Wijngist, Gistvoedingszouten

White Labs Purepitch vloeibare gist

Bestel
White Labs - PurePitch™
De eerste gebruiksklare gist die wordt gekweekt en geleverd in dezelfde verpakking. Deze gist is nog nooit blootgesteld aan de omgeving en is zo volmaakt en natuurlijk mogelijk. Hij is het resultaat van vijf jaar onderzoek om de zuiverste gist ooit te creëren.

Biostart Vitale SK11 voor 1.000 liter

Bestel

Hooggeconcentreerde gevriesdroogde cultuur voor malolactische vergisting. Deze kultuur van de laatste generatie heeft een snellere opstart en een uiterst groot doorzettingsvermogen. Zeer tolerant voor lagere temperaturen en pH-waarden alsook voor hogere alcohol-waarden. Geschikt voor zowel rode als witte wijnen. Voldoende voor 1.000 liter wijn.
Gebruiksadviezen : toe te voegen juist na de alcoholische gisting.
Totaal SO2 = max. 30 mg / liter; vrij SO2 = max. 10 mg / liter; restsuiker = < 4 gr/ liter; pH-waarde : > 3.0 pH; temperatuur : > 15°C

korrelgist Oenoferm Bouquet 500 gram

Bestel
Speciale korrelgist voor het vergisten van voornamelijk witte wijnen met een fruitig aroma. Bij een gecontroleerde gisting (15 °C) vormt deze gist exotische aroma´s zoals van perzik en abrikoos. (tot 14-15%vol.). Dosis :25 g /100 liter most.

Korrelgist Oenoferm universeel, 500 gram

Bestel
 

Universele gist voor de meeste druivensoorten

Let op: de meeste Oenoferm gisten zijn ook te verkrijgen in 5 grams verpakkingen !
Mail voor info


korrelgist Oenoferm Color 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van kleurstabiele en fruitige, rode wijnen. Door de verminderde beta-glucosidase activiteit worden de antocyanen maximaal behouden. Deze variëteit geeft meer aroma's vrij dan Oenoferm Rouge. Dosis : 15g/100 liter bij +15°C.

korrelgist Oenoferm Freddo 500 gr

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van wijnen bij een gecontroleerde temperatuur van 13°-17°C tot zelfs bij koude temperaturen vanaf 8°C. Hierdoor wordt het aroma maximaal bewaard. Dosis: 15 g/100 liter most bij temp. tussen 13-17°C; 25 g/100 liter bij temp. vanaf 8°C.

Korrelgist Oenoferm Interdry 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van voornamelijk witte wijnen met een lichtfruitig aroma en een hoger restsuikergehalte (5 - 15 g) door behoud van de natuurlijke fructose. Alcoholbereik : 12 - 14%vol. Dosis : 25 g / 100 liter most

Korrelgist Oenoferm Pinotype 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van frisse pinot-wijnen die de typische variëteitgebonden smaakkarakteristieken accentueert. Zeer geschikt voor Pinot noir, Pinot gris en Pinot blanc. Zie ook onze website voor smaakprofielen. Snelle uitklaring en daarom ook erg geschikt voor jong te bottelen wijnen. Dosis : 15 - 25 gr / 100 liter most.

Korrelgist Oenoferm Riesling 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor het vergisten van Riesling-wijnen die de typische variëteitgebonden smaakkarakteristieken accentueert.Giststam E 68/73 Saccharomyces cerevisiae. Een gekoelde vergisting bij temperaturen tussen 15 en 18 °C bevordert de smaakontwikkeling richting perzik-aroma.Volledige vergisting van de suiker tot een alcoholgehalte van 13 Vol. %.Dosis:15g / 100 liter. Bij lage temperaturen, bij botrytis-infectie of bij most met hoog suikergehalte mag de dosis opgevoerd worden tot 20-25 g/100 liter.

Korrelgist Oenoferm Rose 500 gram

Bestel
 

Speciale korrelgist voor het vergisten van fruitige rosé-wijnen of herfstwijnen. Met extra snelle opstart van de vergisting en goed bestand tegen koudere temperaturen. Levert komplexe wijnen met aroma´s van vruchten, zoete bloemen en honing. Dosis : 15 - 25 gr / 100 liter most.

korrelgist Oenoferm Rouge 500 gram

Bestel
 

Speciale korrelgist voor het vergisten van kleurstabiele en reine rode druivenwijnen. Door de verminderde beta-glucosidase activiteit worden de antocyanen maximaal behouden. Snelle start van de vergisting en een goede eindvergistingsgraad. Geeft reine wijnen met weinig gistingsnevenproducten.
Dosis: 15 g/100 liter most bij +15°C.

korrelgist Oenoferm Structure 500gr

Bestel
 
Gistsoort die speciaal werd ontwikkeld voor de vergisting van krachtige, intensieve, tanninerijke rode wijnen. Geeft aroma's van kersen, bessen en noten en ondersteunt de vrijgave van tannines resulterend in een harmonische wijn met groot bewaarpotentieel. Aanbevolen druivensoorten : Dornfelder, Lemberger, Cabernet Sauvignon, Syrah... Vergistingstemperatuur : 18 - 28 °C,  alkoholbereik : tot 15% vol. Dosis: 15 - 25 g / 100 ltr.  Houdbaarheid: v acuüm verpakt, eenmaal geopend te verbruiken binnen 2 à 3 dagen. 

Korrelgist Oenoferm Terra F3

Bestel
 

Oenoferm Terra vertoont de vergistingseigenschappen van een spontane gist, echter het verloop van de vergisting is betrouwbaar en produceert authentieke wijnen met een uitgesproken profiel van het terroir. De geselecteerde wilde giststam Oenoferm Terra vergist zowel witte als rode druivenmost op een neutrale en veilige manier. De primaire aroma's van de druif worden op een degelijke manier bewaard en worden niet over- of onderbelicht door ongewenste bijproducten van de vergisting, die de finesse van dergelijke wijnen zou kunnen aantasten.

De gist ondersteunt de eigenschappen van het terroir die worden beïnvloed door de locatie, de bodemgesteldheid, het microklimaat, de topografie, de teelt en het beheer van de wijngaarden en niet in de laatste plaats door de individuele werkwijze van de wijnmaker.

De vergisting begint zeer snel en verloopt soepel. Gist volledig uit.

  • vergistingstemperaturen:
    • witte most: 17-22°C
    • rode most: 22-28°C
  • alcoholtolerantie: 14% vol.
  • dosis: 20-30 g/100 liter bij 37-42°C
  • houdbaarheid: vacuüm verpakt; eenmaal geopend binnen 2 à 3 dagen verbruiken

De Erbslöh-korrelgisten voor professionele wijngaardeniers zijn van de allerhoogste kwaliteit en al jaren een vaste waarde in de wijnindustrie. Deze korrelgisten zijn enkel te verkrijgen in vacuümverpakkingen van 500 g (voldoende voor ong. 1.500 à 3.500 liter al naargelang de dosering). Dankzij de recentere uitbreidingen van het gamma kan iedere wijngaardenier zijn eigen accenten leggen en het beste uit zijn individuele most halen.

Korrelgist Oenoferm Wild & pure 500 gram

Bestel
 
Deze wilde gist Torulaspora delbrückii is uitermate geschikt ter bevordering van de complexiteit, romigheid en een lang mondgevoel in zowel rode als witte wijn. Wild & pure kan gecombineerd worden met andere gisten om zo het beste uit de druif te halen.Deze gist benadrukt het aromatische karakter door verhoogde estervorming die doet denken aan geel fruit. Bovendien produceert de gist weinig SO2, acetaldehyde en vluchtige zuren.Dosis: 20-30 g/100 lHoudbaarheid: Vacuümverpakt, te verbruiken binnen 2 à 3 dagen eens geopend.

Korrelgist Oenoferm Be-Red 500 gram

Bestel
 
Speciale korrelgist voor intensief rode en gestructureerde wijnen die doet denken aan bosbessen en chocolade. Deze eigenschappen komen nog beter tot hun recht in een barrique lagering. Door de enzymatische werking is deze hoog alcoholtolerante gist ideaal voor pelmaceratie. Bevordert bovendien de malolactische fermentatie. Geschikt voor Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Regent, Dornfelder en Pinot Noir.Dosis: 20-40 g/100 liter

Korrelgist Oenoferm X-treme 500 gram

Bestel
 
Een sterke korrelgist om een extreem aromaprofiel met een kruidig en fruitig karakter te behalen met witte variëteiten zoals Pinot familie, Chardonnay, Riesling, Sauvignon blanc, Silvaner. Deze niet-GMO gist is bedoeld voor moderne wijnen met uitgesproken mineraliteit.Deze gist haalt reeds mooie resultaten vanaf 10°C en is osmosetolerant. Bovendien heeft deze gist geen neiging tot Böckser-vorming.Dosis: 20-30 g/100 liter

MaloStar Fruit La Littorale, Erbsloh

Bestel
Hoog geconcentreerde, gevriesdroogde cultuur van de nieuwe generatie voor malolactische fermentatie. MaloStar Fruit legt de nadruk op fruit door verminderde vorming van diacetyl en ethylacetaat. Door de snelle groeikracht van deze bacteriecultuur zal de MLF sneller starten en aflopen. Geschikt voor zowel wit als rood. Dosis: Voldoende voor 2.500 liter. Kan simultaan starten met de alcoholische vergisting.

korrelgist Kitzinger

Bestel

Korrelvorm, in zakjes voldoende voor 10-50 liter

TURBO-8 gist alcoferm voor 25 liter

Bestel
Kompleet mengsel met speciale gist en voedingszouten om 25 liter water + 8 kg suiker in 5 dagen te vergisten tot 18%vol. Levert een zuiver eindproduct met weinig gistingsnevenprodukten. Ideaal voor likeurbereiders. Mag niet "gestapeld" gebruikt worden (vb. 10 zakjes in 250 l wort) tenzij bij rigoureuze temperatuurcontrole- en koeling.

Wijngist WYEAST 4184 Mead Sweet

Bestel

Speciaal geschikt voor de productie van zoete mede met 2-3% restsuiker en een rijk vruchtenaroma. Ook geschikt voor zoetere fruitwijnen zoals bv. perzik, kers, framboos,… Gebruik extra gistvoedingszout bij mede. Temperatuurbereik: 18-25° Celsius. Restsuiker: 2-3%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4347 Extrmee Fermentation

Bestel

Erg alcoholtolerante gist voor een reine vergisting met weinig esters en andere volatiele aroma’s. Alcoholtolerent tot 21 vol%. Kan ook gebruikt worden voor het heropstarten van een stilgevallen vergisting. Zeer geschikt voor Cordials, Grappa, Eau de Vie’s, Single Malts… Temperatuurbereik: 18-27° Celsius. Restsuiker: 0%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4632 Mead Dry

Bestel
 

Beste keuze voor droge mede, met weinig schuimvorming en weinig of geen zwavel-productie. Ook geschikt voor droge ciders. Gebruik extra gistvoedingszout bij mede. Temperatuurbereik: 12-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

Wijngist WYEAST 4766 Cider

Bestel
 

Zeer geschikt voor appel- en perenwijnen, maar ook voor andere fruitwijnen. Produceert frisse, droge wijnen met een fruitige afdronk. Temperatuurbereik: 15-25° Celsius. Restsuiker: 0-0.25%.
Voor het opstarten van maximum 20 liter most.

KOJI-KIN 10 gram (voor 6 kg rijst = 22 liter sake)

Bestel
Gevriesdroogde reincultuur van de koji-schimmel.Onmisbaar als u uw eigen sake wil bereiden. Deze koji-cultuur zet het zetmeel in de rijst om tot suiker.Met uitgebreide gebruiksaanwijzing en recepten.Voldoende voor 6 kg rijst, waarvan u 22 liter sake kunt maken.

Malocid malolactische bact. 25 g voor 50 liter

Bestel

MALOCID VINOFERM
Ferment voor een gecontroleerde appel-melkzuurgisting. Bevat een hoge concentratie Leuconostic oenos bacteriën die het aanwezige appelzuur in wijnen omzet in melkzuur. Hierdoor zakt de zuurtegraad en verhoogt de stabiliteit van de wijn. Deze techniek wordt reeds jaren in de industrie gebruikt en is nu dus eindelijk voor amateurs beschikbaar !
Dosis : 5 g / 10 l wijn, toe te voegen na de gisting, voor het uitklaren.

Lalvin gedroogde gist, QA 23, 125 gram

Bestel
Lalvin QA23™ is in Portugal geselecteerd door de Universiteit van Trás-os-Montes en Alto Douro (UTAD) in samenwerking met de wijnbouwcommissie van de regio Vinhos Verdes. Het wordt gebruikt voor chardonnay, sauvignon blanc, chenin blanc, colombard en sémillon voor de productie van frisse en fruitige wijnen. Het versterkt de aroma's van de typische variëteiten door zijn betaglucosidase-activiteit en is een uitstekende thiolconvertor, waardoor het een aanvullende gist is voor de ontwikkeling van het karakteristieke passievruchtkarakter van de sauvignon blanc. Lalvin™ QA23™ heeft een lage nutriënten- en zuurstofbehoefte en zal sap met een lage troebelheid, door sterke voorklaring, bij lage temperaturen (15°C) fermenteren tot droge wijn. Het is geclassificeerd als een Saccharomyces cerevisiae var. bayanus. Zeer compatibel met een malolactische fermentatie.
  • Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
  • kan sap vergisten op lage temperaturen (15 °C)
  • Alcoholtolerantie: 16%
  • BZA (malo) compatibel
  • Verpakking: 125 g
  • Dosering: 20-25 g/hl

Lalvin gedroogde gist, W15, 125 gram

Bestel
Lalvin W15® werd geselecteerd door het wijninstituut Wädenswil in Zwitserland. Deze gist is ontwikkeld om droge witte en rode wijnen te produceren. Tijdens de vergisting wordt weinig warmte gegenereerd, waardoor fris- en fruitigheid worden bevorderd en de pH laag wordt gehouden. Lalvin W15 verhoogt de volheid van de wijn door de hoge productie van glycerol en barnsteenzuur.
  • geschikt voor witte, rode en roséwijnen
  • MLF (malo) wordt aanbevolen
  • hoge productie van glycerol en barnsteenzuur
  • bevordert de soorteigenschap van de druif
  • ideaal voor Müller-Thurgau

  • Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae
  • verpakking 125 g
  • dosering 20-25 g/hl voor wit/rosé en 25-35 g/hl voor rood

Lalvin gedroogde gist, EC1118 Prise de Mousse, 125 gram

Bestel
Prise de Mousse werd geselecteerd door het IOC (Institut Oenologique de Champagne) in de champagneregio. Deze champagnegist Lalvin EC 1118, leent zich zowel tot het produceren van witte basiswijnen voor champagne als voor wijnen die in de fles hergisten.
  • champagnegist geschikt voor witte, rode, roséwijnen en ciders
  • vergisting vanaf 10°C
  • snelle uitklaring plus zeer compact sediment
  • MLF (malo) compatibel
  • positieve bijdrage aan het SO2 beleid
  • verhindert spontane MLF (malo)

  • Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
  • verpakking 125 g
  • dosering 20-25 g/hl

Mangrove Jack's Craft Series, Gedroogde gist, Cider 9 gram

Bestel

Deze cidergist produceert veel esters en zorgt voor een geweldige smaakdiepte die het volle fruitpotentieel van het sap naar boven brengt. Ciders die met deze stam worden vergist, hebben een uitzonderlijk zuivere, smaakvolle en verfrissende smaak. Deze erg robuuste gist neemt de fructose bijzonder goed op, en kan gisten in uitdagende omstandigheden en binnen een breed temperatuurbereik.

Uitvlokking: 5 (erg hoog)
Einddensiteit: laag (hoge vergisting)
Aanbevolen temperatuurbereik: 12-28 °C

Mangrove Jack's Craft Series, Gedroogde gist, Mead 10 gram

Bestel
Een stam die veel esters produceert en frisse, bloemige esters verschaft, vooral bij een koele vergisting. Deze gist heeft een hoge alcoholtolerantie en vergist goed over een breed temperatuurbereik. Geschikt voor alle soorten mede. Uitvlokking: 4 Vergisting: 95-100%Aanbevolen temperatuurbereik: 15-30 °C

 

Alcotec turbo yeast 48hr, 135 gram

Bestel

De alcotec turbo gist zorgt voor een vergisting van 25 liter in slechts 48 uur tijd.

Maak in 48 uur tijd van 1 zakje Alcotec-48 en 8 kilo suiker 25 liter stookwijn met 19-20% alcohol

GEBRUIK: Neem 22 liter water van 40°C en voeg hieraan 8kg suiker toe. Roer dit goed tot de suiker volledig is opgelost. Daarna voegt u 1 zakje Alcotec 48 toe en blijf gedurende 1 minuut goed roeren.
Laat dit mengsel 48 uur vergisten in een omgeving van ongeveer 25°C.

Alcotec Turbo yeast 24hr, 205 gram

Bestel
De Alcotec-24 turbo gist zorgt voor een vergisting van 25 liter in slechts 24 uur tijd.Maak in 24 uur tijd van 1 zakje Alcotec-24 en 6 kilo suiker 25 liter stookwijn met 14-15% alcohol.GEBRUIK: Neem 22 liter water van 40°C en voeg hieraan 6kg suiker toe. Roer dit goed tot de suiker volledig is opgelost. Daarna voegt u 1 zakje Alcotec-24 toe en blijf gedurende 1 minuut goed roeren.Laat dit mengsel 24 uur vergisten in een omgeving van ongeveer 25°C.

Alcotec Vodka star, 73 gram

Bestel

Alcotec vodka turbogist voor 25L

GEBRUIK: Neem 21 liter water van 35°C en voeg hieraan 6kg dextrose toe. (of 2kg moutextract en 4,5kg suiker).

Roer dit goed tot de suiker volledig is opgelost. Daarna voegt u 1 zakje Vodkastar toe en blijf gedurende 1 minuut goed roeren.
Laat dit mengsel gedurende 1 week vergisten in een omgeving van ongeveer 18°-22°C.

Alcotec Whisky turbo, 73 gram

Bestel
GEBRUIK voor 25L: Neem 21 liter water van 35°C en voeg hieraan 7kg suiker toe. Roer dit goed tot de suiker volledig is opgelost. Daarna voegt u 1 zakje Alcotec Whisky Turbo toe en blijf gedurende 1 minuut goed roeren.Laat dit mengsel 7 dagen vergisten in een omgeving van ongeveer 25°C.

Alcotec Rum turbo

Bestel

De alcotec turbo Rum voor de bereiding van 25L.

GEBRUIK: Neem 21 liter water van 35°C en voeg hieraan 2kg melasse en 4,5kg suikertoe. Roer dit goed tot de suiker volledig is opgelost. Daarna voegt u 1 zakje Alcotec Rum toe en blijf gedurende 1 minuut goed roeren.
Laat dit mengsel 7 dagen vergisten in een omgeving van ongeveer 22°C.

Alcotec TurboKlar

Bestel

Alcotec TurboKlar is een klaringsproduct die in 24 uur de Alcotec-stookwijn uitklaart. De alcotec TurboKlar zorgt voor extra heldere alcohol zonder geurtjes en smaakjes.

Voldoende voor 1 x 25 liter.

Distipur, Erbsloh 150 gram

Bestel

DistiPur is een fijn mineraal granulaat die de smaak van heldere distillaten harmoniseert.

DistiPur absorbeert ongewenste substanties die de gewenste aroma’s niet tot uiting laten komen. Het aroma potentieel van het distillaat wordt dus verbeterd. DistriPur neemt ook substanties weg die een harde of onrijpe smaak geven.

Dosis:

vooraf uit te testen in kleine dosis.

Richtlijn: 20-70g/100L (bij 15-20°C temperatuur)

 

Gebruik:

  1. Voeg de DistiPur toe aan de drank en meng dit kort.
  2. Roer af ten toe gedurende 1-3 dagen.
  3. Hevel na gebruik of gebruik grove filtratie.