dosis 100 ml voldoende voor 1 % 10,0 l 2 % 5,0 l 4 % 2,5 l 5 % 2,0 l
Met de natuurlijke aroma’s van Lick maakt u zelf uw sterke dranken en likeuren tegen de helft van de winkelprijs. Extracten voor particulieren, ambachtsmensen en professionelen. Alle producten worden bereid uit natuurlijke fruit- en plantenextracten en bevatten geen chemische kleurstoffen of bewaarmiddelen. U kan de LICK-aroma’s ook volledig volgens uw fantasie en creativiteit in culinaire bereidingen gebruiken zoals desserts, gebakjes, yoghurts, enz. Bereid het zelf: Elke flacon met extract (20 ml) wordt geleverd met een volledige gebruiksaanwijzing. Gemengd met water, pure alcohol (90/96°) en suiker (of voor diabetici die fructose mogen innemen – 75% van de aangegeven suikerhoeveelheid), kan u met een LICK-flacon een likeur maken die volledig vergelijkbaar is met deze die u in de winkel koopt. Een bijkomend voordeel is dat u het suiker- en alcoholgehalte kan aanpassen aan ieders smaak en wens. Om een likeur met een lager alcoholgehalte te maken, vermindert u de aanbevolen hoeveelheid pure alcohol en voegt u er wat water aan toe. Uw drank smaakt dan net zo lekker, maar bevat alleen minder alcohol. Met slechts 1 liter pure alcohol kan u maar liefst 3 liter LICK-likeur maken, en zelfs meer indien u kiest voor een lager alcoholgehalte. Uw bereide drank laat u best ongeveer 8 dagen rusten. De rijping van een likeur maakt haar tot een ware godendrank.
Een compleet boek voor likeurbereiders in de Nederlandse taal. De schrijver is een doorgewinterd likeurbereider. Het boek beschrijft verschillende methodes voor het extraheren van geur en smaakstoffen en beschrijft meer als 100 aromatische kruiden. Inclusief 170 recepten van allerlei likeuren.Dit alles in een begrijpbare taal neergeschreven. 194 pag.
Dit handige boekje bevat een schat aan overheerlijke recepten voor in totaal 150 likeuren van bloemen, kruiden, gedroogde aromaten, vruchten, noten, vlugoliën… enz. Van Poire Williams over walnoten naar allerhande ratafia’s; maar ook limoncella, koffielikeur, punches,… teveel om op te noemen. Daarnaast worden ook de basisprincipes van het likeurbereiden op eenvoudige en duidelijke wijze uitgelegd. Onmisbaar voor iedere likeurliefhebber!
Auteur: Jozef Pischl
Duitstalig, met hoofdstukken over grondstoffen, de vergisting, het destilleren, de alcoholbepaling, op drinksterkte brengen, klaren en filtreren enz.. 184 bladzijden.