een degelijke manier bewaard en worden niet over- of onderbelicht door ongewenste bijproducten van de vergisting, die de finesse van dergelijke wijnen zou kunnen aantasten.
De gist ondersteunt de eigenschappen van het terroir die worden beïnvloed door de locatie, de bodemgesteldheid, het microklimaat, de topografie, de teelt en het beheer van de wijngaarden en niet in de laatste plaats door de individuele werkwijze van de wijnmaker.
De vergisting begint zeer snel en verloopt soepel. Gist volledig uit.
De Erbslöh-korrelgisten voor professionele wijngaardeniers zijn van de allerhoogste kwaliteit en al jaren een vaste waarde in de wijnindustrie. Deze korrelgisten zijn enkel te verkrijgen in vacuümverpakkingen van 500 g (voldoende voor ong. 1.500 à 3.500 liter al naargelang de dosering). Dankzij de recentere uitbreidingen van het gamma kan iedere wijngaardenier zijn eigen accenten leggen en het beste uit zijn individuele most halen.
Korrelvorm, in zakjes voldoende voor 50 liter
4007 Malolactic Wine Culture (Leuconostoc oenos)Malolactische cultuur met de Leuconostoc oenos ER1A en EY2D stammen. Zorgt voor een snelle en complete omzetting van het harde appelzuur in het zachtere en minder zure melkzuur. Wordt toegevoegd vóór het einde van de eerste vergisting (densiteit < 1.020) en werkt vanaf pH 2.9 en vanaf 12°C.Voor het opstarten van maximum 20 liter most.
Alle Wyeast gisten zijn vloeibare gisten in zgn smack-packs.
Veelal gebruikt voor droge witte wijnen, maar kan ook voor rode wijnen gebruikt worden. Zorgt voor een verre uitvergisting met weinig schuimvorming. Heeft goede sedimentatie eigenschappen. Gebruikt voor o.m. Sauvignon blanc, Semillon, Pinot Blanc, Gewürztraminer,… Temperatuurbereik: 12-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%. Voor het opstarten van 20 liter most.
Ideaal voor fruitrijke rode (Beaujolais) wijnen en wijnen met een langere rijptijd. Weinig schuimvorming, lage zwavelproductie en breed temperatuurbereik. Gebruikt voor o.m. Cabernet Sauvignon, Gamay, Beaujolais, Zinfandel, Rhone, Bourgognewijnen, Pinot Noir… Temperatuurbereik: 12-32° Celsius. Restsuiker: 0-0.35%.Voor het opstarten van maximum 20 liter most.
Gebruikt in combinatie met de koji-kin cultuur voor op rijst gebaseerde dranken zoals Sake, Nigori, Dai Gingo… Ook geschikt voor pruimenwijnen. Temperatuurbereik: 15-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.Voor het opstarten van maximum 20 liter most.
Speciaal geschikt voor de productie van zoete mede met 2-3% restsuiker en een rijk vruchtenaroma. Ook geschikt voor zoetere fruitwijnen zoals bv. perzik, kers, framboos,… Gebruik extra gistvoedingszout bij mede. Temperatuurbereik: 18-25° Celsius. Restsuiker: 2-3%.Voor het opstarten van maximum 20 liter most.
Voor complexe rode wijnen met bessen-aroma’s en voor most met een hoog suikergehalte. Zeer geschikt voor o.a. Cabernet Franc, Pinot Noir, Merlot, Petit Syrah, Rioja, Valdepenas… Temperatuurbereik: 15-32° Celsius. Restsuiker: 0-0.5%.Voor het opstarten van maximum 20 liter most.
Erg alcoholtolerante gist voor een reine vergisting met weinig esters en andere volatiele aroma’s. Alcoholtolerent tot 21 vol%. Kan ook gebruikt worden voor het heropstarten van een stilgevallen vergisting. Zeer geschikt voor Cordials, Grappa, Eau de Vie’s, Single Malts… Temperatuurbereik: 18-27° Celsius. Restsuiker: 0%.Voor het opstarten van maximum 20 liter most.
Beste keuze voor droge mede, met weinig schuimvorming en weinig of geen zwavel-productie. Ook geschikt voor droge ciders. Gebruik extra gistvoedingszout bij mede. Temperatuurbereik: 12-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.Voor het opstarten van maximum 20 liter most.
Zeer geschikt voor appel- en perenwijnen, maar ook voor andere fruitwijnen. Produceert frisse, droge wijnen met een fruitige afdronk. Temperatuurbereik: 15-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.Voor het opstarten van maximum 20 liter most.
MALOCID VINOFERM Ferment voor een gecontroleerde appel-melkzuurgisting. Bevat een hoge concentratie Leuconostic oenos bacteriën die het aanwezige appelzuur in wijnen omzet in melkzuur. Hierdoor zakt de zuurtegraad en verhoogt de stabiliteit van de wijn. Deze techniek wordt reeds jaren in de industrie gebruikt en is nu dus eindelijk voor amateurs beschikbaar ! Dosis : 5 g / 10 l wijn, toe te voegen na de gisting, voor het uitklaren.
Voor structuur, kleur en kruidigheid.
Lalvin Rhône 2056 is geselecteerd door het ITV omdat hij de variëteitgebonden fruitaroma's en smaken van Côtes du Rhône-variëteiten weet te behouden. Deze gist wordt gekenmerkt door een goede alcoholtolerantie evenals lage SO2
Actieve gedroogde wijngist
Dosering: Witte wijn: 25-40 g/hl Rode wijn: 20-30 g/hl Trage of vastzittende gisting: 30-50 g/hl Gebruik: Opnieuw hydrateren in 10 maal zijn volume van lauw water (35-37°C of 30°C) gedurende 20 min. Na het roeren toevoegen aan het vat. Zie technische fiche. Voor gebruik in voedingsmiddelen. Bewaren op een koele plaats.Houdbaarheid: 24 maanden bij 4°C. Belangrijk aandachtspunt: vrije SO2-waarde van de most Zorg er bij het enten voor dat het vrije SO2-gehalte van de most lager is dan 15 mg/l.
Deze cidergist produceert veel esters en zorgt voor een geweldige smaakdiepte die het volle fruitpotentieel van het sap naar boven brengt. Ciders die met deze stam worden vergist, hebben een uitzonderlijk zuivere, smaakvolle en verfrissende smaak. Deze erg robuuste gist neemt de fructose bijzonder goed op, en kan gisten in uitdagende omstandigheden en binnen een breed temperatuurbereik.Uitvlokking: 5 (erg hoog)Einddensiteit: laag (hoge vergisting)Aanbevolen temperatuurbereik: 12-28 °C