Korrelgist Maurivin B, 500 gram

Bestel

MAURIVIN B
MAURIVIN B Een middelsterke gist die bij primaire gisting grote hoeveelheden appelzuur verbruikt. Wijnen die met deze stam worden geproduceerd, versterken het karakter van de variëteit en zorgen voor een goede kleurextractie in rode variëteiten zoals pinot noir, zinfandel, shiraz, grenache en gamay. Uit onderzoek blijkt dat deze stam de laagste hoeveelheid alcohol per gram suiker produceert.

  • Vergistingsgraad
    Bij warmere temperaturen van 20-30 °C is Maurivin B een gemiddelde vergister met een relatief korte tot middelmatige lag-fase. De optimale vergistingstemperatuur voor Maurivin B is 25-30 °C.
  • Alcoholtolerantie
    Maurivin B heeft een goede alcoholtolerantie van 14-15% vol., hoewel voorzichtigheid geboden is bij sterk gesuikerde sappen.

Cellvit VINOFERM gistcellenextract 50 gram

Bestel
 

Extract van de wanden van de gistcellen. Een natuurproduct dat de vermeerdering van gisten en hun gistingsvermogen verhoogt.
Dosis: 2 - 3 g / 10 liter, toe te voegen VOOR het toevoegen van de gist.

Voordelen :

  •  - snellere start,
  •  - verhoogde alcoholopbrengst,
  •  - lagere eind-dichtheid.

Nutrivit VINOFERM 100 gram

Bestel

Speciaal mengsel van gistvoedingszouten, vitaminen (o.a. B1),
mineralen en sporenelementen, in een ideale verhouding.
Ideaal voor een vlotte vergisting van alle wijnen, in het
bijzonder bloemenwijnen, wijnen van geconcentreerde
sappen en zeker noodzakelijk voor alle probleemgistingen.
 
Dosis : 2 - 5 g / 5 l.

Nutrisal gistvoedingszout, 100 gram

Bestel

Poedervorm. Bevat diammoniumfosfaat.
Aangeraden voor een vlotte vergisting van fruit-, groente- en bloemenwijnen.
Dosis : 3 - 6 g / 10 l.

Wanneer voedingszouten toevoegen?
De volgorde van toedienen van ingrediënten is erg belangrijk. Het ene kan namelijk de werking van het andere sterk beïnvloeden, ook in negatieve zin! Voedingszouten worden toegevoegd vóór de gist.

Vitadrive erbsloh 1 kg

Bestel

VitaDrive is een biologische mobilisator en voedingsstof voor droge gist tijdens het rehydratatieproces. Reeds in een zeer vroeg stadium voorziet VitaDrive de gist van essentiële aminozuren, micro-elementen en vitamines. Deze worden vrijgegeven vanuit de natuurlijk geactiveerde biomassa van VitaDrive.

Werking
Activering van de gebruikte gist en vorming van een voedingsreserve voor een snelle vergisting en voor het verbeteren van smaak en aroma. Hulp bij het voorkomen van ongewenste off-flavours bij het verouderingsproces.

Dosis
Per 1kg gebruikte gist, 1kg VitaDrive toevoegen bij de hydratatie.

Vitaferm ultra F3 erbsloh 1 kg

Bestel

Uitgebalanceerd mengsel met gistvoedings-zout, vitamine B1, gistcellenextract en gistcelwanden. Absorbeert gist-inhibitoren (sproeimiddelresidu´s), verhoogt de beschikbare stikstof voor de gistcellen en verbetert de celvermeerdering. Zorgt voor een vlotte en reine vergisting zonder restsuiker.

Dosis : 4 g / 10 liter

Vitamine B1, tabletvorm, 2 sticks

Bestel
Vitamon B is de houdbare zoutvorm van vitamine B1 (thiamine dichloorhydraat). Het gebruik bevordert de gistpropagatie. Vitamon® B wordt dikwijls gebruikt in door Botrytis geïnfecteerde most, aangezien de schimmel Botrytis vitamine B1 consumeert. Bevorderend effect op gistpropagatie en hierdoor dus SO2-besparend; toegelaten conform de voorschriften en richtlijnen van de EU.

Dosis: 1 stick bevat 300 mg vitamine B, voldoende voor 500 liter most. Aanbevolen dosis: max. 65 mg/100 l; droog en donker bewaren.

Biostart Nutri, 1kg

Bestel
Mengeling van inactieve gistcomponenten rijk aan aminozuren, celwandpolysachariden en cellulose en zorgt daardoor voor probleemloze biologische zuur afbouw (BZA) in wijnen. Kan in combinatie met alle BZA-culturen gebruikt worden. Dosis: 20 g/100 l

Brewferm Servomyces, gistvoeding, 6 capsules

Bestel

Een natuurlijk verrijkte eenstammige brouwgist van de gerenommeerde gistbank Weihenstephan die wordt gebruikt als biologische gistvoeding. Servomyces biedt een betere biologische beschikbaarheid van mineralen, wat een zeer belangrijke factor is bij gistvoeding. Het stimuleert de gist om essentiële voedingsstoffen in zijn celstructuur op te nemen.

Voordelen van Brewferm Servomyces:

  • vermindert de vergistingstijd aanzienlijk
  • verbetert de gezondheid en levensvatbaarheid van gist evenals de gistsedimentatie
  • zorgt voor een snellere, completere vergisting, wat resulteert in hogere alcoholopbrengsten
  • elimineert zwaveltoetsen en diacetyl aan het einde van de primaire vergisting
  • levert een soepeler, evenwichtiger bier op
  • Servomyces is geschikt voor bier, wijn, mede en cider
  • voldoet aan de zuiverheidsvoorschriften van het 'Reinheitsgebot'

Gebruik 1 capsule van 270 mg om 4 tot 26 liter wort te maken. De capsule moet worden gekookt om te smelten, doe de capsule 10 minuten voor het einde van de kook in het wort. Als jouw brouwproces niet hoeft te koken, open dan de capsule en giet de inhoud ervan in het wort.

Lallemand Servomyces gistvoeding voor bier, 10 gram

Bestel

Servomyces is de meest unieke gistvoeding voorhanden om mee te brouwen. Het is een biologische substantie die zonder chemicaliën of additieven wordt geproduceerd. Servomyces is zo natuurlijk dat het in Duitsland goedgekeurd is om mee te brouwen volgens de strenge voorschriften van het 'Reinheitsgebot'. Servomyces helpt gist om essentiële voedingsstoffen, zoals zink, op te nemen in de celstructuur.

Gebruik:

  • slechts 1 g voor 100 liter wort benodigd voor fermentatie
  • slechts 2 g voor 100 liter wort benodigd voor gistkweek

De praktijk toont aan dat Servomyces ongeveer 10 minuten voor het einde van de kook aan de ketel moet worden toegevoegd. Als koken niet nodig is in je brouwproces, voeg Servomyces dan aan de wort toe, alvorens de gist toe te voegen.

Servomyces is getest in brouwerijen over de hele wereld en er is bewezen dat het:

  • de gistingstijd vermindert, waardoor het proces efficiënter wordt
  • de uitvlokking verhoogt
  • de sterke toetsen van zwavel aanzienlijk vermindert
  • de gezondheid en levensvatbaarheid van gist verbetert
  • de diacetylgehalten vermindert aan het einde van de primaire vergisting
  • zorgt voor een snellere, completere vergisting
  • de gistproductie verhoogt voor een betere opbrengst
  • de kwaliteit van het afgewerkte bier verbetert