Likeur en cocktails bereiden

Natuurlijke extracten Alcoferm

Bestel
Natuurlijke extracten, voor likeurbereiding, of te gebruiken als smaakversterker in wijnen, bieren en levensmiddelen. Ieder flesje is voorzien van een likeur-recept.

dosis 100 ml voldoende voor 
 1 % 10,0 l
 2 % 5,0 l
 4 % 2,5 l
 5 % 2,0 l

Likeurextracten Lick, 20ml

Bestel
Voldoende voor 1 liter likeur. Recept bijgeleverd.

Met de natuurlijke aroma’s van Lick maakt u zelf uw sterke dranken en likeuren tegen de helft van de winkelprijs. Extracten voor particulieren, ambachtsmensen en professionelen. Alle producten worden bereid uit natuurlijke fruit- en plantenextracten en bevatten geen chemische kleurstoffen of bewaarmiddelen. U kan de LICK-aroma’s ook volledig volgens uw fantasie en creativiteit in culinaire bereidingen gebruiken zoals desserts, gebakjes, yoghurts, enz.

Bereid het zelf:
Elke flacon met extract (20 ml) wordt geleverd met een volledige gebruiksaanwijzing. Gemengd met water, pure alcohol (90/96°) en suiker (of voor diabetici die fructose mogen innemen – 75% van de aangegeven suikerhoeveelheid), kan u met een LICK-flacon een likeur maken die volledig vergelijkbaar is met deze die u in de winkel koopt. Een bijkomend voordeel is dat u het suiker- en alcoholgehalte kan aanpassen aan ieders smaak en wens. Om een likeur met een lager alcoholgehalte te maken, vermindert u de aanbevolen hoeveelheid pure alcohol en voegt u er wat water aan toe. Uw drank smaakt dan net zo lekker, maar bevat alleen minder alcohol. Met slechts 1 liter pure alcohol kan u maar liefst 3 liter LICK-likeur maken, en zelfs meer indien u kiest voor een lager alcoholgehalte. Uw bereide drank laat u best ongeveer 8 dagen rusten. De rijping van een likeur maakt haar tot een ware godendrank.

Likeurextracten Lick, 20ml

Bestel
 

Mangrove Jack Hard Seltzer kit

Bestel

en verfrissend, koolzuurhoudend en licht alcoholisch drankje met de smaak en het aroma van verse, rijpe frambozen.

 • Gemakkelijk te maken
 • Zonder kunstmatige smaak- of kleurstoffen
 • Laag alcohol- & suikergehalte
 • Caloriearm
 • Glutenvrij & veganistisch

Mangrove Jack's Hard Seltzer is eenvoudig in slechts drie stappen te maken. Gewoon fermenteren, smaak toevoegen en bottelen! In maximaal vier weken heb je het perfecte zomerse drankje in handen, die het hele jaar door gedronken kan worden. Bovendien bevat het geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen.

 • Voor 19 liter hard seltzer
 • Alcoholgehalte: 4,0% (ongeveer)  
 • Inhoud Kit: 
  • Instructieblaadje
  • Zakje met suikermengsel 
  • Gistzakje 
  • Zoetstof 
  • Zakje met natuurlijke smaakstoffen
  • Klaringsmiddel (enkel nodig bij afvullen op vaten) 

Je brouwt in een handomdraai de Hard Seltzer Kit van jouw voorkeur met een standaard brouwuitrusting*. Raadpleeg de bijlage voor eenvoudige instructies. 

*Je hebt een vergistingsvat, waterslot, thermometer, flessen met kroonkurken, roerspaan, reinigingsmiddel, carbonation drops, hydrometer en maatcilinder nodig. Bezit je nog geen brouwapparatuur? Het Brewferm Basic Plus Startpakket bevat alle benodigdheden om je op weg te helpen.

150 likeurrecepten

Bestel
auteur: Ad Coumou

Dit handige boekje bevat een schat aan overheerlijke recepten voor in totaal 150 likeuren van bloemen, kruiden, gedroogde aromaten, vruchten, noten, vlugoliën… enz. Van Poire Williams over walnoten naar allerhande ratafia’s; maar ook limoncella, koffielikeur, punches,… teveel om op te noemen. Daarnaast worden ook de basisprincipes van het likeurbereiden op eenvoudige en duidelijke wijze uitgelegd. Onmisbaar voor iedere likeurliefhebber!

Ansatz-schnapse

Bestel
Walter Gaigg
Duitstalig boek met meer dan 90 recepten
voor likeuren van bloemen, kruiden, vruchten,…
Met kleurfoto’s. 132 blz.

Schnapsbrennen

Bestel

Auteur: Jozef Pischl

Duitstalig, met hoofdstukken over grondstoffen, de vergisting, het destilleren, de alcoholbepaling, op drinksterkte brengen, klaren en filtreren enz.. 184 bladzijden.

Zelf likeuren bereiden, Ad Coumou

Bestel

Een compleet boek voor likeurbereiders in de Nederlandse taal. De schrijver is een doorgewinterd likeurbereider. Het boek beschrijft verschillende methodes voor het extraheren van geur en smaakstoffen en beschrijft meer als 100 aromatische kruiden. Inclusief 170 recepten van allerlei likeuren.
Dit alles in een begrijpbare taal neergeschreven. 194 pag.