Astronomie

Celestron Cometron telescoop

Bestel

Compacte, lichtgewicht telescoop, perfect voor de beginner die de spannende wereld van kometen, planeten en nevels wil verkennen. Deze tafel-telescoop in Dobson-stijl met een bolvormige spiegel van 76 mm zorgt voor een hoge helderheid. Cometron Firstscope levert heldere en scherpe beelden van kometen en andere hemellichamen. De bergen en kraters van de maan zijn in detail zichtbaar. Dankzij het brede gezichtsveld is het mogelijk om de helderste delen van een komeet en zijn staart te observeren. Lichtgewicht waardoor deze makkelijk is mee te nemen om op avontuur te gaan. Er zijn geen instellingen vereist. Perfect voor een beginner. Wordt geleverd met tafelstandaard, 2 stuks Kellner oculairs en een zoeker.

Specificaties Sterrenkijker CELESTRON cometron Firstscope:
Telescoop type: Newtonian
Telescoop model: AZ
Optische coating: FC
Brandpuntsafstand: 300 mm
Lensdiameter (mm): 76 mm

Solarscope

Bestel

Deze Solarscope maakt veilige observatie van de zon mogelijk. Dit apparaat maakt het mogelijk om de rotatiesnelheid van de aarde, daglengte, enzovoort te bepalen.
De basis is 46 x 38 cm en de hoogte is 60 cm. De geprojecteerde diameter van de zonneschijf is ongeveer 115 mm. Projectiescherm: 34 x 34 cm.

Spiegeltelescoop Astromaster 130 EQ MD

Bestel

Klassieke (newton) spiegeltelescoop die kan worden gebruikt voor het bekijken van objecten, zowel op het land als in de lucht of natuurlijk de sterrenhemel.
De sterrenkijker is uitgerust met een motor om bepaalde hemellichamen automatisch te volgen. Wordt geleverd met een zoeker, 2 oculairs, accessoireopbergbak.

Specificaties:

  • massief stalen frame
  • spiegel diameter 130 mm
  • brandpuntsafstand 650 mm
  • oculair 33x (20 mm) en 65 x (10 mm)
  • rubber-gecoate houder voor oculairs enzovoort