figure7_24

Extraheren

Let bij het bestellen op de juiste kombinatie van glaswerk, neem bij elkaar passende NS slijpstukken

Het apparaat bestaat uit een warmtebron die het onderste reservoir met oplosmiddel aan de kook houdt. Het verdampende oplosmiddel condenseert in een koeler weer tot zuiver oplosmiddel in de vloeistoffase, dat in een hoger gelegen filterbakje (thimble) terugloopt waarin zich de te extraheren vaste stof bevindt. Hierin gaat een deel van de te winnen stof in oplossing. De vloeistof blijft aanvankelijk in deze extractiebeker staan. Het intensief contact met het oplosmiddel bevordert het oplossingproces van het te winnen materiaal. Het oplosmiddel verzamelt zich in dit hogergelegen vat totdat een zeker maximum overschreden wordt. Het apparaat is zo geconstrueerd dat de verrijkte oplossing daarop in zijn geheel terug loopt in het onderste reservoir.
Eenmaal terug in het onderste reservoir gaat bij het koken alleen het oplosmiddel weer in dampvorm over. De opgeloste stoffen verzamelen zich daarom geleidelijk in het onderste vat. Op deze manier is het mogelijk om met weinig oplosmiddel toch een nagenoeg volledige extractie uit te voeren.

Vereisten zijn wel dat het te winnen bestanddeel goed oplosbaar en veel minder vluchtig is dan het oplosmiddel en dat het bij de gebruikte temperaturen niet reageert tot ongewenste reactieproducten.

Alihn Condenser

Bestel
Voor soxhlet extractors

Dimrothkoeler

Bestel

Dimrothkoeler, glazen slangtules

Bestel

NS45, 30 cm
Voor soxhlet extractors

Dimrothkoeler, kunststof slangtules

Bestel

voor soxhlet extractors

Extractie opzetstuk voor vaste stoffen

Bestel
De opstijgende dampen komen direct in de koeler; het condensaat stroomt continu door het extractieproduct terug in de kolf. Levering incl. glaszinzet voor extractiebuisjes

Extractiehulzen van cellulose, 25 stuks

Bestel
Geschikt voor Soxhletextractie.Andere maten op aanvraag leverbaar.

Hitte extractie opzetstuk

Bestel
Vlgs Knopfler-Bohm
Het extractiemiddel bevindt zich ononderbroken in de kringloop.
Onderkant NS29

Soxhlet apparaat

Bestel
Vanaf 20 Euro.

Soxhlet extractor met kraan

Bestel
Onderstuk NS29