INCI: Prunus armeniaca (Apricot) Meal
Uit Brazilië komt deze bes die het meeste vitamine C bevat van alle fruitsoorten. Naast vitamine C bevat het nog veel betacaroteen dat ook in bijvoorbeeld wortelen zit, het lichaam kan hiervan vitamine A maken.
Zaden van de Bixa Orellana. Geeft een gele kleur.Wordt gebruikt in voedingsmiddelen (E160b) en cosmetica.Het geeft gerechten een oranje tot rode kleur en een licht peperachtige smaak. Het zaad is afkomstig uit de hartvormige vrucht met donkerrood vruchtvlees waarin talrijke zaden zitten.
Harshoudende bast van de aromatische Cusparia palmboom.Wordt oa gebruikt voor bitter likeurs
Afkomstig van de Maranta arundinacea wortels.Wordt gebruikt in cosmetica en voedingsmiddelen.
Cortex Betulae
Camu-camu is a low-growing shrub found throughout the Amazon rain forests of Peru and Brazil. It produces a lemon sized, light orange to purplish red fruit with yellow pulp. This fruit is packed with more natural vitamin C than any other food source recorded on the planet. In addition to beta-carotene, potassium, calcium and protein, it contains serine, thiamin, leucine and valine. These powerful phytochemicals and amino acids have a surprising range of therapeutic effects. However, straight up, the taste of Camu-camu is very acidic and is best appreciated mixed with other ingredients
Gebruik deze bijvoorbeeld voor een ingredient in scrubs en zeep
Angelicae sinensis Radix
De etherische olie wordt gebruikt in geur- en smaakstoffen. Oa in cosmetica en voedingsmiddelen
De plant bevat etherishe olie welke onder meer bestaat uit bergapteen, fraxinellon, thymolmethyelether, pineen, anethol, estragol, limoneen en alkaloiden als skimmianine, fagrine en dictamine. Verder komt saponine, anthocyaan en flavondglycoside voor.
Een natuurlijk polysaccharide, gewonnen uit de carobboom (Ceratonia siliqua)Wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, stabilisator en emulgator. Johannesbroodpit meel is vooral bekend als verdikkingsmiddel in babyvoeding. Tevens word het veel gebruikt bij het bereiden van consumptie ijs en in de bakkers wereld in brood, banket en crèmes. Het is een warm bindmiddel dat rustig moet opzwellen en geen smaak en kleur achter laat.
Yellowish green colored powder with a fish-like, seaweed odor and flavor. Sea Kelp contains Chlorophyll which helps detoxify the skin and body. Essential fatty acids which improve skin elasticity. Carbohydrates which stimulate the skin's ability to heal. Vitamin A, an antioxidant, that normalizes skin cells. Proteins and amino acids which are the building blocks of cells, and act as skin conditioners.
Use this to create a dark green in soap and toiletries, or just to keep an ocean theme going in your products!Great source of Iodine, Calcium, Iron, Vitamin B1, B2, B12 and Polysaccharides.Gives great flavor to foods and soups. Can be added easily to any diet just by sprinkling it on foods and drinks.
Konjak wordt in China en Japan gekweekt voor zijn grote, zetmeelhoudende wortelknollen die voornamelijk uit polysaccharide glucomannaan bestaan en tot 100 maal zijn eigen volume aan water kan opnemen. Hieruit kan een gel worden gemaakt met zeer visceuze eigenschappen en een lage energie-inhoud. Het kan dienen als vervangingsmiddel voor gelatine.In Japan wordt de gel (konyaku) reeds lange tijd in bepaalde gerechten gebruikt. Konjac is synergistic in combinatie met kappa carrageenan en xanthaan gom. Dit vormt een thermoreversible, elastische gel.Bekender van "WD50" is de knoop van ganzelever, welke hij maakt met de combinatie Konjac en xanthaan gom.In Richtlijn 95/2/EG staat beschreven dat dit product niet gebruikt mag worden in geleiproducten in mini cups. In andere levensmiddelen mag Konjac tot een maximum concentratie van 10 gr/kg worden gebruikt (=1%).
Rumex CrispusWordt oa gebruikt in de homeopathie.
Rumex CrispusDe penwortel wordt gebruikt in de homeopathie, bevat anthrachinon glycosiden.
Euphrasiae offic. Herb
Kan gebruikt worden als scrub, toegevoegd aan zeep zorgt het voor een zachte peeling van de huid.
In South America suma is known as para toda (which means "for all things") and as Brazilian ginseng, since it is widely used as an adaptogen with many applications (much as "regular" ginseng). The indigenous peoples of the Amazon region who named it para toda have used suma root for generations for a wide variety of health purposes, including as a general tonic; as an energy, rejuvenating, and sexual tonic; and as a general cure-all for many types of illnesses. Suma has been used as an aphrodisiac, a calming agent, and to treat ulcers for at least 300 years. It is an important herbal remedy in the folk medicine of several rainforest Indian tribes today.
Herkomst: India
Bitterhout of Surinaams Kwassiehout. Op het bitterhout wordt gekauwd als middel tegen koorts. Ook worden van het hout bekers gemaakt, soms versierd met houtsnijwerk. Wanneer de bekers met heet water worden gevuld, ontstaat er een bitter (Surinaams: bita) drankje dat bij griep of koorts gedronken wordt. Tegenwoordig wordt het middel ook gebruikt bij hoge bloeddruk, suikerziekte, menstruatie, maagpijn en in de kraamperiode.
De roos van Jericho wordt in Mexico verkocht als diureticum. Het wordt ook gebruikt in voodoo rituelen en Cubaanse santeria om liefde, geluk en geld te genereren. Een volledig uitgedroogde roos van Jericho zal opnieuw groeien wanneer je hem in water plaatst. De natuurlijke groene kleur komt terug en de varen wordt weer een levend organisme. Plaats de roos in een schoteltje of kom voor 3 dagen of langer totdat hij groen wordt en open gaat. Het water moet vaak ververst worden. Laat de plant weer compleet uitdrogen nadat deze een week groen en levend is geweest. Dit proces kan keer op keer herhaald worden.
Spirulina is een blauwgroen spiraalvormige algje, dat behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralenbronnen ter wereld. Het bestaat vnl. uit volwaardig eiwitten, een tiental vitaminen (o.a. B12) en een twaalftal mineralen (o.a. ijzer), een hoge concentratie aan chlorofyl of bladgroen en andere phytochemicaliën, enzymen en antioxidanten met een celbeschermende functie. Het is tevens zeer rijk aan het anti-inflammatoire gammalinoleenzuur, dat ook een rol speelt in het cholesterolmetabolisme.
Kan gebruikt worden in cosmetica of als zoetstof.Food grade kwaliteit, groene kleur (ongebleekt en niet geraffineerd)
Bevat oa Berberine, Chelidonzuur, looistof, hars, was, Oxyancanthine en Tannines