Likeur en cocktails bereiden

Cocktailmaster vernikkeld

Bestel

De Cocktailmaster is hét accessoire dat gebruikt wordt bij de bereiding van gelaagde cocktails. 

Het maken van een gelaagd drankje

Natuurlijk is het ook interessant om te weten hoe je nu een gelaagde cocktail of ander drankje maakt. Dit wordt gedaan door dranken op elkaar te laten drijven. De Cocktailmaster benut het verschil in dichtheid tussen dranken waardoor dit proces makkelijker gemaakt wordt. Om te beginnen bevochtig je lichtelijk de cocktailmaster, deze zet je vervolgens op het glas. Schenk op een rustig tempo de dranken één voor éen in de cocktailmaster, natuurlijk wel in de juiste volgorde. De cocktailmaster zorgt ervoor dat deze dranken soepel op elkaar gelegd worden, het eindresultaat is prachtig.

IJsblokjesvorm silicone, 4 ballen diameter 7cm

Bestel

Zweedse kruidenbitter kruiden, 90 gram

Bestel

Zweedse kruidenbitter: meng 90g  zweedse kruiden met 1,5 liter jenever van 40°. Laat gedurende 2 à 6 weken maceren, dagelijks de fles schudden. Filtreren.

 samenstelling: 

 • kaapse aloe
 • senna (blad)
 • manna
 • grote engelwortel
 • kamfer
 • venetiaanse theriak: engelwortel, valeriaan, kaneel, zitterwortel, kardamomzaad, mirre
 • rabarberwortel
 • zitterwortel
 • mirre
 • zilverdistel
 • saffraan 

Glögg kruiden, 100 gram

Bestel
Zweedse gluhwijn kruiden

Voor de bereiding heeft u 10ml Wodka, 1 liter rode wijn, 10 gram suiker en 15 gram Glogg kruiden nodig.
De kruiden met de Wodka 24 uur in een afgesloten vat laten staan. Daarna met de rode wijn en suiker verwarmd tot 75C en in glazen geserveerd.

Bevat geen Kamfer

Kruidenmix Likeur

Bestel

Samenstelling: Angelica, steranijs, karwijzaad, spinazie, ambrettezaad, cardamon, saffraan

Bereiding:

 1. Laat de kruidenmix in 1 liter alcohol laten macereren gedurende 2 à 3 weken.
 2. Filteren het geheel.
 3. Smelt afzonderlijk 800g witte kandijsuiker in 1 liter gedistilleerd water.
 4. Laten afkoelen en voeg toe aan de alcohol.

150 likeurrecepten

Bestel
auteur: Ad Coumou

Dit handige boekje bevat een schat aan overheerlijke recepten voor in totaal 150 likeuren van bloemen, kruiden, gedroogde aromaten, vruchten, noten, vlugoliën… enz. Van Poire Williams over walnoten naar allerhande ratafia’s; maar ook limoncella, koffielikeur, punches,… teveel om op te noemen. Daarnaast worden ook de basisprincipes van het likeurbereiden op eenvoudige en duidelijke wijze uitgelegd. Onmisbaar voor iedere likeurliefhebber!

Zelf likeuren bereiden, Ad Coumou

Bestel

Een compleet boek voor likeurbereiders in de Nederlandse taal. De schrijver is een doorgewinterd likeurbereider. Het boek beschrijft verschillende methodes voor het extraheren van geur en smaakstoffen en beschrijft meer als 100 aromatische kruiden. Inclusief 170 recepten van allerlei likeuren.
Dit alles in een begrijpbare taal neergeschreven. 194 pag.

How to distill

Bestel

In How to Distill, you'll learn every aspect of home distilling, from the fundamentals to controlling flavour development to packaging. It doesn't matter if you want to be a moonshiner or whiskey maker, a rum distiller or gin infuser, this book will get you started on your journey.

If you're a seasoned distiller looking to perfect your craft, Aaron Hyde lays out the how and why of all the key processes. Starting with the mash and fermentation, working through distilling, and ending with information on ageing spirits, this is a book that goes beyond the basics to cover it all!

Lijnen en kleuren, Cocktailmaster

Bestel
Auteur: Petra Casparek
128 pagina's

Receptenboek CocktailmasterDit boek combineert het plezier voor de ogen met het plezier van de smaakpapillen via klassieke recepten en originele creaties en dit alles zonder moeite dankzij de Cocktailmaster.Vandaag bent u de barman!

Likeurextracten Lick, 20ml

Bestel
Voldoende voor 1 liter likeur. Recept bijgeleverd.

Met de natuurlijke aroma’s van Lick maakt u zelf uw sterke dranken en likeuren tegen de helft van de winkelprijs. Extracten voor particulieren, ambachtsmensen en professionelen. Alle producten worden bereid uit natuurlijke fruit- en plantenextracten en bevatten geen chemische kleurstoffen of bewaarmiddelen. U kan de LICK-aroma’s ook volledig volgens uw fantasie en creativiteit in culinaire bereidingen gebruiken zoals desserts, gebakjes, yoghurts, enz.

Bereid het zelf:
Elke flacon met extract (20 ml) wordt geleverd met een volledige gebruiksaanwijzing. Gemengd met water, pure alcohol (90/96°) en suiker (of voor diabetici die fructose mogen innemen – 75% van de aangegeven suikerhoeveelheid), kan u met een LICK-flacon een likeur maken die volledig vergelijkbaar is met deze die u in de winkel koopt. Een bijkomend voordeel is dat u het suiker- en alcoholgehalte kan aanpassen aan ieders smaak en wens. Om een likeur met een lager alcoholgehalte te maken, vermindert u de aanbevolen hoeveelheid pure alcohol en voegt u er wat water aan toe. Uw drank smaakt dan net zo lekker, maar bevat alleen minder alcohol. Met slechts 1 liter pure alcohol kan u maar liefst 3 liter LICK-likeur maken, en zelfs meer indien u kiest voor een lager alcoholgehalte. Uw bereide drank laat u best ongeveer 8 dagen rusten. De rijping van een likeur maakt haar tot een ware godendrank.

Likeurextracten Provence, 20ml

Bestel

Maak thuis sterke drank of likeuren met de aroma’s van Provence. Met 1 flesje van 20ml heb je voldoende voor de bereiding van 1 liter likeur. Het recept staat aangegeven op het etiket van het flesje.

De extracten van Provence kunnen ook gebruikt worden in andere bereidingen zoals desserts, gebakjes, yoghurts,…

Meng water, alcohol (96°) en suiker volgens recept op het flesje. Voeg het Provence extract toe.

Laat de bereiding nog enkele weken rusten voor een optimale smaak.