Verf en Keramiek artikelen

Rode Toonaarde, 500 gram

Bestel

Ball Clay, 1kg

Bestel

Zeer plastische sedimentaire klei met een hoog krimppercentage. Wordt vaak met andere kleisoorten vermengd om deze meer plastisch te maken.

Essence Grasse, 30ml

Bestel
 
Dikke Franse olie, geschikt voor oa poceleinschilderen

Italiaanse groene aarde, 100 gram

Bestel

Een aardpigment, een van de oudste pigmenten. Groene aarde ook terre verte genoemd is een verweringsprodukt van verschillende mineralen en is te vinden in Tsjechïe, Italïe, Duitsland, Belgie, Oostenrijk, IJsland, Frankrijk en Cyprus. Groene aarde staat onder meerdere namen bekend, afhankelijk van de vindplaatsen zoals: Cypriotische aarde, Tiroler aarde, Boheemse aarde of Veronese aarde. De kleur van de aarde is sterk variabel, heeft weinig dekkracht en is bovendien vrij transparant. Geschikt voor Acrylverf, Tempera, Waterverf, Gouache, Kalk, Fresco, Cement, Keramisch en Tadelakt. Niet giftig. Werd in de oudheid en in Romeinse fresco’s gebruikt. In de Middeleeuwen voornamelijk gebruikt als schaduwkleur in onderschilderingen van de huid bij portretten.

Italiaanse rode aarde, 100 gram

Bestel

Aardpigment, ook wel terra Pozzuoli genoemd uit de streek rond Napels. Werd reeds in de oudheid al gebruikt. heeft een goed dekkend vermogen en is niet giftig.
Italiaanse rode aarde is geschikt voor olieverf, acrylverf, tempera, waterverf, gouache, kalk, fresco, cement, keramisch, silicaatverf, waterglas en tadelakt
.

Witte Toonaarde (Kaolien), 1kg

Bestel